officiell poster

Breakdown: Bellator 207 huvudmatchen – Matt Mitrione vs Ryan Bader

Bellator 207 går av stapeln på fredag den 12 oktober och hålls på Mohegan Sun Arena i Uncasville Conneticut. I galans huvudmatch möts Matt Mitrione och Ryan Bader, två veteraner och f.d. UFC-fighters som tillhör toppen i sina respektive viktklasser. Nu möts de i den första semifinalen i Bellators tungviktsturnering.

Det finns fler intressanta matcher och fighters på huvudkortet. Vad sägs om en tungviktsdrabbning mellan veteranerna Roy Nelson och Sergei Kharitonov. Därutöver bjuder man bl.a. på en spännande fight i weltervikt, mellan Lorenz Larkin och rumänen Ion Pascu (18-8). I denna text ska vi emellertid fokusera på huvudmatchen så låt oss titta närmare på de två kämparna som på fredag ska göra upp om en finalplats i turneringen.

265 lbs.: Matt Mitrione vs. Ryan Bader

Matt Mitrione (13-5)
Ålder: 40 år
Längd: 190,5 cm
Reach: 201 cm
Stance: southpaw

Mitrione är en f.d. professionell amerikansk fotbollsspelare, med NFL-erfarenhet, som efter karriären sadlade om till mma-fighter. Han deltog i tionde säsongen av The Ultimate Fighter utan att ha gått en ända professionell mma-fight. Han gick sedan sina 14 första mma-matcher i UFC innan han valde att skriva på för Bellator 2016. Han har just nu 4 raka vinster och i sin senaste match besegrade han Roy Nelson. Av hans 13 vinster har 11 kommit via KO.

Styrkor:
+ atletisk
+ KO-kraft
+ lugn i buren
+ snabbhet

Ryan Bader (25-5)
Ålder: 35 år
Längd: 188 cm
Reach: 188 cm
Stance: ortodox

Ryan Bader är en mycket duktig brottare som tillhört toppen i landet – NCAA Division 1 och tvåfaldig All-American. Han började träna mma året efter college och ytterligare ett år senare deltog han i säsong 8 av The Ultimate Fighter, vilken han vann och tog sig därigenom till UFC. Han gick totalt 20 matcher i UFC, av vilka han vann 15. Han tillhörde länge toppen av den lätta tungviktsdivisionen och var ett respekterat namn. Bader står just nu på 5 raka vinster och i sin senaste fight besegrade han ”King Mo” Lawal. Av hans 25 vinster är 11 KO’s och 3 submissions.

Styrkor:
+ brottning
+ KO-kraft
+ erfarenhet
+ kondition

Matchning
Detta är en intressant fight mellan två erfarna, atletiska och kraftfulla herrar. En spännande krydda är att storleksskillnaden. Bader är en lätt tungviktare medan Mitrione är en storvuxen tungviktare. Det är svårt att förutspå om, och i vilken utsträckning, storleksskillnaden kommer att inverka på fighten.

Ryan Bader är i grunden en mycket duktig brottare med en tung överhandshöger. Han är atletisk, explosiv och har bra nedtagningar. Han har ett starkt toppgame med fin toppkontroll och är väldigt svår att få bort. Han har skaplig bjj men använder den främst i defensivt syfte. Hans starka brottning har inneburit att han sällan hamnar på rygg. Från att ha varit en utpräglad brottare med bristfällig striking har han genom karriären utvecklat ett stabilt stående game. Han har en effektiv jabb, bra fotarbete och en kraftfull höger. Han har dessutom hårda sparkar och ett starkt clinchgame.

Om Mitrione kan hålla det stående ökar hans chanser avsevärt

Matt Mitrione är en förvånansvärt atletisk och snabb tungviktare. Han är rörlig och har bra fotarbete. Han har bra räckvidd och bra finter. Det kombinerat med att han är southpaw gör honom till en svårhanterad striker. Mycket av hans game handlar om att skapa öppningar för hans kraftfulla vänster. Han har fina kontringar och stänger avstånd (nästan) som en mellanviktare. I inledningen av karriären hade Mitrione svag brottning och markgame. Genom åren har han utvecklat skaplig teknik och tillsammans med hans atleticism och explosivitet har det lagt grunden till ett skapligt brottningsgame. Han är dock i första hand en striker och använder sina brottningskunskaper för att hålla det stående. Detsamma gäller för hans bjj-kunskaper som främst används i defensiven.

I denna fight måste Mitrione vara noggrann i sin defensiva brottning. Han vill inte hamna på rygg under Bader som trots storleksskillnaden har tekniken som krävs för att kontrollera motståndare från topposition. Om Mitrione kan hålla det stående ökar hans chanser avsevärt. Hans långa räckvidd, rörlighet och snabbhet gör honom till en farlig tungviktsstriker. Han har mer slagkraft än Bader och kan göra rejäl skada med sin striking.

Bader måste hålla sig borta från närdistans

För Bader gäller det motsatta. Han har ett definitivt övertag om han lyckas ta ned fighten på marken. Hans explosiva och tekniska brottning ger honom ett klart övertag på marken. Även om han inte skulle lyckas ta ned den atletiske tungviktaren så behöver han ändå etablera hotet om nedtagning. Han är dock inte chanslös i det stående. Hans fina fotarbete och snabba jabb gör att han kan prickskjuta från distans och plocka poäng. Han bör dock undvika att hamna i slagväxlingar på närdistans med den hårdslående motståndaren.

Oddssättarna håller Ryan Bader som klar favorit inför fighten men han måste vara på sin vakt från första stund. Om Mitriones raka vänster skulle träffa på hakan så kan det mycket väl vara tack och god natt. Det är spännande förutsättningar inför matchen.
_________________________
Kimuraredaktionen

+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Sankt Petersburg: De ceremoniella invägningarna (Startar kl. 17:00)

Tidigare idag ägde de officiella invägningarna för UFC:s gala i Sankt Petersburg rum där alla fighters vägde in sig utan problem. Ni kan se resultaten för detta nedan.

Klockan 17:00 svensk tid idag kommer de ceremoniella invägningarna för galan att äga rum och ni kommer kunna se Alistair Overeem och de anda fighters göra detta i videon ovan:

Ni kan se resultaten från de tidiga invägningarna nedan:

HUVUDKORT:

Alistair Overeem (245) vs. Aleksei Oleinik (237)

Islam Makhachev (155) vs. Arman Tsarukyan (155)

Marcelo Golm (250) vs. Sergei Pavlovich (254)

Devin Clark (204.5) vs. Ivan Shtyrkov (206)

Roxanne Modafferi (125) vs. Antonina Shevchenko (125)

Alen Amedovski (186) vs. Krzysztof Jotko (185)

UNDERKORT:

Seung Woo Choi (145) vs. Movsar Evloev (146)

Sultan Aliev (170) vs. Keita Nakamura (171)

Alex Da Silva (156) vs. Alexander Yakovlev (155)

Shamil Abdurakhimov (258) vs. Marcin Tybura (249)

Gadzhimurad Antigulov (204.5) vs. Michal Oleksiejczuk (206)

Rafael Fiziev (155) vs. Magomed Mustafaev (154.5)

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Alistair Overeems haka har blivit allt sämre genom åren – Aleksei Oleinik kan vinna

I måndagens avsnitt av MMA-panelen diskuterades helgens galas huvudmatch mellan veteranerna Alistair Overeem och Aleksei Oleinik.

Panelen tror att resultatet kommer bero på vilken Overeem som dyker upp denna helg då han under de senaste fighterna presterat väldigt ojämnt där han ibland visat å bra rörligheten medan han i andra fighters varit orörlig. Panelen satte även frågetecken för holländarens haka som blivit allt sämre under de senaste åren och risken att denna blir exponerad denna match mot den starke grapplern Oleinik ses som stor. Detta då Overeem verkat ha en låg guard när han möter fighters som är bra på marken.

Panelen var på grund av detta oeniga kring vems om vinner denna helg. Dock ansåg panelen att oddset på underdogen Oleinik är extremt bra och absolut spelvärt.

Ni kan se hela diskussionen i videon ovan.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Se polisens video från gripandet av Conor McGregor i Miami

Förra månaden rapporterade man att den forne dubbelmästaren Conor McGregor gripits av polis utanför en nattklubb i Miami, Florida, där han hade hamnat i bråk utanför en nattklubb. McGregor hade stött på ett fan som tagit upp sin mobiltelefon för att ta en bild på den irländske stjärnan.

McGregor gillade inte alls detta och tog då telefonen från personen, slängde den i marken och stampade på den innan han lämnade platsen med den.

Nu har en ny video släppts på incidenten, där man får se gripandet från polisernas kroppskameror.

McGregor fick efter denna händelsen en stämning mot sig från personen, men den blev nyligen nedlagd.

Rättsprocessen är fortfarande pågående och det ser ut som att straffet kommer att beslutas i maj.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Alistair Overeem invägning

UFC Sankt Petersburg: Alla fighters klarar vikten

Tidigare idag vägde de fighters som medverkar i helgens UFC-gala in sig. Detta blev en av de många invägningar där alla fighters vägde in sig utan några problem.  När det kommer till huvudmatchen i tungvikt vägde Alistair Overeem in sig på 245 lbs medan hans motståndare Aleksei Oleinik vägde in sig på 237 lbs.

Ni kan se resultaten från invägningarna nedan:

HUVUDKORT:

Alistair Overeem (245) vs. Aleksei Oleinik (237)

Islam Makhachev (155) vs. Arman Tsarukyan (155)

Marcelo Golm (250) vs. Sergei Pavlovich (254)

Devin Clark (204.5) vs. Ivan Shtyrkov (206)

Roxanne Modafferi (125) vs. Antonina Shevchenko (125)

Alen Amedovski (186) vs. Krzysztof Jotko (185)

UNDERKORT:

Seung Woo Choi (145) vs. Movsar Evloev (146)

Sultan Aliev (170) vs. Keita Nakamura (171)

Alex Da Silva (156) vs. Alexander Yakovlev (155)

Shamil Abdurakhimov (258) vs. Marcin Tybura (249)

Gadzhimurad Antigulov (204.5) vs. Michal Oleksiejczuk (206)

Rafael Fiziev (155) vs. Magomed Mustafaev (154.5)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC St. Petersburg: Alla fighters klarar vikten inför helgens gala

I helgen kommer UFC till Ryssland UFC on ESPN+ 7, där vi bland annat kommer att få se tungviktarna Alistair Overeem och Aleksei Oleinik möta varandra under galans huvudmatch. På galans co-main kommer vi även att få se lättviktarna Islam Makhachev och Arman Tsarukyan gå match.

Alla fighters klarade vikten

Idag hölls invägningarna inför galan i St. Petersburg, där samtliga 24 fighters klarade matchvikten utan problem.

Här kan vi se resultaten:

Huvudkort

 • Alistair Overeem (245) vs. Aleksei Oleinik (237)
 • Islam Makhachev (155) vs. Arman Tsarukyan (155)
 • Marcelo Golm (250) vs. Sergei Pavlovich (254)
 • Devin Clark (204.5) vs. Ivan Shtyrkov (206)
 • Roxanne Modafferi (125) vs. Antonina Shevchenko (125)
 • Alen Amedovski (186) vs. Krzysztof Jotko (185)

Underkort

 • Seung Woo Choi (145) vs. Movsar Evloev (146)
 • Sultan Aliev (170) vs. Keita Nakamura (171)
 • Alex Da Silva (156) vs. Alexander Yakovlev (155)
 • Shamil Abdurakhimov (258) vs. Marcin Tybura (249)
 • Gadzhimurad Antigulov (204.5) vs. Michal Oleksiejczuk (206)
 • Rafael Fiziev (155) vs. Magomed Mustafaev (154.5)

Galan äger rum natten till söndagen.

Här kan ni tippa vilka som blir vinnarna i de kommande matcherna.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Anderson Silva tycker inte att hans dopingöverträdelser har förstört hans ”legacy”

Anderson Silva (34-9-1 mma, 17-5-1 UFC) var UFC:s mellanvikstkung mellan 2006-2013 och anses fortfarande av många som den främste mma-fightern någonsin.

Tuffa år

De senaste åren har dock varit tuffa för den forne mästaren. Efter KO-förlusten mot Chris Weidman (14-4 mma, 10-4 UFC) 2013 på UFC 162 när han förlorade sitt bälte så har det gått utför för Silva, med ytterligare förluster och inte minst dopingöverträdelser.

2015, blev Silvas vinst över Nick Diaz (26-9-2 mma, 7-6-1 UFC) ändrad till en ”no contest” efter att Silva testats positiv för drostanolone och androsterone. Diaz testades i sin tur positiv för marijuana. 2017 så testade Silva positiv i ytterligare ett dopingtest.

Inte förstört hans ”legacy”

Silva tycker dock inte att dopingöverträdelserna har förstört hand ”legacy” inom sporten. Detta hade Silva att säga till brasilianska Combate:

“I don’t think [they taint my career]. Both me and Jon Jones have been through some difficult things in the sport. To come back from what we had to live through, that’s more than loving what you like. It takes a special kind of person. I have great affection for him. We talk whenever we can, I try to give him some of my experience as to how to live in the fighting world, but behind the cameras. Jon Jones has everything to create a great story. He already is a great story. You can’t debate what he did for the sport. The things he did, which I ended up doing, they were flaws we had no control over and we payed for them. There were more good things than bad. Jon Jones has my respect, I’m sure he’s the absolute champion of this sport.”

I slutet av karriären

Den nu 44 år gamle Silva bekräftar att han är i slutet av sin mma-karriär och anser att han inte kommer att förnya sitt nuvarande kontrakt. Han avser dock gå alla matcher som han har kvar på sitt nuvarande kontrakt.

“I think I have three or four more fights, I have to check my contract. I intend to fight them all, I feel well. Much to the chagrin of some and joy of others, I intend to remain there, bugging them. Of course every fighter thinks about the title, but I already that whole title experience. I held the title for nine years and was undefeated for ten. None of that is new to me. Everything that comes now, we take it as wisdom. The goal is to feel well, do what I love and try to develop what we practice in camp. Everyday we renew ourselves, every camp we find out that there is more to learn.”

Det som väntar Silva härnäst är ett möte med Jared Cannonier (11-4 mma, 4-4 UFC) den 11:e maj på UFC 237 i Rio.

Håller ni med Silva om att dopingöverträdelserna inte kastar en skugga över hans karriär?
Vem tycker ni är den främste mma-fightern genom tiderna?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Khabib Nurmagomedov nedstämd efter uppvärmning

Khabib Nurmagomedov kritiserar UFC för avsaknaden av PR inför helgens Ryssland-gala

I helgen hålls UFC Fight Night 149 i Sankt Petersburg, Ryssland. Det kommer att bli den andra gången som en UFC-gala hålls i Ryssland och den första i just Sankt Petersburg. Den första galan på rysk mark som hölls var UFC Fight Night: Hunt vs. Oleinik som gick av stapeln i september 2018.

Lättviktsmästaren kritisk

Trots en bra start i Ryssland för UFC:s del med flera intressanta matcher, så tycker lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov (27-0 mma, 11-0 UFC), inte att UFC visar den respekt för Ryssland-galorna och dess fighters som dessa förtjänar.

“It seems to me that after the event in Moscow there were all the same people, all the same media that were. UFC fans are watching, but I know that most people don’t even know that they are doing UFC in Russia. 20 April, Magomed Mustafaev will fight with a new guy (Rafael Fiziev), no one even knows about this fight. Or [Alexei] Oleinik vs. [Alistair] Overeem. Why not show or promote it?”

Nurmagomedov fortsätter:

“On the first event [Mairbek] Taisumov, [Rustam] Khabilov, Omari Ahkmedov fought. Taisumov has five victories in a row. Khabilov has several wins. But they didn’t even participate in any media events or promotion. [Nikita] Krylov participated, who returned after being fired. Petr Yan participated who was conducting the second fight in the UFC. I think the UFC should have a different policy. UFC need to pay attention to our fighters.”

Försvara titeln i september

Det som väntar den tillfälligt avstängde lättviktsmästaren härnäst ser ut att vara ett titelförsvar mot den nykrönte interim-mästaren, Dustin Poirier (25-5-1 mma, 17-4-1 UFC). En titelfight som planeras att gå i Abu Dhabi i september i år.

Vad tycker ni? Håller ni med Nurmagomedov? Gör UFC ett dåligt PR-jobb med sina Ryssland-galor eller ligger deras PR i klass med andra Fight Night-galor som hållits världen över?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker

Robert Whittaker om kommande matchen mot Israel Adesanya: ”It’s gonna be short and sweet”

Den gångna helgens match mellan Israel Adesanya (17-0 mma, 6-0 UFC) och Kelvin Gastelum (15-4-1 mma, 10-4-1 UFC) avgjorde vem av dessa som härnäst ska möta mellanviktskungen, Robert Whittaker (20-4 mma, 11-2 UFC). En riktigt tuff match som krävde fem ronder för att utse en vinnare: Israel Adesanya.

Inte imponerad

Ursprungligen var det tänkt att Gastelum skulle utmana Whittaker om mellanviktstronen tidigare i år. Då mästaren akut fick köras till sjukhus under den tilltänkta matchdagen på grund av ett tidigare okänt bråck så fick Adesanya sin chans på ett interimbälte istället. En chans som han alltså förvaltade väl.

Whittaker anser dock inte att han lärt sig nåt nytt om sin kommande utmanare, Adesanya, under den gångna helgen. Snarare tvärt om. I en intervju med Submission Radio hade han följande att säga:

“Nothing new at all. I feel that that fight showed exactly what I’ve been saying the whole time. I think he’s (Adesanya) great, but he doesn’t like getting hit, he doesn’t look great going backwards, and I just don’t think he’s as good as he thinks he is. Like *laughs*, let me be clear, that’s not putting it on him, because I know he gets very upset whenever I say anything negative about him *laughs*, but I’m saying it was a great fight, he showed a lot of heart and technically he’s amazing, but yeah, he got hit, he got hit and he got hurt. And if Gastelum can hit and hurt him, I can hit and hurt him.”

Gastelum svårare

Whittaker anser att Gastelum hade varit en svårare match för honom än vad Adesanya kommer att bli.

“Definitely, [Gastelum would have been a harder fight for me]. Now, I’m not saying that Adesanya is an easy fight for me. I think stylistically he matches up much better with my own style. Stylistically, I always wanted to fight Adesanya. Gastelum is just a keg. He’s a keg. When I was watching him fight Adesanya, that’s the fight that I was expecting when I was gonna fight Gastelum. Like, that’s the fight I had prepped for 12 weeks, and like, that’s the fight I had in mind when I was almost gonna fight him in Melbourne. And I’m happy, I’m very happy Adesanya had that fight *laughs*.”

Tuffa matcher tär på en

Whittakers senaste två matcher har varit mot den explosive of farlige Yoel Romero (13-3 mma, 9-2 UFC) som vid bägge tillfällena gick tiden ut och var riktiga ”krig”. Så Whittaker vet hur mycket såna matcher tär på en.

Sedan Whittaker senast var i buren, juni 2018, så har Adesanya hunnit gå hela fyra matcher.

“Fighting takes a lot out of you, and a fight like that with Gastelum takes a lot of you. A lot, a lot out of you. And yeah, your neural systems go to places they shouldn’t in fight situations. It’s very intense, and I think fighting this much will start to wear him down. I think it will start to show. I feel like it started to show in the Gastelum fight.”

Whittaker fortsätter:

“I think he’s had a lot of fights. That last fight was a war and I intend to exploit that. When he got hit, when he got hurt, he just didn’t want to be there. He just didn’t want to be there. That’s what I saw. He just looked like he didn’t want to be there. Yeah, you know, but then I could be mistaken. Who knows.”

Oavsett så anser inte den regerande mästaren att hans kommande match mot den nya interim-mästaren kommer att bli ett ”krig” i buren.

“Nah, it won’t be a war,” Whittaker stated. “Not with me and him. It’s gonna be short and sweet, brother, trust me. Oh, I guarantee you, I guarantee you [it’s going to be one-sided].”

Vad tror du? Vem kommer att gå segrande ur denna fight och varför?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Falska USADA-kontrollanter lurade Dan Ige

Det är inte varje dag man blir bestulen på – sitt blod. Men om man är proffsfighter för världens främsta MMA-organisation, som hawaiianske Dan Ige, är det tydligen inte heller något man kan utesluta. UFC-fjäderviktaren avslöjade tidigare idag via Twitter att han fått påhälsning av den amerikanska antidopningsbyrån USADA… trodde han…

So pissed off someone came over this morning I thought it was USADA they took my blood and everything and come to find out these people went to the wrong house address and did not work for usada WTF!!!!!

I’m so mad, and sure of this is my fault… When someone rings your doorbell six times at 6:30 AM saying they’re here to take your blood I was just cooperating thinking it’s USADA now I probably have aids

Nej, AIDS får vi verkligen hoppas att Ige inte har ådragit sig. Hawaiianen är för närvarande på väg uppåt i rankingen efter tre raka segrar, senast vid UFC London över Danny Henry via submission efter 1:17. Dessutom en imponerande TKO-vinst mot Mike Santiago efter mindre än en minut.

Förhoppningsvis var det både första och sista gången som en UFC-fighter råkar ut för blodtjuvar. Särskilt bedrövad blir man såklart över att det också drabbar någon som bara vill göra rätt för sig och vara tillmötesgående mot USADA-kontrollanterna, hur besvärad man än är över att någon ringer på dörren klockan halv sju på morgonen…

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Missa inte en av vårens mest intressanta MMA-galor

Det är en härlig MMA-vår. Knappt har vi hämtat andan efter det grymma huvudkortet på UFC 236 och ”UFC Stockholm” är inte ens en och en halv månad bort. Och däremellan får vi ett knippe andra Fight Nights plus UFC 237. Och detta är alltså bara UFC. Sedan finns ju såklart också Bellator, One… med flera.

För egen del är det dock en ofta bortglömd organisation som arrangerar nästa potentiellt riktigt sevärda gala: Invicta. Organisationen, som enbart arrangerar fighter mellan kvinnor, och de senaste fem åren varit en rejäl plantskola för UFC:s tre kvinnliga viktklasser, lanserar konceptet Phoenix Rising med en gala i Kansas City, Kansas, den 3 maj.

Vad är då det speciella med just detta? Jo, det är ett turneringsevent. ”Men, jaha”, tänker du. ”Alla kör ju turneringar numera. Bellator, Rizin, PFL-slutspelet, One C… till och med UFC lanserade ju faktiskt flugviktsdivisionen med en turnering!”

Visst är det så. Men, det var många år sedan standardförfarande inom den yttersta MMA-eliten att hela turneringen avklaras på en och samma kväll.

Phoenix Rising-stråviktsturneringen är en slags moderniserad hyllning till MMA:s tidiga år och borde kunna locka såväl oss som följt sporten länge som mer sentida anslutna fans. Invicta har också redan gått ut med att den populäre Jimmy Smith (före detta kommentator för såväl UFC som Bellator) kommer att vara den som guidar tittarna genom evenemanget.

Åtta fighters och fyra reserver är klara för galan. Reserverna är i form av redan bokade matcher, som träder in i turneringen i en ordinarie matchs ställe om så skulle krävas. De fyra kvartsfinalerna liksom de två semifinalerna, kommer att vara en femminutersrond långa – medan finalen kommer att pågå i max tre stycken femminutersronder. Detta på grund av att de allra flesta, för att inte säga alla, delstatliga högsta idrottsliga instanser (athletic commissions), inte tillåter mer än maximalt 25 minuters tävlande per fighter per kväll. Så, det kanske inte blir precis som i forna glansdagar utan bortre tidsgränser men det här är nog så bra det går att göra en endagsturnering under moderna regler.

Se Invictas egen trailer här!

Dessutom finns inget slutspelsträd. Kvartsfinalerna har lottats fram, och semifinalerna har Invicta också ett snillrikt system för att avgöra. Det kommer löna sig att inte dra ut på tiden:

De fighters som vinner på avslut får dels en bonus i reda pengar. Dessutom får hon med det snabbaste avslutet i kvartsfinalerna välja semifinalmotståndare bland övriga tre kvalificerade. Skulle ingen vinna sin kvartsfinal på avslut, kommer även semifinalerna att lottas.

Oavsett egentligen vilka deltagarna är, borde en turnering under dessa förutsättningar, locka kampsportsfans till arenan och skärmarna. Att det är en grupp talangfulla stråviktare precis bakom de kanske allra, allra bästa (UFC:s stråviktsdivision), är liksom bara en bonus. För nordiska MMA-fans kan också understrykas att en av dessa är isländska Sunna Davidsdottir. Dessutom har Invicta kastat in en extra match, helt utanför turneringen, mellan den andra semifinalen och finalen, för att inte kvällen ska tappa i tempo.

Att vinna hela turneringen ger också en dubbel bonus. Dels ännu mer pengar. Men dessutom ett fint bälte. Tanken var från början att turneringens slutsegrare skulle möta den regerande mästarinnan i viktklassen. Men då Virna Jandiroba skrivit på för UFC är stråviktstiteln vakant, och vad passar då bättre än att lägga bältet på prisbordet i Phoenix Rising 1?

Direktavgjord turnering. Bonusar och andra incitament för snabba avslut. Fighters i världsklass. Ett bälte i potten. Vad mer kan man begära av en och samma gala? Jag kommer titta. Kommer du?

Galan sänds enbart via UFC:s streamingtjänst Fight Pass och börjar klockan 02:00 svensk tid, natten mellan 3 och 4 maj. Nedan det rådande matchkortet, i spelordning:

Alyssa Krahn (5-2) vs. Itzel Esquivel (4-2) reservmatch (max 1 x 5 min)
Kailin Curran (4-6) vs. Sunna Davidsdottir (3-0) – kvartsfinal (max 1 x 5 min)
Danielle Taylor (10-4) vs. Juliana Lima (9-5) – kvartsfinal (max 1 x 5 min)
Janaisa Morandin (10-2) vs. Brianna Van Buren (5-2) – kvartsfinal (max 1 x 5 min)
Mizuki Inoue (13-5) vs. Sharon Jacobson (5-4) – kvartsfinal (max 1 x 5 min)
Amber Brown (7-5) vs. Manjit Kolekar (11-2) – reservmatch (max 1 x 5 min)
– – – – – – – – –
Semifinal 1 (max 1 x 5 min)
Semifinal 2 (max 1 x 5 min)
– – – – – – – – –
Kay Hansen (4-2) vs. Magdaléna Šormová (7-1) – ordinarie match, ej i turnering (max 3 x 5 min)
– – – – – – – – –
Final (max 3 x 5 min)

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy