Sergio Pettis

Bellator 258: Sergio Pettis besegrar Juan Archuleta och blir ny mästare

Alexander Clausson

Nattens Bellator 258 toppades av en titelmatch i organisationen bantamviktsdivision. Drabbningen stod mellan Juan Archuleta och Sergio Pettis. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Sergio Pettis ny bantamviktsmästare

Rond 1

De båta utövarna utbytte slag med varandra under den första rondens inledning, men 90 sekunder in i drabbningen sökte Archuleta en nedtagning. Försöket pågick i över en minut, men Pettis lyckades hålla kvar matchen i en stående position.

Under de nästkommande minuterna utbytte Archuleta och Pettis slag med varandra och den sistnämnda träffade bäst.

Med endast sekunder kvar av ronden lyckades Archuleta ta ned Pettis, som genomförde en reversel i ronden sista sekund. Ronden avslutades därmed med Pettis i topposition.

Rond ett till Pettis, enligt undertecknad.

Rond 2

Archuleta säkrade en nedtgning tidigt i den andra ronden, men Pettis tog sig upp i stående position relativt snabbt. Archuleta träffade bättre än vad han gjorde i rond ett, men Pettis höll fortfarande i taktpinnen när det kom till slagväxlingarna.

Rond två till Pettis, enligt undertecknad.

Rond 3

Den regerande mästaren var aktivare under den tredje rondens början, men Pettis lyckades hålla distansen bra och Archuleta träffade inte särskilt effektivt.

Archuleta fick in mer och mer slag. som Pettis svarade på, men Archuleta var initiativtagaren och den mer drivande i rond nummer tre.

Med två minuter kvar av den tredje ronden sökte Archuleta nedtagningen ännu en gång, men Pettis visade upp ett fint försvar.

Rond tre till Archuleta, enligt undertecknad.

Rond 4

Archuleta inledde offensivt i den fjärde ronden. Mästaren sökte nedtagningen i burens mitt och pressade Pettis till burens vägg. Pettis höll sig kvar på fötterna ännu en gång. Den sistnämnda fick in ett fint slag som stannade upp Archuleta för en kort stund.

Archuleta såg trött ut och rörde sig inte lika smidigt som i de första ronderna. Utmanaren såg piggare ut och hade också rört sig mindre än Archuleta under matchens gång.

Rond fyra till Pettis, enligt mig.

Rond 5

Den femte ronden inleddes med ännu ett nedtagningsförsök från Archuletas sida, men nu verkade även orken vara ett hinder för mästaren och inte bara Pettis välutvecklade försvar mot nedtagningar.

Med två minuter kvar av drabbningen lyfte Archuleta upp Pettis och slängde honom på kanvasen. Mästaren hamnade i topposition, men lyckades inte åstadkomma någonting offensivt.

Rond 5 till Archuleta, enligt undertecknad.

Resultat

Sergio Pettis besegrar Juan Archuleta via enhälligt domslut (50-45, 49-46, 49-46).

+6
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett