19 June, 2024
Nyheter

CAGE 59 med Abdurakhman Nasrutdinov och Wasi Adeshina: Fullständiga resultat

Av

Alexander Clausson

02/09/2023
Abdurakhman Nasrutdinov

Under lördagskvällen ägde CAGE 59 rum på House of Culture i Helsingfors, Finland. Ur ett svenskperspektiv fanns det flera intressanta matcher på kortet. Både Abdurakhman Nasrutdinov och Wasi Adeshina gick match.

Abdurakhman Nasrutdinov förlorade mot Hama Dara

Allstars Nasrutdinov återvände till buren för första gången sedan sin professionella debut. Den fighten ägde rum i samband med Fight Club Rush 8. Eventet ägde rum i mars, 2021, och Ashley Kilvington stod för motståndet. Nasrutdinov tog hem segern via slag i matchens andra rond. Under lördagskvällen stod Hama Dara (3-6-0) för motståndet. Dara såg vi senast i samband med den föregående helgens Allstars Fight Night 2. Då tog han hem en snygg  vinst via submission mot David Olšák.

Nasrutdinov brottade ner Dara tidigt i den första ronden och höll toppkontroll fram till rondens slut. Något avslut var dock inte nära. I den andra ronden fick vi se ett lite smakprov av Nasrutdinovs striking, innan fighten återigen förflyttades till kanvasen. Allstars-fightern tog ryggen, en Dara lyckades genomföra en reverse. Efter ytterligare kamp på kanvasen var det istället Dara som tog ryggen och halsen på Nasrutdinov. Den sistnämnda tog ut tandskyddet och klappade strax därefter. Dara tog hem sin andra vinst inom loppet av en vecka.

Wasi Adeshina  besegrade den norska talangen

På kortet gick också Wasi Adeshina (5-3-0) från MAC sin första match sedan debuten i Cage Warriors. I den fighten förlorade han via en armbar mot Decky McAleenan. Dessförinnan hade han plockat hem fyra raka vinster. Ikväll ställdes han mot den 21-åriga norska talangen Jon Furuheim. Den sistnämnda klev in i buren med tre raka vinster sedan  proffsdebuten 2022.

I den första ronden visade Adeshina på styrka när han gjorde det svårt för Furuheim att kontrollera matchen med hjälp av norrmannens tekniska färdigheter. Furuheim stod för en fin hög spark som träffade Adeshinas huvud. Den sistnämnda fick ner norrmannen på kanvasen i slutet av den första ronden och fick in lite ground and pound innan utövarna gick till rondvila.

I den andra ronden fick Adeshina toppkontroll på kanvasen. Furuheim försökte hota med submissions, men avslutet var inte nära. I den tredje ronden tog Adeshina återigen kontroll i topposition. Furuheim gick för en heelhook utan lyckat resultat. Innan matchens slut försökte norrmannen även sig på en triangel och en armbar. Avslutet var dock aldrig nära.

Adeshina tog hem segern vida domslut.

CAGE 59: Resultat

  • Eemil Kurhela besegrade Peyman Haciev via DQ, rond 1
  • Rafał Błachuta besegrade Mikko Ahmala via TKO, rond 2
  • Ville Mankinen besegrade Lucas Tenório via TKO (skada), rond 1
  • Kirill Andreev besegrade Marian Matei via enhälligt domslut
  • Wasi Adeshina besegrade Jon Furuheim via enhälligt domslut
  • Niko Aikonen besegrade Andrian Murug via TKO, rond 1
  • Riku Urholin besegrade Delmar Silva via TKO, rond 1
  • Hama Dara besegrade Abdurakhman Nasrutdinov via submission (rear-naked choke), rond 2
  • Miro Honkanen vs. Mikael Räsänen
  • Rasmus Vauhkonen vs. Verneri Hakkinen

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök