Spel och casino jämförelse

Bellators MMA-turneringar

Av

kimura

08/07/2021
Oliver Enkamp Invägning Bellator

Det är något speciellt med turneringar. Att få se världens bästa göra upp i ett format där alla har potentialen att få möta alla utan krånglig politik. Bellator MMA är idag den största organisationen att anordna turneringar för deras bästa fighters.

Bellator och MMA-turneringar

Bellator har haft flera turneringar under de senaste åren. Och precis som med fotbolls EM pågår en turnering redan nu. Att betta på dessa turneringar kan vara ett sätt att ytterligare öka spänningen och nöjet.

Bellator MMA Light Heavyweight World Grand Prix

I april i år startade Bellators turnering för att kröna en ny mästare i den lätta tungvikten. Startfältet var packat med forna mästare och UFC-veteraner. Uppställningen från start såg ut enligt följande:

  • Ryan Bader vs. Lyoto Machida
  • Corey Anderson vs. Dovletdzahan Yagshiruradov
  • Vadim Nemkov vs. Phil Davis
  • Anthony Johnson vs. Yoel Romero

Uppställningen fick korrigeras i sista stund efter att det senaste UFC-förvärvet, Yoel Romero tyvärr inte passerade läkarkontrollen. Istället fick 29-åringen från Brasilien, Jose Augusto Azevedo hoppa in. Många svenska fans hade kanske hoppats på att få se talangen Karl Albrektsson stå redo som inhoppare men vi får vänta lite till innan vi får se ”Kung Karl” tillbaka i Bellator-handskarna igen.

Ställningen nu

Den tidigare UFC-contendern Ryan Bader fick revanschera sin snart tio år gamla förlust mot den forne UFC-mästaren Lyoto Machida. Bader vann via enhälligt domslut.

Corey Anderson fortsatte att imponera i Bellator med sitt andra avslut i organisationen efter att ha TKO:at Yagshimuradov i den tredje ronden. Nu har amerikanen vunnit sex av sin sju senaste matcher där den enda förlusten kom mot den nu regerande mästaren i UFC, Jan Blachowicz.

Nemkov säkrade ännu en vinst när han återigen besegrade Phil Davis via domslut. Ryssen har haft en minst sagt framgångsrik tid i Bellator där han nu vunnit sex raka matcher på imponerande vis. Den senaste att besegra ryssen är svenska Karl Albrektsson när de två möttes på Rizin FF 1 för fem år sedan.

Som nämnt ovan fick Anthony Johnson möta inhopparen Jose Augusto Azevedo. Det blev en fartfylld match där Augusto nästan lyckades hitta avslutet mot Johnson efter en ren träff i den första ronden. Johnson lyckades hålla sig kvar i matchen och hittade en lucka för sin högerkanon och kunde därmed lägga till ytterligare en knockoutvinst på sitt cv.

Efter kvartsfinalerna har vi nu semifinaler som kommer att äga rum i nu juli mellan följande fighters.

  • Ryan Bader vs. Corey Anderson
  • Vadim Nemkov vs. Anthony Johnson

Finalen är sedan planerad att äga rum i oktober. Så turneringen blir lite mer långdragen om man jämför med fotbolls-EM och tidigare generationens turneringar där man kunde gå tre matcher på en och samma kväll.

 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök