Nyheter

Bellator x RIZIN 2 äger rum i sommar

A.J McKee

Bellator MMA och RIZIN FF fortsätter samarbetet där man anordnar gemensamma galor och respektive organisations toppmotståndare ställs mot varandra.

A.J. McKee möter Patricky Pitbull

A.J. McKee möter Patricky Pitbull i nästa kvartsfinal i den pågående Bellator Lightweight Grand Prix den 30 juli på Bellator x RIZIN 2, som äger rum i Saitama Super Arena i Saitama, Japan.

Utöver McKee mot Pitbull i huvudmatchen kommer också den första någonsin Bellator flugviktsvärldsmästaren att koras när Kyoji Horiguchi möter Makoto ”Shinruy” Takahashi i 125-pound-viktklassen.

Bellator MMA meddelade det nya matchkortet på lördagen, och en presskonferens är också planerad i Japan för att kicka igång det senaste samarbetet med RIZIN.

McKee återvänder till Japan efter att ha besegrat Roberto de Souza på den senaste Bellator x RIZIN-galan på nyårsafton. Den segern markerade McKees andra raka vinst sedan han bytte till lättvikt efter att tidigare ha varit Bellators flugviktsmästare.

Han kommer att försöka behålla sin framgång när han möter Pitbull, som förlorade Bellators lättviktstitel förra november i en match mot regerande mästaren Usman Nurmagomedov.

Flera matcher klara för eventet

Damflugviktarna Kana Watanabe och Veta Arteaga kommer också att mötas på Bellator x RIZIN 2-galan i juli.

Bellator-fighterna kommer faktiskt att äga rum i en bur medan RIZIN-fighterna kommer att äga rum i ringen. Bellator-utövarna Juan Archuleta och Tofiq Musayev kommer båda att tävla på RIZIN-delen av evenemanget.

Föregående artikel

Två kampsportare med på Forbes lista över bäst betalda idrottare

Nästa artikel

Battle of Botnia Luleå: Fullständiga resultat efter kvällens gala

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök