24 juni, 2024
Nyheter

Cage Warriors anordnar turnering för bantamviktsdivisionen

Av

Alexander Clausson

22/07/2019

Både ONE, Bellator, Incivta FC och Professional Fighters League (PFL) har under de senaste åren anordnat turneringar för att kröna organisationernas mästare. Nästa organisation som kommer prova på att arrangera en gala utifrån formatet och ta tillbaka sporten till sitt ursprung är Cage Warriors.

Galan går under namnet ’Cage Warriors Unplugged 2’ och kommer äga rum på en särskilt uppbyggd studio tillhörandes BT Sport i Stanford, London. Datum för turneringen är satt till den 6 september och fyra man kommer under kvällen tävla om titeln ’mästare’ i Cage Warriors division för bantamvikt. Inga biljetter kommer säljas till galan och endast inbjudna gäster är välkomna att beskåda turneringen.

Format och upplägg

Cage Warriors president, Graham Boylan, bekräftade den kommande turneringen för ’MMA Junkie’ och berättade om hur turneringen kommer gå till. Turneringen inleds med två semifinaler där atleterna kommer gå två ronder på fem minuter vardera. Om en vinnare inte kan utses efter de två inledande ronderna kommer en tredje rond, även den på fem minuter, vara direkt avgörande för vilken av kämparna som tar hem segern. Semifinalernas två vinnare går sedan vidare till en final som utgörs av tre ronder på fem minuter vardera. I skrivandes stund finns ingen information om vilka fighters som kommer delta i turneringen.


Sänds på Viaplay

Den 6 september blir den andra gången organisationen arrangerar en gala i BT Sports toppmoderna studioanläggning. ’Unplugged 1’ ägde rum under 2016 och då utgjordes huvudmatchen av två av Liverpools stora stjärnor. Den nuvarande UFC-fightern Chris Fishgold samt Paddy Pimblett.

Trots att inga biljetter kommer finnas tillgängliga för försäljning går det ändå att bevittna galan, som kommer sändas på samma sätt som organisationens övriga galor. För boende i Sverige innebär det att galan kommer sändas live på Viaplays streamingtjänst.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök