17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

Bobby Green har bytt namn inför fajten mot Paddy Pimblett

Av

kimura

08/07/2024
Bobby Green - Photo Per Haljestam 01

Paddy Pimblett kommer inte längre möte Bobby Green i samband med UFC Manchester. Något motståndarbyte är det dock inte tal om.

Paddy Pimblett möter King under UFC 304

Det är bra att vara kung, och nu är Bobby Green faktiskt en riktig ”Kung” och inte bara som ett väl etablerat fajter-namn.

I många år har Green gått under smeknamnet ”King”. Nyligen meddelade han att han planerade att officiellt byta namn, och på söndagen lade han upp en video på Instagram som visar att han har gjort det.


”King” Bobby Green har nu ett officiellt juridiskt dokument som gör honom till Bobby King. Green visade en video som han sa var hans födelseattest, tillsammans med ett annat juridiskt dokument som visar det ändrade namnet.

Frågan är nu vad hans nya smeknamn kommer att bli och vad Bruce Buffer kommer att säga, eftersom han nu är ”King” Bobby King.

Men det verkar som att King Green blir det slutgiltiga namnet.

Green har haft en av sina bästa perioder i karriären under det senaste året. Han ströp ut den tidigare interim lättviktsmästaren Tony Ferguson under UFC 291 för mindre än ett år sedan och fick en bonus på 50 000 dollar. Han fick ytterligare en bonuscheck tio veckor senare när han knockade Grant Dawson, som tidigare varit obesegrad, på bara 33 sekunder.


Efter en förlust mot Jalin Turner återhämtade han sig i april med en vinst på poäng mot Jim Miller under den historiska galan. UFC 300. Det innebär att han har tre vinster på de senaste fyra matcherna. Det är hans bästa period på ett decennium, sedan han vann sina första fyra UFC-matcher efter Strikeforce-sammanslagningen.

Om mindre än tre veckor har Green (31-15-1 MMA, 13-10-1 UFC) en stor möjlighet när han möter den mycket omtalade tidigare Cage Warriors-mästaren Paddy Pimblett (21-3 MMA, 5-0 UFC) på bortaplan under UFC 304 i Manchester.

”Kingslayer” Pimblett

Pimblett, en uppstickare inom MMA-världen med sin förmåga att trashtalka, var snabb att förutspå en seger över Green genom att lägga upp en bild på sig själv som en ”Game of Thrones”-krigare och kallade sig själv ”Kingslayer”. Den karaktären i ”Game of Thrones”, Jamie Lannister, var känd för att ha dödat en kung och för sitt otillbörliga umgänge med sin syster, vilket naturligtvis inte är acceptabelt. Men förmodligen menade Pimblett endast ”Kingslayer” som en referens till sin motståndares namn och inte något annat.


UFC 304 äger visserligen rum i Manchester, England, men kommer ändå gå av stapeln natten till söndag den 28:e juli. I alla fall för fans i England och Sverige.

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren
Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen

Här kan du söka!

Search