BKFC London

BKFC expanderar – kommer till Storbritannien i juli

Elin Sundqvist

Bare Knuckle Fighting Championships Thailands-VD Nick Chapman utannonserade nyligen att BKFC kommer att hålla ett event i London.

BKFC håller event i London i sommar

Bare Knuckle Fighting är en sport som växer. Kimura har tidigare skrivit både om organisationen i USA, Sverige och Thailand. I Thailand fick BKFC en flygande start med nationell TV-sändning, och kampsportsgrenen verkar bara växt på den thailändska publiken sedan dess. För en tid sedan tillkännagav Nick Chapman att organisationen ingått ett nytt samarbete med Singha Corporation inför sitt stundande event 7 maj i Pattaya.

Medans den svenska organisatören KSP, Knuckle Sports Promotion, tampas med det svenska regelverket tillåter Storbritannien sporten och huserar redan bare knuckle-event. Nick Chapman med rötter i Storbritannien, meddelade de glada nyheterna att nu även de kommer till hans hemland och efterlyste samtidigt fighters på sin Instagram tidigare i april.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nick Chapman (@nickheadhunter)

Paige VanZant går huvudmatch på BKFCs första event i London

9 juli kommer den före detta UFC-fightern Paige VanZant stå för huvudnumret på galan vid Alexandra Palace. BKFCs president Dave Feldman gjorde matchen officiell via BKFCs podcast, och bekräftade senare nyheten för MMA Fighting. BKFC har även planer på ett kort i Rotterdam i Holland 6 augusti som en del av den fortsatta expansionen i Europa.

Organisationen har gjort ambitiösa framsteg 2022 efter en återförsäljning av en stor del av aktierna i bolaget till Triller i februari. Vem som blir VanZants motståndare är ännu inte officiellt, men kommer att tillkännages kommande veckor.

Det blir VanZants tredje match i organisationen på sitt multimatchskontrakt som hon tecknade efter sin UFC-exit 2020. Efter en tuff start för VanZant med två förluster mot Britain Hart och den före detta UFC-kollegan Rachael Ostovich på poäng, säger VanZant att förlusterna har eldat på hennes revanschsug.

Jag är inte klar ännu, sade VanZant till The Fighter vs. The Writer. Jag vet att folk såg mig gå in i det här som ett katastrofalt karriärsteg och all den här negativiteten fanns där och chocken över att jag signerade för bare knuckle boxning.

Ja jag gjorde 0-2. Jag behöver komma ut där, jag behöver några vinster med mig. De där förlusterna, även om det är hemskt att förlora, så hade jag så roligt.

VanZant har också nyligen skrivit på för All-Elite Wrestling där hon förväntas göra sin professionella debut senare i år.

0
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett