20 June, 2024
Nyheter, Videor

Besegrade Alex Pereira – nu har han fått kontrakt med UFC

Av

Ralph Nordahl

09/08/2023
Alex Pereira Cesar Almeida

Alla fem fighters i den första veckan av Dana White’s Contender Series säsong 7  däribland en kickboxare som en gång besegrade tidigare UFC-mästaren Alex Pereira.

Cesar Almeida som besegrat Alex Pereira visar på stark grappling

Cesar Almeida har erövrat en rad kickboxningstitlar genom åren där han besegrat tidigare mellanviktsmästaren Alex Pereira och i och med Almeidas expertis i det stående så valde hans motståndare Lucas Fernando att ta ner honom på marken.

Almeida överraskade dock med att snabbt ta sig upp och han lyckades sedan försvara sig mot ännu en nedtagning och lyckades sensationellt hamna i en dominant position som gjorde att han plockade hem den andra ronden med 10-8. Vid slutet av den ronden mörbultade han Fernando med ground-and-pound då han hade denne i en inverted triangle.

Fernando kom att hamna i topposition efter att Almeida slarvat lite men inte ens då kunde han vinna en grapplingduell då motståndaren kom upp på fötter och fortsatte att dominera tillställningen. Den tidigare kickboxaren vann till slut matchen via enhälligt domslut med poängen 30-26, 29-28 och 29-27.

Besegrade Pereira år 2013

Alex Pereira har i sin tur haft det svårt i grapplingen och har förlitat sig på att lyckas försvara sig från nedtagningar och plocka poäng eller avsluta sina motståndare i det stående.

Den nu 35-årige Almeida fightades mot Pereira tre gånger på 27 månader i Sao Paulo, Brasilien. Almeida förlorade den första matchen via domslut i mars 2013 men fick sedan sin revansch nio månader senare i finalen av en fyrmannaturnering i WGP. Deras sista match i trilogin ägde rum i juli 2015 där den numera UFC-lätt-tungviktaren Pereira tog hem segern via domslut.

Pereira erövrade sensationellt mellanviktsbältet mot Israel Adesanya förra året via TKO matchen i den sista ronden efter att han gått mot en förlust. Brassen blev dock besegrad i rematchen i år via knockout i andra ronden.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök