Bethe Correia släpps av UFC efter förlusten mot Pannie Kianzad

Alexander Clausson

Bethe “Pitbull” Correia, den tidigare titelutmanaren i divisionen för bantamvikt, har fått lämna organisationen tillsammans med Evan Dunham. Detta bekräftades under gårdagen.

Titelmatch mot Ronda Rousey

Brasilianskan genomförde sin professionella MMA-debut 2012 och erbjöds UFC-kontrakt året därpå. Efter tre raka segrar i organisationen erbjöds Correia en titelmatch mot den dåvarande mästarinnan Ronda Rousey, i samband med UFC 190. Mästarinnan behöll bältet, efter att brasilianskan blev avslutad via slag, 0:34 minuter in i den första ronden.

Sedan dess har Correia gått ytterligare sju matcher för organisationen och två av dessa resulterade i vinst för brasilianskan. Correias senaste och sista match i UFC, åtminstone för den här gången, stod mot Sveriges Pannie Kianzad. Svenskan tog hem segern via enhälligt domslut. UFC bekräftade att brasilianskan släppts från organisationen, via ‘MMA Fighting‘.

UFC-veteranen får går

UFC bekräftade också att veteranen Dunham släpps efter över 20 matcher för organisationen. Debuten ägde rum i samband med UFC 95 och Dunham besegrade Sveriges Per Eklund via slag i matchens första rond. Dunham lyckades vid två tillfällen plocka hem fyra raka segrar i organisationen, men har nu förlorat sina tre senaste matcher. I sin senaste drabbning, som ägde rum i samband med UFC 250, blev amerikanen utstrypt av Gilbert Burns.

+4
Dana Sad
Dana Happy
Israel Adesanya ceremoniella invägningar

UFC 253: Israel Adesanya dominerar och avslutar Paulo Costa

Anton

I huvudmatchen under UFC 253 besegrade mellanviktsmästaren Israel Adesanya titelutmanaren Paulo Costa för att försvara sin titel. 

Adesanya besegrar Costa

Mellanviktsbältet ligger tryggt kvar på mästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanyas (20-0) axel, efter att han besegrat titelutmanaren Paulo “Borrachinha” Costa (13-1) under lördagsnattens UFC-gala! Den högst efterlängtade sammandrabbningen mellan de två obesegrade mellanviktarna avgjordes via (metod/rond), där Adesanya var den som fick se sin hand höjd i oktogonen. Fortfarande obesegrad, har nyzeeländaren vunnit alla sina nio matcher som UFC-fighter. Det samma gäller dock inte hans motståndare Costa, som i och med nederlaget för första gången fick uppleva en ilande bitter förlust.

Matchen

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Jan Blachowicz

Video
Jan Blachowicz avslutar Dominick Reyes – nya mästaren i lätt tungvikt

Anton

Jan Blachowicz är lätta tungviktklassens nya mästare. Detta efter att ha vunnit det vakanta bältet under nattens UFC 253.

Jan Blachowicz ny UFC-mästare

Den polske Jan Blachowicz (27-8 MMA, 10-5 UFC) är UFC:s nya mästare i lätt tungvikt. Detta efter att han besegrat amerikanen Dominick Reyes (12-2 MMA, 6-2 UFC) via TKO i den andra ronden på UFC 253.

Matchen

Rond 1

Som domare i galans co-main match står svenske Kevin Sataki. Första ronden av fem drar igång och de två titelutmanarna i lätt tungvikt Dominick Reyes och Jan Blachowicz möts i mitten av oktogonen, där kampen inleds med en benspark från polacken. Reyes svarar dock upp med sin egen benspark. Något lugnt, något avvaktande tar de två lätta tungviktarna det varsamt de första två minuterna av ronden. Blachowicz visar upp ett gott självförtroende när han långsamt lunkar framåt över canvasen, med sin karaktäristiska smått framåtböjda kroppshållning. En atletisk Reyes är den som rör sig mest, ständigt hotandes med finter. Blachowicz låter sig dock inte luras, då han om och om igen skickar iväg tunga sparkar mot sin motståndare. En brutal rodnad börjar synas på “The Devastator”s revben, en kulör som vittnar om polackens kraft i sparkarna. Första ronden avslutas i mitten av oktogonen, relativt händelselöst.

Rond 2

Rond två och Reyes tar en mer aggressiv ställning i matchen. Fortsatt rörlig på fötterna förlitar sig amerikanen på sin snabbhet för att undvika kraften från Blachowicz. Tempot i matchen har inte förändrats från den första ronden, då det fortfarande är relativt lugnt i oktogonen, ett lugn som då och då bryts upp av våldsamma sammandrabbningar. En blitz framåt från Reyes leder till att han nästan träffar med en vinande huvudspark, dock lyckas Blachowicz med nöd och näppte undvika jänkarens angrepp. Med 40 sekunder kvar av den andra ronden inleds en brutal slagutväxling,  där Blachowicz drar det längre strået och får ner sin motståndare på marken med en tung vänsterkrok. En kortvarig och frenetisk ground ‘n’ pound tar vid, vilket leder till att domare Sataki kliver in och stoppar matchen. Jan Blachowicz segrar via TKO i andra ronden, och krönts till ny mästare över den lätta tungviktsdivisionen.

 

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC 253: Brandon Royval besegrar Kai Kara-France

Anton

I den tredje matchen på huvudkortet under UFC 253 besegrade SKai Kara-France sin motståndare Brandon Royval i ett flugviktsmöte. Kara-France fann segern via submission med giljotin-stryp i rond två för att ta sin andra vinst under 2020.

Royval besegrar Kara-France

Nykomlingen Brandon “Raw Dawg” Royval (12-4) fortsätter att visa på sina kvalitéer, genom att i sin andra match för organisationen ta ännu en seger! Royval debuterade för organisationen tidigare under året, där han besegrade Tim Elliott (16-11-1). Den här gången var det nyzeeländaren Kai “Don’t Blink” Kara-France (21-9, 1 NC) som inte mäktade med att stå emot Royvals framfart i flugviktsdivisionen, då jänkaren fann segern via submission med ett giljotin-stryp 48 sekunder in i den andra ronden. Kara-France har i och med nederlaget nu förlorat två av sina senaste tre matcher.

Matchen

Rond 1

Lukasz Bosaki är domaren i huvudkortets tredje match. De två flugviktarna Royval och Kara-France möts i mitten av oktogonen, där De utdelar varsin spark för att inleda kampen. Snart drabbar allt samman, när en våldsam högerhand från Kara France får ner sin motståndare på marken, som själv svarar upp med en våldsam spinning armbåge från sittande läge för att försätta Kara-France i samma position. Detta följs upp av en frenetisk kamp på marken ,där de båda strider för position. Högkvalitativ grappling erbjuder en intressant insikt i hur finurliga professionella MMA-utövare är på marken. Dock avslutas den sekvensen när de två ställer sig upp, och återgår till att hamra på varandra. Ett hårt knä från Royval får ner Kara-France på marken, där nyzeeländarens nacke naglas fast av amerikanen. Dock får Royval inte till en submission, och de två ställer sig åter en gång upp, och en helt vansinnig strid tar vid. Slag, sparkar, armbågar och spinning moves svingas med en våldsam fart, och ronden avslutas i ett spännande läge. Förväntningarna inför rond två höjs.

Rond 2

Rond två drar igång och tar genast vid där den första avslutades. De två flugviktarna sätter upp en föreställning som vittnar om hur spännande de lättaste viktklasserna i UFC kan vara. När kampen går ner på marken, slösar Royval dock ingen tid och sjunker in ett djupt giljotin-stryp, som leder till Kara-France tvingas att klappa sig ut ur matchen. Brandon Royval vinner via submission i rond två.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 253: Ketlen Vieira besegrar Sijara Eubanks

Anton

I den andra matchen på huvudkortet under UFC 253 besegrade Ketlen Vieiera sin motståndare Sijara Eubanks i ett bantamviktsmöte. Vieira fann segern via enhälligt beslut och vann därmed sin första match under 2020.

Vieira besegrar Eubanks

Ketlen “Fenomeno” Vieira (11-1) har bättrat på sitt imponerande matchfacit med ännu en seger efter helgens UFC-gala! Den här gången var det amerikanskan Sijara “Sarj” Eubanks (6-5) som fick ge vika inför brasilianskans förmåga att finna segern i oktogonen, som kom via enhälligt beslut med siffrorna 29-28×3. Vieira har nu vunnit fem av sina sex matcher i UFC, och revanscherade förlusten från sin förra match med lördagsnattens seger. Eubanks har nu förlorat tre av sina senaste fem matcher.

Matchen

Rond 1

Som domare i huvudkortets andra match står Jason Herzog. Första ronden drar igång och de två bantamviktarna inleder med att genast klincha upp mot buren, initierat av Vieira. Eubanks vänder dock upp läget, och kan separera. De två möts i mitten av oktogonen, där slagutväxlingar tar vid. Eubanks visar på en god precision i sina sparkar och slag, då de tyngre träffarna tillhör amerikanskan. Vieira tar dock matchen dit hon är mest bekväm, och de två klinchar på nytt upp. En misslyckad nertagning från brasilianskan följer dock, lätt avvärjd av Eubanks. Flertalet av “Sarj”s slag riktas mot kroppen på sin motståndare, som inte gör mycket till att försvara sig. Istället svarar hon upp med sina egna smällar, som om inget annat klappar till högt i den tomma arenan. I slutet av ronden får Vieira sig en nedtagning till följd av en vild slagutväxling. Där åstadkommer hon dock inte mycket, och rondsignalen ljuder ut.

Rond 2

Rond två inleds med att de två möts i mitten av oktogonen, där Vieira får sig en andra nedtagning i matchen. Eubanks arbetar dock väl med försvaret, och har brasilianskan i sitt garde där hon kontrollerar Vieiras armar. Inaktiviteten från de två på marken leder till att domare Herzog ställer dem upp, och med cirka två och en halv minut kvar av andra ronden återvänder de till mitten av oktogonen. Eubanks fortsätter att effektivt fokusera på Vieiras kropp i slagutväxlingarna, och rör sig fint över canvasen. I slutet av den andra ronden börjar Eubanks alltmer att öka slagfrekvensen, och ronden avslutas med en smärre slagutväxling.

Rond 3

Tredje och sista ronden i bantamviktskampen tar vid, och de två inleder genast med att svinga slag i mitten av oktogonen. Eubanks är nu mer aggressiv, när hon vilt jagar efter sin motståndare med tunga svingar. Vieira är dock inte skygg för att involvera sig i lite våld, och besvarar aggressionen från amerikanskan med kraftiga kombinationer. En rekorderlig “slug fest” utspelar sig i Abu Dhabi, när de två bantamviktarna vägrar att överlåta initiativet i matchen till sin motståndare. Smäll efter smäll utbyts de två emellan, och ingen frid erbjuds inne i buren. I slutdelen av ronden tar de sig ner på canvasen, där de avslutar matchen låsta i varandras grepp.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 253: Hakeem Dawodu besegrar Zubaira Tuchugov

Anton

I den första matchen på huvudkortet under UFC 253 besegrade Hakeem Dawodu sin motståndare Zubaira Tuchugov i ett fjäderviktsmöte. Dawodu fann segern via (delat beslut och vann därmed sin första match under 2020.

Dawodu besegrar Tuchugov

I sin första match för året visade kanadensaren Hakeem “Mean” Dawodu (12-1-1) på en god form när han besegrade sin ryske motståndare Zubaira “Warrior” Tuchugov (19-5-1) under lördagsnattens UFC-gala! Via delat beslut med siffrorna 30-27,29-28,28-29 vårdar Dawodu med omsorg sin pågående vinssvit, då segern blev hans femte på raken i organisationen. Tuchugov har i och med nederlaget enbart tagit en vinst på sina senaste fyra matcher.

Matchen

Rond 1

Rond ett och de två fjäderviktarna möts i mitten av oktogonen, där Dawodu inleder med ett par hårda sparkar. Utöver de flygande fötterna är det dock en avvaktande inledning på matchen, där de två dansar runt varandra. Ett par goda slag skickas iväg sinsemellan, dock är de få till antalet. Med minuten kvar börjar tempot öka något, där Dawodu är den som är mer aggressiv. Ronden avslutar händelselöst, en god reflektion av den rådande matchbilden.

Rond 2

Rond två inleds med sparkar i fokus, då de båda skickar iväg sina ben över canvasen. Tuchugov börjar alltmer finna sig en plats i oktogonen, där han nyttjar sin goda rörelse väl, och hotar med kontringsslag. Två minuter in i ronden inträffar alltfler slagutväxlingar med onda intentioner. Kraft och snabbhet är ledorden i sammandrabbningarna de två emellan. En våldsam benspark från Dawodu leder till att Tuchugov initierar en klinch mot buren, dock arbetar sig kanadensaren lätt ur den positionen, och ger ryssen ett hårt kroppsslag som betalning. Tuchugov svarar genast upp med att få sig en nertagning upp mot buren, där han inledningsvis fokuserar på att kontrollera sin motståndare. Ronden avslutas med de två på canvasen.

Rond 3

Den tredje och sista ronden drar igång och De två tar plats i mitten av oktogonen. Schackspelet de två emellan återupptar, där ingen tar ett direkt initiativ i kampen. Tuchugov rörelse är bländande vacker, då han ständigt utmanar Dawodu distansmässigt. En nertagning från Tuchugov stoppas enkelt upp kanadensaren. Han försöker åter en gång, och de två hamnar i en klinch mot buren. Dawodu visar dock på en rekorderlig kampvilja när han kämpar för att få sig en separation, vilket han tillslut lyckas med. De återvänder till mitten av oktogonen, där Dawodu manar på sin motståndare att engagera sig i slagutväxlingar. “Let’s fucking fight!” basuneras ut från Dawodu, som nu med händerna vid midjan vandrar efter ryssen, svingandes tunga slag. Ronden som matchen avslutas dock relativt händelselöst.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 253: Post-fight presskonferensen (Startar kl. 07:15)

Ralph Nordahl

Direkt efter nattens supergala UFC 253 kommer Israel Adesanya och motståndaren Paulo Costa samt galans övriga titelfighters att genomföra en presskonferens för samlad media. Ni kommer kunna se denna live klockan 07:15 i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 253: Israel Adesanya och Paulo Costa i bråk vid invägningen

Ralph Nordahl

Efter flera månader av häcklande och trashtalk hade mellanviktsmästaren Israel Adesanya och Paulo Costa ännu ett hetlevrat utbyte vid gårdagens staredown under invägningarna. Costa valde där att ge mästaren ett vitt bälte vilket fick Adesanya att rasa och kasta bältet på brassen. Herrarna fick sedan hållas isär.

Ni kan se detta i videon ovan.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 253: Embedded avsnitt 4&5

Ralph Nordahl

Under veckan har UFC i sedvanlig ordning valt att släppa sin vlogserie Embedded där vi fått följa med mellanviktsmästaren Israel Adesanya och motståndaren Paulo Costa samt Dominick Reyes och Jan Blachowicz, som fightas om den lätta-tungviktstiteln, bakom kulisserna inför nattens UFC 253. Nu har UFC släppt det fjärde och femte avsnittet.

Ni kan se det tidigare i videon ovan och det senare här nedan:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Justin Gaethje Diego Sanchez

Conor McGregor delar sms-konversation med Dana – ville möta Sanchez och Gaethje

kimura

Forne dubbelmästaren Conor McGregor har delat sin direktkonversation med UFC:s VD Dana White som ska ha ägt rum i februari innan coronapandemin. I denna visade McGregor intresse för att möta veteranen Diego Sanchez och Justin Gaethje.

McGregor delade meddelandena när han svarade på Sanchez kommentarer denna vecka där denne sagt att han gärna skulle möta irländaren. McGregor svarade igår Sanchez med följande Twitterinlägg där det dock framkom att White varit starkt emot en match mellan herrarna då UFC i så fall skulle “förlora sin licens”.

McGregor visade även intresse för att möta nuvarande interimmästaren Justin Gaethje. Irländaren ville fightas i Los Angeles i maj men White ville hellre att McGregor skulle återvända vid Fight Week i juli.

White ville även att McGregor skulle vara förste inhoppare vid den tänkta titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony “El Cucuy” Ferguson som skulle ägt rum i april. Irländaren var dock emot att vara en reservfighter och ville istället fightas i en huvudmatch under maj.

McGregor gjorde i januari comeback mot Donald “Cowboy” Cerrone som han besegrade via TKO i första ronden. I juni detta år meddelade dock irländaren att han pensionerar sig från MMA. Nu ser han istället ut att boxas mot Manny Pacquaio.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Manny Pacquiao boxning

Conor McGregor återvänder till boxning – möter Manny Pacquiao

kimura

Den forne UFC-mästaren Conor McGregor återvänder till boxningsvärlden. Enligt egen utsago ska han möta Manny Pacquiao härnäst.

Conor McGregor vs Manny Pacquiao i Mellanöstern

Efter att ha varit i blåsväder de senaste veckorna verkar det som att den forne dubbla UFC-mästaren Conor McGregor är på väg tillbaks till kampsporten igen. Denna gång är det en boxningsmatch som väntar irländaren.

Enligt ett Twitter-inlägg från McGregors officiella konto ska han ta sig an den flerfaldige världsmästaren Manny Pacquiao härnäst. Matchen kommer att äga rum någonstans i Mellanöstern. När den skulle äga rum framgick inte av inlägget.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.