Ben Askren går sin sista match i november

Ben Askren

One Championships welterviktsmästare, Ben Askren, kommer att gå sin sista match i november innan han skall ta en ledande roll inom organisationen. Askren kommer att möte den forne lättviktsmästaren i One Championship, Shinya Aoki. Mötet kommer att ske i Singapore den 24:e november, detta enligt uppgifter från One Championships VD, Chatri Sityodtong, som delade dessa uppgifter via Facebook:

Den japanska stjärnan Aoki (39-7-1) är 5-1 i organisationen och kommer nu att tävla i weltervikt för andra gången i hans karriär. Aoki sågs senast i One Championship i november förra året där han förlorade genom en teknisk knockout mot Eduard Folayang. Dessförinnan hade Aoki vunnit nio raka matcher.

Den regerande welterviktsmästaren i One Championship, Askren (17-0), var även tidigare welterviktsmästare i Bellator. Askren har försvarat sin titel i One Championship tre gånger. Askren var senast aktuell i lördags där han segrade över svensken Zebastian Kadestam genom en teknisk knockout.

Sityodtong meddelade även att ett returmöte mellan atomviktsmästarinnan Angela Lee (8-0) och Mei Yamaguchi (16-10) skall ske i Singapore den 24:e november.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • tojo77

  Pensionsdags innan han mött de bästa? Trist slut.

  • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

   Han mötte de bästa han kunde besegra.

   • Ric _Ohet

    Hur vet du det är du en ”spågumma”?

    • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

     Nej. Jag kan dra enkla slutsatser. Orsaken till att undvika världens största organisation i den sport man tävlar i som intelligent elitidrottare och atlet som Ben Askren är, visar att han förstår vad konsekvenserna är.

     • Niklas Eriksson

      Så vitt jag förstått ville UFC inte ha honom, inte tvärtom?

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Ben Askren är en av världens främsta brottare inom MMA, med ett fläckfritt record. OM han verkligen ville fightas i UFC, så skulle han kunna ordna det. Ben och Joe Silva (gamla UFC-matchmakern) kom ju överens. Men till Joe Silva sa Ben: ‘if you’re going to make a proposition to me, the answer is no’.

     • Ric _Ohet

      Aaa det var bra att du sa att det var DIN enkla förklaring för det lät som att du visste nått ”Han mötte de bästa han kunde besegra” Tänkte att du kanske visste nått om förhandlingarna mellan UFC och Askren, att du kanske visste nått om varför Askren aldrig kom till UFC. Att du kanske visste nått om hur Mr Askren tänker idag om MMA och framtidsplaner.

      Men då vet jag. Då vet jag att du har noll koll på herr Askren men endå drar dina egna enkla, väligt enkla men ack så felaktiga slutsatser.

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Men vafan. Ben har från första början sagt att han inte är intresserad av att fightas i UFC. Och UFC har egentligen heller aldrig varit intresserade av Ben Askren. Killen är en grym NCAA brottare, men är samtidigt otroligt endimensionell. I ”gamla” UFC hade han definitvt kunnat göra något, men om han skulle möta en annan brottare i samma liga (typ Woodley) men som är vassare i övriga discipliner så är han utmatchad, och det vet han om. Han har aldrig mött någon topprankad fighter med UFC-bakgrund, utan endast fighters från Bellator och OneFC. Varför har han undvikit Tyron Woodley, Stephen Thompson, Robbie Lawler, Demian Maia, Jorge Masvidal, Carlos Condit och Donald Cerrone?

      Toppfighters söker andra toppfighters som de vill testa sig emot, de vill ta reda på (och helst upptäcka) att de är vinnare, och hur du än vrider och vänder på det så är den MMA-organisation som är odisputabelt störst i världen, UFC. Men Askren har av ”stolthetsskäl” inte satsat på att vara med, på grund av ”dåliga villkor”.

      Men givetvis, hans orsak till varför han inte vill utmana ”Tyron” är att de är kompisar. Till och med Ben Askren själv sa till bloodyelbow att: “The one and only way I would ever come back for another fight is if it was for the No. 1 spot in the world.”

      Killen vet alltså att han INTE är nummer ett, och VÄLJER att inte byta organisation för att försöka bli nummer ett själv. Låter det som en person som på allvar försökt möta det bästa motståndet?

      Ben Askren är out of his prime (återigen, hans egna ord) och vet att hans chans att slå toppskiktet i UFC seglat förbi honom, han har mött de motståndare han kan slå och besegrat dem. Men ta inte mitt ord för det – du kanske är en av dom som gillar rankinglistor?

      https://www.tapology.com/rankings/current-top-ten-welterweight-mma-fighters-170-pounds

      http://rankingmma.com/mma-world-rankings/welterweight/

      RankingMMA listar honom som #8 och Tapology har honom listad som #37 i världen i sin viktklass. Låter det som att han på allvar försökt cementera sin ”legacy” som en som sökt utmana det bästa motståndet i världen? Minns NÅGON en ”Ben Askren”-fight som är värd att se igen? Han knäckte Koreshkov, men det blev en TKO trots enorm möjlighet att avsluta med KO. Om vi listar 50 minnesvärda matcher i weltervikt i världen, är Ben Askren med i NÅGON av dem?

     • Ric _Ohet

      Rappakalja allt ihop du skriver. Det är inte Askrens val att stå utanför den främste organisation. Han fick aldrig chansen, inte pga att han inte försökte.

      Att han säger att han inte är i sin prime är ju oxå bara sunt förnuft. Han fick aldrig chansen att slåss mot de bästa så att lägga ned hela sin själ, hela sitt liv på mma behövs inte, han gör vad som krävs för att vara nr1 i farmarligan, men det var efter flera års av topträning tills han tillslut fick denna insikt – han kommer aldrig få chansen hos UFC.

      Att han bara kommer tillbax för en match mot rankade nr1 är ju oxå förståerligt. Eftersom han sagt detta i samma veva som han ska gå i pension, desutom få ett toppjobb inom ONE. Att sluta i sin prime årsmodell 33 och vara hel,ren och utan skador med få mil på mätaren är få förunnat hans egna ord. Han herr Askren tog helt enkelt den bästa deal han kunde få, han fick en säck med pengar, han fick bra sponsorskontrakt, han tar hand om sina affärsverksamheter, han fick en pensionsplan genom ONE championship och han lever sitt ganska enkla liv för att vara en av de bästa i sin sport. Och han trivs med det.

      Im not interested – Dana White

      https://www.youtube.com/watch?v=-gjnN5jLpaE

      “In all honesty, I think if you put a 15-man tournament together, I think I could be the best fighter in the world right now,” Askren said. “And now, I’m not going to get a chance to prove that because one bald-headed fat man chooses not to let me in.” -Ben Askren 2013

      ”promotion officials cited Askren’s inexperience as the reason for the UFC’s disinterest, with White infamously suggesting that Askren instead sign with WSOF and pick up a few more wins”

      ”One of the big things is I try not to worry about things I can’t control. It wasn’t my decision not to fight in America. I was never offered a contract to fight in the UFC,” Askren said. ”People conveniently forget that frequently. So what I did was I took the best offer on the table, which was One Championship”

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Din fascination och förälskelse i Ben Askren gränsar till osund. Men visst fan har han haft chans komma in i UFC. Joe Silva ville prata kontrakt med honom, men han avböjde. Skälen han lyft framför alla har varit Dana White, han ogillar Dana White OCH hur UFC (Dana White) behandlar sina fighters. Att Dana White ogillar Ben Askren och att Ben Askren ogillar Dana White är långt från en hemlighet. Men senast vid UFC177 sa Dana “If Ben Askren keeps winning, he will get a shot over here,”.

      Men att skickliga fighters, oavsett relation med Dana White kan komma in i UFC, ibland två gånger, är odisputabelt. Dana har käftat med fighters och haft så mycket drama med så många i rostern att det är ett icke-argument. Ben kan ha fightats i UFC, men det främsta skälet är att han hittat ursäkter gång på gång.

      Är det inte Danas hårda ord, så är det för att han inte vill snacka kontrakt med Joe Silva, eller så är det för att han är ur sin prime, eller för att han inte vill slå sin ”gode vän” Tyron Woodley.

      Sen respekterar jag hans beslut att sluta vid 33, precis som du säger. Men att han försökt möta de bästa i sin viktklass i världen är falskt. Det har hans stolthet hindrat honom från. 2011 så var han tydlig med att organisationer som Bellator inte hade tillräckligt motstånd för att man skulle kalla sig världsbäst: I love what Bellator’s doing for me, and I’ve got nothing against that, but my goal is to be the best in the world, and I simply can’t accomplish that in Bellator at this point,”

      Hade han svalt sin stolthet så hade han, precis som många andra som Dana ”Never, as long as I am president will there be a female fighter in the UFC” White jiddrat med och om.

      Det är bara ord, folk gör tvärtom vad de säger hela tiden. Ben hade kunnat skriva på ett kontrakt och gå en match i UFC för flera år sedan. Om han valt det.

      Oavsett vilket så är det få som kommer se Ben Askren som världens främste Welterviktare. Den titeln bärs nog fortfarande av GSP.

     • Ric _Ohet

      Återigen, allt du säger är ju efter Askren redan bestämt sig för att inte satsa fullt ut, han är nöjd med den lott som livet gav han. Allt efter 2013 är efter hans prime, han tränar inte för att vara världens bäste längre. Innan 2013 iallafall innan 2014 var slaget var han en egocentrisk träningsnarkoman som inte ville annat en att tävla mot de bästa.

      Men han skulle kunna återta och återfå sin mojo om han blev erbjuden en spot mot den bäste, det är hela grejen med ”what if” fighten mot nr1. Let us just disagree and move on.

      btw. De som återkommer till UFC igen är needlemovers, fighters som Dana White kan göra pengar på. Ben Askren är inte en av de enligt DW. fråga bara Jon Fitch, Jake Shields, Phil Davis, Yushin Okami, Benson Henderson m.fl om de fick vara kvar i UFC – är man en ”boring” fighter och inte drar publik, fukk Off – Dana White ordspråk

     • HerrObjektiv

      Kom igen, Inte fan skyller du på Askren när det gäller hans beef med UFC

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      Hans ”beef” med UFC handlar egentligen om Dana White. Dana sa något i stil med att om sömntabletter behövde något för att sova, så tar de Ben Askren. En syrlig kommentar. Ben svarade med att han tyckte synd om UFC-fighters som ”fängslades” i sina kontrakt. Men hans ”bästa polare” på Rufousport, Tyron tycks tycka att det är helt okej där? Och han är inte ensam.

      En fighter som är ”världsbäst” borde inte ha några svårigheter att förhandla sig fram till ett bra kontrakt.

   • Batman

    Han mötte bl.a. Andrey Korshkov och vann klart.

    • tojo77

     Såg den matchen och Ben imponerade, men Andrej har inte mött någon weltervikt i närheten av top-10 själv, så det hjälper inte.

 • Vaettra

  Big fish in a small pond. *yawn*

 • Krille Krokodil

  Synd att det sportsliga är värt kattskit i MMA.

 • Takida

  Va?? Ska han pensionera sig efter denna match?! Han mötte aldrig någon riktigt bra och topprankad?! Hans karriär kommer att kännas helt bortkastad…Hoppas han löser konflikten med UFC och går över tid. Han kan begära att få möta en top 10 direkt och ifall han vinner så kommer han till topp 10 i UFC. Precis som Justin Gathje gjorde. Sen är han 2-3 matcher högst ifrån en titel match!! Han kan förfan inte sluta nu!!

  • Takida

   Gå över dit*

  • Holythe83

   sry men det händer inte. Askren hatar Dana för mycket och är på tok för envis å långsint för att det skall hända.

   • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

    I huvudsak är det stolthet som är problemet.

    • Holythe83

     i normala fall, absolut. Men vad det gäller Ben så undrar jag, jag menar jag tror inte att han skulle gå till UFC även om Dana skulle gå ut å be om ursäkt för vissa uttalanden. Om så är fallet är det inte längre stolthet utan något helt annat.

     • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

      En fighter som inte vill möta toppmotståndet i världens största MMA-organisation för att ”Dana sagt elaka ord”?

     • Holythe83

      holding a grudge är ett talesätt som känns skräddarsytt för Ben Askren!

 • Brocowich

  ska inte han möta Kadestam?

 • BenRangel

  Sorligt. Nu kommer vi alltid prata om ”what could have been”

 • Ric _Ohet

Fler Nyheter: