Bellator 180: Chael Sonnen möter Wanderlei Silva i New York

wanderlei silva vs chael sonne

Ett mellanviktsmöte mellan den forne PRIDE-mästaren Wanderlei Silva och Chael Sonnen blev under måndagen officiellt bekräftat för Bellator 180. Galan som kommer att vara en pay-per-view-gala kommer att äga rum den den 24:e juni i Madison Square Garden, New York.

Sonnen och Silva skulle mötas under sommaren 2014 på UFC 175, men matchen blev inställd då Sonnen testade positivt för fem dopingklassade preparat och Silva smet ifrån dopningskontrollanter som hade dykt upp för en oanmäld kontroll på Silvas gym i Las Vegas. Sonnen blev avstängd i två år, medan Silva stängdes av på livstid en dom som senare kom att ändras till 3 års avstängning.

Sonnen (29-15-1) gick sin senaste match i januari i år där han mötte den forne UFC-mästaren Tito Ortiz.  Den nu 39-årige veteranen förlorade mot Ortiz via rear-naked-choke i den första ronden.  Sonnen har förlorat fyra av sina fem senaste matcher, där den enda vinsten var mot Mauricio ”Shogun” Rua i augusti 2013.

Silva (35-12-1, 1 NC) har inte fightats sedan 2013 där besegrade Brian Stann via knockout i den andra ronden. Silva var inbokad för en match mot Mirko ”Cro Cop” Filipovic i slutet av förra året men en skada satte stopp för mötet. Den 40-årige PRIDE.- och UFC-veteranen har endast vunnit fyra av sina elva senaste matcher.

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Styrbjörn

  Om matchen blir av ska jag bli månadsgivare till Läkare Utan Gränser.

 • Val Venis

  Efter Chael´s senaste insatser både i och utanför buren så tror och hoppas jag att Silva knockar honom.

 • HerrObjektiv

  Gissar på att silva vevar frenetiskt, en av dom slagen snuddar sonnen som vacklar i ett ögonblick, dock har domarn fått nog och bryter. Efteråt diskuterar vi enbart early stoppage eller inte samt om matchen var fixad

 • Ric _Ohet

  Så Co Main kommer vara: Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione. Jo jag tackar jag.

 • BenRangel

  Deras ”inofficiella” match under TUF :)
  https://www.youtube.com/watch?v=4OzYp9yCic0

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  To little to late

 • Stolpskott

  Upptakten lär ju bli underhållande iaf. Och även om Wandy är roligare att titta på så ska det bli kul att se hur förbannad han blir när Chael håller ner honom.

Fler Nyheter: