Nyheter

Charles Oliveira ryktas försvara titeln mot Dustin Poirier i december

Av

Johan Lorentzon

02/09/2021
Charles Oliviera Vs Dustin Poirier

Charles Oliviera (31-8) ryktas möta Dustin Poirier (28-6)   på UFC 269 den 11:e december.

Dustin Poirier möter Charles Oliveira för lättviktstiteln

Enligt MMA fighting och en rad andra källor är ett möte mellan Dustin Poirier och Charles Oliviera tänkt att gå av stapeln i december på UFC 269. Båda kombattanterna har redan verbalt kommit överens om att mötas, men det finns ännu inga officiella ord från UFC.

Dustin Poirier har två raka vinster mot Conor McGregor

Poirier sitter säkert i rankingen som nummer ett efter sina två raka vinster mot Conor McGregor (22-6) och det har spekulerats i om en chans på titeln är nästa steg. Poirier är 7-1 i sina senaste åtta matcher och förutom McGregor har han vinster mot Max Holloway (22-6), Justin Gaethe (22-3) och Dan Hooker (20-10). Den enda förlusten är mot den pensionerade Khabib Nurmagomedov (29-0).

Olivera har hela nio raka vinster

Charles Oliviera knep mästarbältet i maj när han knockade Michael Chandler (22-6). Han har hela nio raka vinster och har besegrat fighters som Tony Ferguson (25-6) och Kevin Lee (18-7) på sin väg mot titeln. Han har väntat på vem som skulle bli första titelförsvaret och nu verkar Poirier få den äran. Matchen är som skrivet ännu inte officiellt bekräftad av UFC men mötet känns som det mest logiska i divisionen.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök