Okategoriserad

Bare Knuckle FC är inte intresserade av Anderson Silva

Legendaren och tidigare UFC-fightern Anderson Silva kan komma få problem med att hitta en värdig organisation att fortsätta karriären i, efter att allt från Bellator och PFL till Bare Knuckle Fighting Champsionship tackat nej till att signa 45-åringen.

BKFC stänger dörren

Anderson ”The Spider” Silva (34-11, 1 NC) må vid sina 45 år anses vara en legendar i kampsportssammanhang, men nu på ålderns höst finns det tillsynes inget intresse hos de stora organisationerna att ge brasilianaren ett kontrakt. Efter en lång och framgångsrik UFC-karriär som sträcker sig över ett och ett halvt decennium, gick Silva sin sista match i oktogonen när han mötte Uriah ”Primetime” Hall (16-9) den 31 oktober detta år.

Det var trott att Anderson officiellt skulle pensionera sig efter matchen med Hall, något som tycks ha varit införstått av både UFC som dess president Dana White. När ”The Spider” slutligen inte gav ett definitivt svar, hjälptes han på traven av organisationen, som för cirka en vecka sedan bekräftade att Silvas kontrakt blivit upplöst.

Därefter har den ena MMA-organisationen efter den andra uttalat sig om den legendariske brasilianarens nyfunna status som frilansfighter, och prompt tackat nej till att signa honom. Bellator, PFL och ONE Championship har alla förklarat att de inte söker att ge Silva ett kontrakt, och nu anslår sig även BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) till den växande skaran av ointresserade parter i Andersons sökande efter ett nytt hem i kampsportsvärlden.

Fokuserar på egna fighters

När grundaren av BKFC David Feldman blev tillfrågad om hur hans organisation ställer sig till en kontraktslös Anderson Silva, förklarade han att det inte finns något intresse hos dem att se brasilianaren tävla i deras stall av fighters. Han fortsätter med att beskriva hur han håller med om Silvas status som en legend, men säger att BKFC för tillfället koncentrerar sig på de fighters som redan är signade till organisationen.

At this time we are not interested in Anderson Silva competing for BKFC. He’s a legend and I loved watching him fight. We need to concentrate on building our fighters already signed to BKFC.

 

Vad återstår nu för Silva, som sagt sig vilja fortsätta karriären efter UFC? Combate Americas? Brave FC? M-1 Global? Eller något lägre ner på den professionella kampsportens totempåle?

Föregående artikel

Tobias Harila inför matchen mot Westlund – Jag sänker honom tidigt som fan i första ronden

Nästa artikel

Curtis Blaydes om Derrick Lewis: ”He only have one punch”

Skriven av

Anton

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök