Okategoriserad

Intensiv match mellan Brandon Moreno och Brandon Royval

Brandon Royval lyckades ta hem en tuff seger mot Brandon Moreno i huvudmatchen på UFC Mexiko.

Brandon Moreno vs. Brandon Royval

Rond 1

Royval går på hårt i början. Aggressiv och försöker ta sig nära inpå. Moreno rör sig fint bort från pressen. Royval får in en kroppspark, Moreno svarar med en mot benet. Domaren ber om mer aktivitet. Royval snubblar i samband med en kroppsparl. Moreno med en vänster, följer upp med en benspark. Fortsatt ganska inaktivt från de två. Moreno hittar in med kontringarna ganska fint, trots att det gör ronden mer passiv. Royval med en rak vänster. Moreno svarar med en spark följt av en vänsterkrok. Royval rusar in och skickar slag, Moreno svarar med en benspark. De två utbyter slag mot buren, inget som sitter rent.

Rond 2

Royval väclar mellan kropp och ben när han snabbt skickr två sparkar. Moreno med en överhandshöger följt av en jabb. Royval håller lite distans, prickar med ännu en spark. Moreno får in en fin slagkombination, först en rak höger som sitter rent, sedan en krok och en överhandshöger. Royval tar en del hårda slag men fortsätter själv att vara den som pressar. De båda utbyter nu slag i burens mitt. Royval med ett vältajmat knä. Moreno initierar en slagväxling med en riktigt fin ett-tvåa. Royval jobbar fint mot kroppen, finner även framgång med både sparkar och knän. Moreno med en nedtagning. Royval hotar först med en gogoplata, sedan en omoplata från rygg.

Rond 3

Royval jobbar på med sparkarna, träffar ofta på benen. Han sätter en intensiv press. Moreno fångar en spark och tar det till marken. Men Royval jobbar bra defensivt, han lyckas med en scramble och kommer på fötter. De båda får in flera hårda träffar. Royval är dock den som ligger på med, han har denna ronden lyckats bättre med att undvika Morenos kontringar.

Rond 4

Likt förra ronden står Royval för pressen. Han är den som driver tempot och hittar således in med många snygga kombinationer. Moreno försöker jobba sig in i matchen igen, landar en tung benspark. Det syns att sparkarna börjar ta, Royval grimaserar efter att ännu en sitter. Det är just nu ganska jämnt fördelat i volym från de två, men Royval är den vars slag verkar träffa hårdast. Han landar en snygg uppercut. Nu är det Royval som går på nedtagning, han lyckas men kan inte hålla nere Moreno. I clinchen tar han emot en del smällar. De utbyter kroppsslag. Royval med en benspark, lyckas sedan kontra Moreno i slagväxlingen. Moreno med ännu en tung benspark. Royval fortsätter pressa tills gonggongen går.

Rond 5

Royval börjar med snabba, rappa jabbar. Moreno med en överhandshöger. Det blir clinch, men efter en längre tid utan någon riktig aktivtet separerar domaren de två. Moreno är den som får in de tunga enskilda slagen medans ROyval jobbar med mängden. Moreno med en fin rak höger, en till och sedan följt av benspark. Ännu en gång hamnar de mot buren i clinch och domaren bryter igen. Mot slutet börjar de två skruva upp tempot rejält. Galna svingar från båda partena, Royval med mest effektivitet.

Resultat

Brandon Royval besegrar Brandon Moreno via delat domslut (48-47, 46-49, 48-47).

Fullständigt resultat finner ni här.

Föregående artikel

VIDEO: Stort slagsmål bröt ut under UFC Mexiko

Nästa artikel

VIDEO: Brian Ortega tillbaka i vinstkolumnen – vände tuff start

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök