BJJ-legendaren om McGregor vs. Nurmagomedov: ”Kan bara sluta på två sätt”

Conor-mcgregor-vs-Khabib-nurmagomedov-1024x1024

John Danaher är en Brazilian Jiu Jitsu-tränare som har fått sitt svartbälte under Renzo Gracie, han lär även ut till sina elever på ‘Renzo Gracie Academy’ i New York. Danaher är erkänd inom MMA-scenen för sina BJJ-kunskaper och även känd för sitt eget ‘crew’ han kallar för ‘Danaher Death Squad’, där ingår exempelvis den forne mellan- och welterviktsmästaren, Georges St-Pierre, Garry Tonon, Gordon Ryan och Eddie Cummings.

Danaher gästade Joe Rogans podcast, ‘The Joe Rogan Expierience’, där han gav sin syn på vad som skulle hända om Conor McGregor ställdes mot Khabib Nurmagomedov. Enligt Danaher finns det bara två sätt den matchen kan sluta på.

It’s either like a man [Khabib] beating up a child on the ground, or it’s just a flush knockout [from McGregor]. The guy unable to cover distance properly and walking into a left hand and just being catastrophically KO’d. There’s potential for it to go on both directions, (but) that’s a fight I don’t think goes the distance. It’s one way or the other.

If there’s one weakness that Khabib has, it’s not being as strong dominating the setups to get to those areas where he can dominate the pace. If he’s going to lose a fight, it’s going to be in that area. And Conor, more than anything else, is a guy who dominates the setups. The kicks are probes; he’s not trying to hurt you with a kick. He’s probing. He hurts you with this [the left hand].

Nurmagomedov ryktas först att möta interimmästaren, Tony Ferguson, i april. Enligt den ryska sportjournalisten Adam Zubayraev som skriver för ’Sport-express.ru, menar att matchen är så gott som klar.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Erik

  Behöver inte vara BJJ expert för den förutsägelsen.

  • DonaldNorman

   Nej men kanske lite djupare analys än gemene man

  • vattenn

   nej, men det var bra ordat

  • The Sweet Science

   Kolla hela intervun. Han känns jävligt kunnig.

   • Erik

    Ah ok. Tänkte bara på citatet i artikeln :-)

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Glöm Khabib. Han är körd när/om han möter Tony.

  • Guldmamman

   Du menar som när Castillo la sig på Tony och höll ned honom i tre ronder men ändå torskade på poäng? Ja, du får väl hoppas på det.

   För jag gissar att du helst av allt vill undvika en nedbruten Conor och en Khabib ovanpå som lagom nära mikrofonerna fångas på film när han på sin brutna engelska förklarar för irländaren att showen är över.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Castillo blev misshandlad av Tony. Att köra lay and pray hjälper inte. Tony var tom från rygg mer aktiv.

    Men det där va so like 6 years ago. Tony är ett helt annat odjur idag som utvecklats precis överallt i hans game. Något Khabib inte gjort.

    • Guldmamma

     Misshandlad är inte riktigt hur jag hade beskrivit det.

     Visst, in all fairness var det 3,5 år sedan och en del har hänt även om — det är inte så att jag tycker Tony är dålig — han å andra sidan mest har mött strikers. Där både Barboza och Vannata fick fighten med kort varsel. Är dessutom osäker på om han plockat RDA utan den där petningen i ögat i rond två. Rond ett och tre vann RDA och matchen gick till domslut.

     Också bara att konstatera att Tony sedan Castillo-fighten har förlorat första ronden mot fem av sina sju senaste motståndare. Jag vet inte om han har råd med en trög start mot Khabib och 10-8 på domarkorten. Framförallt med tanke på att han bara knockat Kikuno under sin streak.

     • Guldmamma

      Tillägg:

      Att Khabib inte utvecklats får du så klart tycka. Oavsett har han 21-0 i ronder i UFC. Inga skakiga första ronder, inga svandyk rätt ned i golvet, inga 10-8-ronder till motståndare.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Med hans cardio och flexibilitet samt mångsidighet så kommer han in i fighterna och outworks every one of them.

    • ivey2

     Inte utvecklats? Har han varit dålig i sina sista matcher menar du? Måste varit JÄVLIGT bra redan från början i så fall…

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Han har varit bra i hans senaste fighter inget snack om saken. Men det betyder inte att han har utvecklats.

    • John

     Du som gillar Conor. Vill du inte se han gå match? Om jag hade en favoritfighter så skulle jag vilja att han gick matcher och inte väntade en evighet mellan matcherna då det finns utmanare.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Finns ingen värdig utmanare. Jag vill se att den som möter Conor är värdig på riktigt. Jag kan räkna upp värdiga fighters. Vinnarna av Khabib vs Tony och Edgar vs Max. Vinnarna där förtjänar en fight mot Conor. GSP förtjänar en fight mot Conor och detsamma gäller Woodley. Att Conor inte möter GSP eller Woodley är lite irriterande men annars vad gäller titelförsvar så är jag inte irriterad för ingen av dom förtjänar fighten ännu förrän de gjort upp med de som måste göras upp med.

  • Picknickname

   Okej, vi glömmer honom.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Bra

 • TheVobb

  Vill se Khabib vs Conor-fighten enbart för att se Khabib förnedra Conor på marken i 5 ronder. Nu tror jag visserligen att Khabib skulle avsluta Conor redan efter 2 men men….

  • Picknickname

   Vi har exakt samma syn på det. I övrigt kan jag vara utan! Den enda jag vill se Conor mot är Diaz (#8). En förberedd Diaz och sedan är soppan slut…

   • John

    Exakt samma syn här också. Hoppas på 5 ronder med tror på avslut i andra. Skulle även vilja se Conor mot Frankie. Då jag tror Frankie har en bra stil för att slå Conor samt att han är mkt mindre, så det skulle se roligt ut.

   • Jonathan Berg

    Men i 2an Diaz mot Connor var han väl ändå förberedd?

    • Picknickname

     Tyckte han kändes sloppy…

 • Erik

  Bara han inte gör en Aldo, blir provocerad av Conny och tjurrusar in i hans vänster…

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  Bra analyserat.

 • Iliad

  Ah, Kimura.

  ”Hoppas Khabib ligger över honom och avslutar så är showen över”.

  Samtidigt: så dominant Khabib är på marken är Conor stående. Det är klasskillnad på båda områdena men folk förkastar det på något Julio Cesareskt-sätt.

  Vad fan är problemet? Ståendes vinner McG för Khabibs jävla rushande som t.ex mot Barbosa kommer natta honom. Alla var så jävla imponerande, men ingen kan vara objektiv och erkänna att hans defense ståendes och fight-IQ SÖG! Gick in i kroppsparkar, bensparkar, jabbar.

  Jo jag vet, han gjorde det med flit. Khabib tänder på att bli slagen, jag glömde det.

  Hoppas det blir ståendes och att Conor söver honom. Khabib-hypen är lika illa som Conor alltså. Newfans som dödar sporten.

  • Laban

   Well said!

  • John

   Skillnaden är att Khabib vågar testa sig mot de bästa för att visa om hypen är real eller inte. Kanske är det inte det, men om hab möter de bästa i viktklassen så får man se. Det är mer än man kan säga om Conor.

 • Ithinkyoureallfuckedinthehead

  Jag gillar att så många har en given uppfattning om hur Khabib kommer att reagera om han äter en näve från Conor i en potentiell match dom emellan.
  Så gott som alla ”experter” säger samma sak; äter han en av Conors nävar är det god natt. Hur vet dom detta?
  Jag är beredd att hålla med om att han behöver landa just en sådan näve för att inte åka i backen och ta emot en utdragen misshandel tills dess att han ger upp, blir avslutad eller att ronden tar slut. Att de däremot kan vara så säkra på att Conor kommer att landa en klocka om han träffar Khabib på vägen in känns som en väl generös bedömning av Conors precision. Även om han nu skulle lyckas så finns det heller ingen garanti att han skadar Khabib så pass att denne inte kan fullfölja nedtagningen.
  Så nej, jag ger inte Conor några vidare chanser här.

Fler Nyheter: