17 June, 2024
Nyheter

Alexander Gustafssons motståndare blir av med UFC-kontraktet – matchen inställd

Av

Alexander Clausson

31/03/2022
Alexander Gustafsson invägning

Amerikanen Ben Rothwell är inte längre under kontrakt med UFC. Det innebär att vårens match mot Alexander ”The Mauler” Gustafsson är inställd.

Alexander Gustafsson står utan motståndare

I början av februari kom rapporter om att Sveriges  Gustafsson skulle ställas mot Rothwell i en tungviktsmatch. Nu har Rothwell blivit av med sitt UFC-kontrakt. Det fick MMA Fighting bekräftat av representanter för UFC under torsdagen. Det är i skrivandes stund oklart varför amerikanen inte längre är under kontrakt med organisationen. Varken Rothwell eller tungviktarens management har valt att kommentera händelsen i nuläget.

Rothwell tillhörde UFC i över 12 år och besegrade namn som Alistair Overeem och Matt Mitrione under sin tid i organisationen. 40-åriga Rothwell lämnade organisationen med ett totalt matchfacit som lyder 39-14-0.

Drabbningen mellan Gustafsson och Rothwell var inplanerad för den fjärde helgen i maj. Det är i nuläget oklart om ”The Mauler” fortfarande kommer gå match på kortet.

”The Maulers” senaste vinst kom mot Glover Teixeira

35-åriga Gustafsson kommer senast från en match mot Fabrício Werdum. Den drabbningen ägde rum i juli 2020 och svensken förlorade fighten via submission i matchens första rond. Därefter bokades ”The Mauler in för en match mot Paul Craig, i divisionen för lätt tungvikt. Den fighten ställdes in på grund av en skada från svenskens sida. Gustafssons senaste vinst kom mot den nuvarande mästaren i lätt tungvikt – Glover Teixeira. Vinsten kom via avslut i matchens fjärde rond. Drabbningen ägde rum i anknytning till UFCs besök i Stockholm, 2017.

Gustafsson står med ett totalt matchfacit som lyder 18-7-0.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök