Nyheter

Bellator 285 – allt du behöver veta inför kvällens gala med Karl Albrektsson

Karl Albrektsson och Karl Moore

Till helgen äger Bellator 285 rum i Dublin, Irland. Sveriges Karl Albrektsson kommer ställas mot Karl Moore i samband med galans underkort.

Yoel Romero går sin tredje match för Bellator MMA

Bellator MMA besöker 3 Arena i Dublin med ett fullspäckat kort. I huvudmatchen ställs hemmasonen Peter Queally mot veteranen Benson Henderson. 33-åriga Queally kommer senast från en fight där organisationens lättviktstitel stod på spel. Patricky Pitbull stod för motståndet och den sistnämnda tog hem segern via slag i matchens andra rond. 38-åriga Henderson tog sig nyligen tillbaka till vinstkolumnen efter tre raka förluster.

I den delade huvudmatcher väntar en drabbning mellan ytterligare två veteraner. 45-åriga Yoel Romero ställs mot 46-åriga Melvin Manhoef. Romero kommer senast från en vinst via slag och den tidigare UFC-fightern har gått 1-1 i matcher sedan han skrev kontrakt med Bellator MMA. Manhoef blev avslutad av Corey Anderson i sin senaste match.

På huvudkortet kommer även den topprankade dansken Mads Burnell gå match. I mars delade Burnell med sig av sina tankar och framtidsplaner under en intervju med Kimura. Läsaren kan hitta den intervjun här.

Karl Albrektsson kan vara nära en titelmatch vid seger

Under sommaren stod det klart att Albrektsson skulle ställas mot hemmafightern Moore. En matchning Kimura var först med att rapportera om. Under sitt samtal med Kimura berättade Albrektsson bland annat om sina tankar angående Moore som motståndare.

Det är väl det gamla vanliga. Jag ska åka dit och försöka slå av hans huvud så gott jag kan och han ska försöka slå av mitt. Jag ska slå av hans huvud först. Åka dit och knocka honom. Sen åker jag hem. Han är Irländare och lite mer åt striker-hållet. Han är lika lång som mig och har ungefär samma kroppsbyggnad. Jag kan tänka mig att han är väldigt europeiskt MMA-skolad. En striker som kan lite jiu‑jitsu. Lite grunder och så. Det är väl det han kör.

Albrektsson har tagit hem två raka vinster i organisationen och är den senaste fightern som lyckades besegra Viktor Nemkov. Den sistnämnda är den regerande bälteshållaren i organisationens division för lätt tungvikt. Albrektsson är sjätterankad i Bellator MMAs officiella ranking för lätt tungvikt. 28-åringen står med ett totalt matchfacit som lyder 13-3-0. Samtliga av förluster har kommit mot välrespekterade namn inom sporten. Valentin Moldavsky, Phil Davis och den regerande UFC-mästaren Jiří Procházka.

Sedan en tid tillbaka finns Bellator MMAs galor tillgängliga gratis och live för svenska tittare. Via streamingplattformen Pluto TV kan svenska MMA-fans ta del av organisationens samtliga event. Tittarna behöver varken registrera sig eller logga in på sajten för att ta del av tjänsten. Underkortets sändning drar igång 19:30 på fredag, svensk tid. Huvudkortet startar 22:00.

Bellator 285: Matchkort

Huvudkort

 • Peter Queally vs. Benson Henderson
 • Yoel Romero vs. Melvin Manhoef
 • Mads Burnell vs. Pedro Carvalho
 • Leah McCourt vs. Dayana Silva
 • Ciaran Clarke vs. Georges Sasu

Underkort

 • Brett Johns vs. Jordan Winski
 • Asael Adjoudj vs. Jordan Barton
 • Brian Moore vs. Arivaldo Silva
 • Karl Albrektsson vs. Karl Moore
 • Darragh Kelly vs. Kye Stevens
 • Georgi Karakhanyan vs. Kane Mousah
 • Kenny Mokhonoana vs. Alex Bodnar
 • Luca Poclit vs. Dante Shiro
Föregående artikel

Joe Rogan avslöjar vad som skulle få honom att lämna UFC – ”That’s in my contract.”

Nästa artikel

Paulo Costa: Bråket med Khamzat Chimaev fick honom att missa vikten

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök