Nyheter

Bellator annonser fjäderviktsturnering

Scott Coker

I tisdags arrangerades en presskonferens inför Bellator 222 i London, den 22 juni senare i år. Vid samma presskonferens passade presidenten Scott Coker på att annonsera en 16 personer stor turnering i herrarnas fjäderviktsdivision, som kommer sätta igång i oktober. Turneringen kommer gå under namnet ”Bellator Featherweight Grand Prix Tournament”.

Tredje turneringen på kort tid

Turneringen blir den tredje i ordningen för Bellator de senaste åren. Först ut var ”Bellator Heavyweight World Grand Prix Tournament”, som strax därefter följdes av den pågående ”Bellator Welterweight Grand Prix Tournament”. I tungviktsturneringens final besegrades MMA-pionjären Fedor Emelianenko (38-6-0 1NC) av UFC-veteranen Ryan Bader (27-5-0) via ett tidigt avslut i första ronden. I turneringen för weltervikt återstår i nuläget fem fighters som har chans att vinna bältet och första priset, däribland kanadensaren Rory MacDonald (20-5-0) och den obesegrade engelsmannen Michael Page (14-0-0).

Fjäderviktsturneringen kommer pågå i ett års tid och under turneringens första kväll äntrar samtliga 16 deltagare buren. Efter galans slut kommer endast åtta av turneringens deltagare vara kvar i tävlingen. Därefter fortsätter elimineringsprocessen till dess att endast vinnaren återstår.

Bred division med mycket talang

Fjäderviktsklassen anses vara en av organisationens med väletablerade divisioner och Coker meddelade under presskonferensen att turneringens deltagare kommer bestå av alla de bästa fjädervikterna som finns att erbjuda i Bellators stall. Bland de namn som mycket väl kan vara några av deltagarna i den nya turneringen hittar vi fighters som den nuvarande mästaren Patricio ”Pittbull Freire (28-4-0), A.J. McKee (13-0-0) och den hypade talangen Aaron Pico (4-2-0)

Vinnaren av turneringen kommer gå hem med bältet och en prissumma på 1 miljon dollar (9314400.00 SEK)

Turneringarna breder ut sig i sporten

Turneringsformatet verkar vara på uppgång i MMA-världen. Både Bellator och ONE har i nuläget aktiva turneringar med några av organisationens allra största stjärnor som deltagare. Utöver dessa finns också PFL, vars hela galor och verksamhet är uppbyggt utifrån turneringsformatet. Är UFC nästa organisation att återknyta till sportens rötter?

Föregående artikel

UFC 238: Ricardo Lamas möter Calvin Kattar

Nästa artikel

Khabib Nurmagomedov vill möta Holloway eller Poirier i Abu Dhabi

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök