Nyheter, Videor

Diskvalificerad fighter trodde att han vann – Firade i ringen

Av

Hugo Lindström

29/01/2023
bkfc tomar washington

BKFC’s tittare fick bevittna en udda företeelse när en fighter inte visste om att han blivit diskvalificerad.

Firade resultatet – Trodde att han vunnit

I fredags annordnades den 35:e upplagan av BKFC. Då matcherna genomförs utan handskar blir organisationen ofta subjekt för diskussion. De blodiga bilder som tagits från diverse matcher får ofta stor spridning, till både positiva och negativa reaktioner. Trots sportens kontroversiella natur var det något annat som fick fångade fansens uppmärksamhet just detta event. Istället för matchen i sig var det något som ägde rum efter som stal rampljuset.

På underkortet debuterade MMA-veteranen Tomar Washington mot Willie Shears. Tomar visade tidigt ett klart övertag, men kom att begå ett misstag senare i matchen. I andra ronden satte den skakade Shears ner ett knä i mattan, vilket räknas som en nedslagning, men fick då en slägga av Washington. Det sista slaget sänkte Sears som föll till mattan. Se händelsen nedanför.

Då BKFC baserar sina regler på de av den traditionella boxningen bryts matchen tillfälligt om en fighter sätter ned ett knä i marken. Detta räknas som en nedslagning och domaren måste räkna eller kolla så att utövaren kan fortsätta. Då Washingtons slag kom efter att knät nuddade mattan, samt fick Sears att inte kunna fortsätta, resulterade det i en diskvalificering.

Washington förstod inte själv att han förlorade matchen, utan trodde att avslutet var godkänt. Därav uppstod en udda scen där han sågs fira genom att gestikulera mot kameran samt höja sin hand när det officiella domslutet lästes upp. Se hans förvånade reaktion i klippet nedanför.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök