Battle of Botnia: Niklas Bäckström går huvudmatch

Niklas

Den 28 november kommer ”Battle of Botnia” att göra comeback, då de kommer att hålla en gala i Umeå. Nu har det blivit klart vem som kommer att stå i buren vid galans huvudmatch, och det är ingen mindre än Niklas Bäckström.

Så här skriver arrangörerna i ett pressmeddelande:

Niklas Bäckström anses som en av Sveriges absolut bästa fighters och är med ett record på 8-2 topprankad i sin viktklass. Bäckström är känd för sin underhållande och aviga fightingstil och kan avsluta sina motståndare på alla distanser. Bäckström kommer precis ifrån ett kontrakt med UFC och han har som målsättning att vara tillbaka där inom kort. Han tränar numera i Stockholm, på det stjärnspäckade Allstar Training Center, tillsammans med Alexander Gustafsson.

– Det är extra roligt att signa Bäckström eftersom han är Norrlands största MMA-stjärna just nu. Jag ser detta som en chans för honom att visa upp sig för sina fans i Norrland innan han förmodligen är tillbaka i UFC igen, vi vet också att en match med honom är efterlängtad här, säger Tor Troeng som är en av arrangörerna till galan.

Battle of Botnia är en kampsportsgala som tidigare genomförts i fyra upplagor mellan 2009-2011 där flera av galorna sålt ut. Battle of Botnia har varit en grogrund för Umeås stora UFC-stjärnor Tor Troéng och Andreas Ståhl men även för flertalet andra svenska MMA-stjärnor såsom David Häggström, Nico Musoke och Akira Corassani. Battle of Botnia har varit en av de stora anledningar till att Umeå har etablerat sig som en av Sveriges bästa kampsportstäder.

Bäckström har gått sina tre senaste matcher i UFC, och vann sin debut i organisationen då han ströp ut Tom Niinimäki i första ronden vid ”UFC: Fight Night 41″. Därefter förlorade han två raka matcher, och sist besegrades han av Noad Lahat via ett majoritetsdomslut vid ”UFC: Fight Night 69″ och fick därefter lämna organisationen.

Vem Niklas kommer att ta sig an i november är dock i dagsläget oklart.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • oskar

  Kör över några lätta och svåra motståndare och kanske prova att gå upp en viktklass. Tänk på hälsan, dåligt i längden att jojo banta.

 • Lord

  Snarare 2-3

 • Berra

  Yeees skönt att man har biljett :)

 • vertti

  match up mot tipi hirvikangas tai Toni Tauru vore nice för bägge 2, lets go Lule hurri vs finskij

Fler Nyheter: