Nyheter

Cage Warriors-veteranen klar för delad huvudmatch

Daniel Karlsson

Sveriges Daniel Karlsson är klar för sin nästa match. Han går delat huvudmatch i samband med 2024 års första proffsgala på svensk mark.

Daniel Karlsson möter Mika Kuronen

Karlsson är klar för delade huvudmatchen i samband med Battle of Botnia 9 i Boden. Finlands Mika Kuronen kommer stå för motståndet.

Battle of Botnia återvände till den svenska proffsscenen under 2023 och två galor arrangerades under årets gång. En i Luleå och en i Umeå. Nu är det dags för det första besöket till Boden och under julhelgen offentliggjordes den första matchningen inför galan.

Karlsson inledde proffskarriären 2022 med två raka vinster. En seger kom via slag och en via domslut. Därefter åkte han på en förlust i den europeiska stororganisationen Cage Warriors. I sin senaste match blev han avslutade av Moein Ahmadi under Fight Club Rush 17. Den fajten ägde rum i september, tidigare i år. Han står därmed med ett totalt proffsfacit som lyder 2-2-0.

Den kommande motståndaren Kuronen har lite fler matcher under bältet. Proffsmatchen ägde rum redan 2013 och han har gått 4-6-0 sedan dess. Framförallt på den regionala scenen i Finland, men även en match på svensk mark. Under Superior Challenge 16, 2019, ställdes han mot Moraad Moreno. Den sistnämnda tog hem segern via slag i matchens andra rond. Kuronen gick sin senaste match i november, tidigare i år. Då besegrades Jyri Mikkila via enhälligt domslut.

Eventet äger rum på Bodens Energi Arena den 24 februari.

Föregående artikel

Allt inför Allstars Fight Night 4 med Megic Mike och Liam Pitts

Nästa artikel

Rivalen: Sean O’Malley är bevisligen inte en PPV-stjärna

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök