Carlos Condit kände sig tvungen att fightas igen

001_Carlos_Condit.0.0

Den tidigare interim-mästaren i UFCs weltervikt, Carlos Condit, kände sig illa tvungen att fightas igen då han inte haft en ”plan B” att falla tillbaka på. Condit menade att fighting är det han är bra på samt att han inte har någon annan form av utbildning.

 

Condit går sin nästa match mot Neil Magny den 30:e december under UFC 219 på T-Mobile Arena i Las Vegas.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • Styrbjörn

  Sånt suger ju. Aldrig försent att utbilda sig dock.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Synd för honom och kul för oss.

 • Pungkulan

  Carlos Condit har så jävla mycket potential att det nästan är skrämmande. Han kan lätt klättra upp och utmana om titeln igen. Haka gjord av titanium. Konstiga kombinationer som får sina motståndare att undra va i helvete det är som pågår. Super kondition. Super groundgame. Han är definitonen av en allround MMA fighter. Hoppas hans comeback blir värt det hela :-)

  • Ithinkyoureallfuckedinthehead

   Visst var han bra men jag tror tyvärr att Condit har varit på nedgång sedan han torskade mot GSP. När han nu bestämmer sig för att komma tillbaka så har landskapet också förändrats en del. Starka grapplers som Usman och Covington jagar i rankingen, tunga strikers som Ponz och Perry är också på väg upp. Masvidal ser bättre ut än någonsin. Jag hoppas verkligen inte att Condit kliver tillbaka i buren omotiverad. Det vore inte bra för hans hälsa.

   • Ruthless

    Läs inte kimuras skit och lyssna istället på intervjun han gjorde. Han driver ett café, han har jobbat lite inom läkemedelsbranschen, men det är fighting han gillar och är bra på. Det är inte så att han slutat helt och hållet. Killen har hållt sig aktiv i USADAs dopingpool. Vad är det för fel att ta ett break efter en snöplig torsk mot Maia. Tycker inte han är på nedgång heller. Han vann matchen mot Robbie (och då är jag ändå största Lawler dickridern på kimura) och borde således vara champ och gått match mot Woodley.

    Så pågar och töser.. chilla lite och sluta hacka på killen för att han vill testa vingarna i andra fält än enbart MMAn. :)

    • Styrbjörn

     Rakt på sak och bra skrivet!

    • Ithinkyoureallfuckedinthehead

     Ja, det har du förstås rätt i och jag klev rätt i skiten denna gången. ;)

     Dock baserade jag det inte enbart på clickbaiten på Kimura. Det lät helt enkelt inte bra efter att Maia krossat hans självförtroende senast och jag är skeptisk till hans chanser i dagens ww-division. Han är verkligen välkommen att motbevisa mig dock. En Condit på topp är alltid bra underhållning.

     • Pungkulan

      Vill se samma glöd och kämparanda som hans armbåge hade mot Thiago Alves :-) Då jävlar.

   • Pungkulan

    +1 Håller med.

  • Shurado

   Han har dock världens sämsta takedown defense

   • Pungkulan

    Ja tyvärr är hans takedown defence lika dåligt som en plastpåse i vinden. Men förrutom det så kan han komplettera det med sitt groundgame. GSP’s ansikte såg inte så fin ut efter deras lilla möte i buren :-)

  • krang

   Han verkar vara en väldigt intelligent person dessutom.

   • Pungkulan

    Han är ju en väldigt smart ” weirdo ” outsider i sociala samhang. Förmodligen introvert så in i helvete. Han snackar knappt med någon på gymmet det enda han koncentrerar sig på är MMA. Vilket jag tycker är fantastiskt. Vem har sagt att en MMA klubb ska vara ett socialt ställe ? Samma med Nick Diaz ju.

 • vattenn

  en av nick diaz favorit fighters är carlos condit om ni kan tro det

 • Samhall

  Conor kanske väljer honom. Den fighten skulle ge Conor en halv miljard och Condit sex tusen.

 • Ithinkyoureallfuckedinthehead

  Det är fan bara tragiskt när man läser sånt här. Man undrar också vad för inställning han kommer att ha när han kliver in i buren igen. Det låter inte som att han faktiskt är sugen på att göra en comeback och då brukar det sällan sluta bra.

 • FlyLikeAnEagle

  Tycker inte speciellt synd om honom.
  Har han ingen plan B får han väl gå till ”arbetsförmedlingen” som vanligt folk.
  Personligen fick jag utbilda mig till VVS i vuxen ålder när min plan A sveptes bort och jag aldrig haft en plan B. Så från ”finkontor” på Stureplan, slips & kostym med champgne-fredag fick det bli blåställ.
  Kolla fd fotbollsspelare Masse som hade allt men ingen plan B. Dyngalko och hemlös innan insåg att det bara var han själv som kunde lösa hans problem. Så från hyllad stjärnforward i Benfica till knegar på golvet i fabrik.
  Handlar mer om att Carlos får inse att fast money inte alltid kommer med plan B utan man får acceptera en annan livsstil.

  • Eric

   Han kommer så klart få göra annat så småningom, men vadå tycker inte synd om honom? Det lät ju inte direkt som självömkan från hans sida, bara konstaterande. Han väljer att fortsätta fightas ett tag till istället för att ta på sig ett blåställ. Om han nu kan få ett sånt jobb, olika arbetsmarknader och olika möjligheter till utbildning. Om han skött ekonomin kanske han har råd med en dock.
   Han verkar ju relativt smart som person, kanske pedagogisk med, isf skulle han kanske kunna pyssla med andra aspekter inom fighting – som coaching eller liknande.

   Som en sidnot kan jag tycka att folk som varit i toppen av en idrott som den här, som dragit på sig så mycket slitage och risker för hjärnskador, ska kompenseras vettigt. Om en fotbollsspelare kan dra sig tillbaka och leva på det efter kroppen inte klarar sporten längre, vilket de bästa i världen oftast kan, så tycker jag helt klart MMA-utövare borde ha samma möjlighet.

   • Styrbjörn

    Hur tycker du att den här kompensationen ska utformas då? Vad ska den baseras på? Ranking? Antalet vunna matcher? Snackar vi klumpsumma eller en månatlig betalning? Är intresserad på om du har något förslag bakom det eller om det är mer en generell tanke?

    Dessutom undrar jag om det inte är svårt att vara lönsam på coaching? Kanske beror på från gym till gym.

    • Eric

     Har inga som helst förslag mer än höjda löner för fighters generellt. I en utopi skulle så klart alla fighters belönas väl, men rimligt vore att de som tillhör främsta organisationen iaf ska kunna leva på sin karriär efteråt likt t ex fotbollsspelare. Många nyanser dock, ett fotbollslag står för löner och fixar sponsorer. De har inte många anställda spelare i varje lag. UFC är de som här står för löner, inte klubbarna fighters tillhör, och de har hundratals fighters som inte kan gå match mer än ca 4 gånger per år. Men de bör kompenseras bättre helt enkelt.

     Ang. coaching så beror det lite på hur man nischar sig. Det som klubbar ofta tjänar pengar på är ju vanliga motionärer. Om man däremot erbjuder gratis träning till proffsfighters mot procent av deras vinster kan det gå lite hur som helst om man inte blir huvudcoach för stora fighters och driver sitt egna gym. Men jag personligen skulle faktiskt lägga ribban lägre om jag skulle sadla om till coach på heltid. Försöka öppna eget, ta så många pass som möjligt själv, rikta mig mot allt från nybörjare till folk som vill tävla och se om jag får ihop det. Han bör dock ha bättre kontakter att starta högre upp än mig.

  • Shurado

   Alla utbildar sig i vuxen ålder?

  • Ingvar

   Bitterfitta :-)

   • FlyLikeAnEagle

    Ha ha ha ja förmodligen.
    Har dock bara svårt för människor som tar på sig en offerkappa vid en”motgång” när livet bjuder på så många möjligheter.
    Han säger att han bara är bra på fighten så varför inte bli coach, starta gym, bli försäljare av mma-utrustning osv.
    Bara inom fighten har han ett 10-tal plan B han kan falla tillbaka till om han nu vill undvika huvudskador och vara en bra far för sitt barn.

    • Ingvar

     Eftersom du svarade på min förolämpning som en boss. Så är du ingen bitterfitta :-)

 • Vaettra

  ”Carlos Condit, kände sig illa tvungen att fightas igen
  då han inte haft en ”plan B” att falla tillbaka på. Condit menade att
  fighting är det han är bra på samt att han inte har någon annan form av
  utbildning.”

  Man undrar ju när det gick upp för honom.

Fler Nyheter: