UFC

Rättegång för påstått sexuellt övergrepp mot Cain Velasquez son skjuts upp

Cain Velasquez

Mannen som påstås ha utfört sexuella övergrepp på den unge sonen till före detta tungviktsmästaren i UFC, Cain Velasquez, kommer inte att ställas inför rätta förrän tidigast i september.

Harry Goularte riskerar åtta års fängelse

Harry Goularte framträdde digitalt inför domstolen i Santa Clara County, Kalifornien, på onsdagen. Domare Daniel T. Nishigaya beviljade att förberedande förhandlingarna för rättegången skulle skjutas upp till den 30 augusti. Detta enligt uppgifter till MMA Fighting. Goularte har inte erkänt sig skyldig till en anklagelse om sexuella övergrepp mot ett barn, en grov brottsanklagelse, efter att han anklagats för att ha rört vid den då 4-åriga pojken olämpligt på en förskola.

Om Goularte blir funnen skyldig kan han dömas till upp till åtta års fängelse och/eller böta upp till 10 000 amerikanska dollar. För närvarande pågår även en parallell civilrättslig process inlämnad av Velasquez-familjen mot Goularte, samt Goulartes familj och relaterade företag.

Polisen grep Goularte i februari 2022 efter en utredning och förhör med barnet. Goularte släpptes ur förvar två dagar senare mot en borgen på 50 000 dollar med kravet på GPS-övervakning.

Cain Velasquez sköt på misstänkta förövaren

Tre dagar senare arresterades Velasquez efter att han påstås ha jagat och skjutit mot en bil som innehöll Goularte och Goulartes familjemedlemmar.

Velasquez satt frihetsberövad i nästan nio månader innan han slutligen beviljades borgen i november 2022. Velasquez står inför ett antal grova brottsanklagelser, inklusive försök till mord. Han är nu inte häktad och övervakas med GPS samt har deltagit i wrestlingevenemang under de senaste månaderna. Velasquez ska återvända till domstolen för att fastställa en datum för sin egen rättegång den 2 augusti.

Föregående artikel

VIDEO: Medvetslös fighter vänder och vinner match

Nästa artikel

UFC 290: Match inställd efter ovanlig sjukdom

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök