Bellator kommer till Sverige

Bellator kommer till Sverige för första gången

Alexander Clausson

Enligt uppgifter till Kimura kommer en av världens största MMA-organisationer besöka Sverige till hösten. 

Exklusivt – Bellator MMA anordnar gala i Stockholm till hösten

Bellator MMA har besökt Europa vid flera tillfällen och galor har arrangerats i Italien, England, Irland, Ungern och Frankrike. Nu verkar det som att Sverige står näst på tur. Enligt uppgifter till Kimura kommer organisationen besöka Sverige och Stockholm till hösten.

Enligt uppgifter kommer galan äga rum i september och eventet kommer troligen arrangeras i nära anknytning till organisationens besök till Irland. Bellator Dublin går av stapeln på 3Arena, fredagen den 23 september.

Får vi se Oliver Enkamp och Karl Albrektsson?

Flera profilstarka skandinaver har skördat framgångar i organisationen under de senaste åren. Den enda rankade svensken i nuläget är Karl Albrektsson. 27-åringen är sjunderankad i viktklassen för lätt tungvikt och har tagit hem två raka vinster i organisationen. Albrektsson är även den senaste fightern som lyckades besegra divisionens regerande mästare Vadim Nemkov. Stockholmsfighterns totala matchfacit lyder 13-3-0.

En annan svensk med en lyckad period bakom sig är Oliver Enkamp. Den tidigare UFC-fightern inledde sin tid i organisationen med tre raka vinster och avslut. Därefter väntade en förlust mot Kyle Crutchmer. Enkamp lyckades dock ta sig tillbaka till vinstkolumnen i samband med sin senaste match. Mark Lemminger besegrades via submission i matchens tredje rond. 30-åriga Enkamps totala matchfacit lyder 11-3-0.

Utöver svenskarna har skandinaviska fighters som Mads Burnell (16-4-0) och Søren Bak (16-1-0), som båda representerar Danmark inne i buren, tagit hem flera imponerande vinster.

I samband med att en större organisation besöker ett nytt land för första gången brukar lokala talanger ges möjlighet att gå match för organisationen i fråga.

Galorna tillgängliga gratis för svenska tittare

Nyligen stod det klart att Bellator MMAs galor kommer bli tillgängliga att streama gratis för svenska tittare. Redan i juni kommer den första galan sändas på Pluto TV. Tjänsten är gratis och kräver ingen registrering.

Vilka skulle ni vilja se få chansen i Bellator?

+16
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett