14 June, 2024
UFC

Belal Muhammad tackar ja till match mot Khamzat Chimaev

Av

Alexander Clausson

10/06/2022
Khamzat Chimaev Belal Muhammad

Sveriges Khamzat Chimaev och Belal Muhammad har kommit överens om en match via sociala medier.

Belal Muhammad: Vi kan båda slåss för Palestina

Kamaru Usman brottas med en skadad hand. Jorge Masvidal och Colby Covington är inblandade i en rättslig konflikt med varandra. Engelsmannen Leon Edwards inväntar en titelmatch. Det händer inte jättemycket i UFCs welterviktsdivision på ett rent sportsligt plan och Chimaev samt Muhammad har tagit saken i egna händer.

Via en konversation på Twitter har de båda utövarna kommit överens om en match mot varandra. Chimaev skrev att han kunde tänka sig en match mot Muhammad, så länge den sistnämnda inte bär på den palestinska flaggan i anknytning till matchen. Via MMA Mania.

I will fight you if you don’t take the Palestinian flag into battle @bullyb170 [pointing up emoji]

Muhammad gav sin respekt till Chimaev och föreslog att han kunde ta med sig en extra palestinsk flagga till Allstars-fightern. Samtidigt påminde Muhammad sin potentiella motståndare om att UFC – sedan en tid tillbaka – inte tillåter fighters bära nationsflaggor i anknytning till organisationens event.

Respect bro .. I’ll bring a flag for you too and we both fight FOR Palestine.. I can’t bring the flag down to battlefield anymore even if I wanted to. But… دمي فلسطيني (Palestinian doll) [three Palestine flag emojis]

Därefter svarade Chimaev ”Oktober Abu Dhabi”. Muhammad skickade iväg ett kort men koncist svar. ”Överenskommet”.

Chimaev befinner sig i nuläget på en tredjeplats, sett till organisationens officiella ranking för welterviktsdivisionen. Muhammad återfinns på en femteplats.

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök