Chris van Heerden är imponerad av Conor McGregors boxning

conor mcgregor vs floyd mayweather invagningsresultat

Conor McGregors boxningsdebut mot Floyd Mayweather slutade i en vinst för Mayweather genom en teknisk knockout i den tionde ronden. McGregor har efter matchen erhållit respekt och positiva omdömen om hans insats i supermötet med Mayweather.

Den forne IBO-mästaren i weltervikt, Chris Van Heerden, uttryckte sig på följande sätt om McGregors boxning:

Honestly, I enjoyed the fight. Like I said, I would be a man. When McGregor proves me wrong I’m going to be a man and I’m going to say it and I’m going to do that because, you know what, I never expected Conor to be there, honestly didn’t expect him to be there for 10 rounds and I didn’t expect him to do as good as he did.

So I want to go ahead and say congratulations to Conor McGregor. You proved me wrong and I’m man enough to say, well done brother. Respect to you.

Fight Hubs video där Van Herdeen talar om McGregor återges nedan:

Närmast verkar det som att McGregor kommer att återvända till UFC, framtiden får utvisa om McGregor kommer att besöka boxningsringen igen.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • jari edvardson

  så länge man tilläts boxas så i 4 ronder,,så skulle väl alla normalbegåvade fighters vara bra ,, enbart skådebröd.

 • Christian Landahl

  Varför fortsätter ni att skriva om denna matchen? Ni skrev för många artiklar sedan att ni skulle släppa detta nu och koncentrera er på mma. Jag tror att ni har fått många att gå över till boxning från mma med alla era artiklar. Efter att ha kollat matchen mellan Floyd och Conor så var det ganska obehagligt att gå tillbaka och kolla mma.

  Första mma matchen jag kollade efter Floyd och Conor var Alexander Volkov mot Stefan Struve. Jag mådde lite illa när jag såg den och tyckte att mma är en ganska onödigt brutal sport. Jag har fått upp ögonen mer för boxning tack vare er.

  • Styrbjörn

   Eller så inser man vilken extremt tråkig sport boxning är när man såg matchen och sen kollar MMA igen. Jag tror resultatet snarare blir annorlunda. Folk upptäcker Conor när han går match mot Floyd. Tänker ”Undrar hur bra han såg ut i sin egna sport då?” och kollar upp hans MMA-matcher. Inser att ”Fan vad det här var mycket roligare att kolla på än boxning”. Personligen så kan jag inte att förstå hur någon kan aktivt följa en sport som boxning, men det är väl en smaksak. Jag tror ju definitivt att matchen gynnade MMA mer än boxning, betydligt fler boxningsfans kommer gå över till MMA än tvärtom.

   Att du tycker MMA är en ”onödigt brutal sport” helt plötsligt efter att ha sett boxning då känns det som att du inte hade mage för sporten från början och om du mådde illa så är det nog bra att du går över till boxning. Är MMA onödigt brutal där matchen bryts direkt eller i boxning där du kan bli nedknockad och sen uppmanas att ställa dig igen bara för att bli nedknockad igen.

   Jag tolkade det Kimura sa som att hela MMA-media runtom i världen skulle gå vidare. Inte att just enbart Kimura skulle göra det. För Kimura följer ju resten av median, allt som har nyhetsvärde läggs ju upp. Och vad som har nyhetsvärde bestämmer läsarna.

   • Christian Landahl

    Å andra sidan så ser MMA brutalare ut än boxning men boxning är en farligare sport eftersom boxare slår mycket hårdare än mma fighters och boxare får mycket mer slag i huvudet än mma fighters. Många boxare kan ju knappt tala på äldre dar. Dem utvecklar demens mm pgr av alla slagen dem har tagit emot. I mma kan man ju alltid börja brottas om man får stryk ståendes och det gör ju sporten mycket säkrare. Dock tycker jag att många mma matcher bryts för sent och fighters får ta emot onödigt mycket med stryk som tex DC mot Jon Jones. Big John är duktig men där tyckte jag han bröt för sent eftersom DC var borta efter huvudsparken.

    • Styrbjörn

     Absolut, det jag menar. MMA ser ohyggligt ut som t.ex när den där tomten skrev en krönika att han tyckte det var hemskt att se Gustafsson utdela GnP på Teixeira. Han menade på att det var brutalt. Men kraften bakom någon som ligger i guard och fläskar på är ju inte i närheten av vad en boxare genererar. Boxare har ju som du menar på förfinat konsten i att generera kraft från andra delar av kroppen som t.ex höften och sedan skicka det rätt i motståndarens skalle. Precisionen och timingen är dessutom bättre.

     Exakt, det finns flera typer av demens som t.ex alzheimers ,CTE eller frontalobsdemens som ofta förekommer hos t.ex gamla boxare. Har jobbat på demensboende, ingen vacker syn. Många tror dock skadorna blir värre om man blir nedknockad och sen får stå upp igen och ta slag som de gör i boxning.

     Jo det har du rätt i. Men du får komma ihåg att MMA är en hyffsat ung sport och det är alltid en inlärningskurva innan det utvecklas. Samtidigt kommer det alltid att ske avvikelser i varje sport oavsett hur gammal den är.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  King Conor tystar kritikerna, so whats new? Nä men respekt till Chris att han va man nog att erkänna. Finns inte många av dom kvar.

  • Christian Landahl

   Floyd gjorde vad han ville i den matchen dvs han valde att bära upp Conor till rond 10 för att sedan slå ut honom. Han försökte även spela på sig själv att han skulle slå ut Conor i 10e ronden men han nekades pgr av att man ansåg det olagligt.Lyssnade du inte på vad Floyd sa efter matchen? Han sa att det var hans gameplan.

   https://youtu.be/GQBkPIb_3IM?t=112

   • The Sweet Science

    Han försökte betta $400k på ett avslut tidigare än 9.5 ronder.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Lätt att prata med facit i hand. Men det va en kamp tills det att Conor blev trött. Conor fick in hårda slag mot ansikte och kropp. Experterna som Tyson, Sugar Ray Leonard och George Foreman och nu även en tidigare ”hatare” Chris och många mer säger att Conor gjorde det grymt. Så att säga Floyd gjorde si och så osv osv osv är lätt att säga med facit i hand. Klart att han hade en gameplan och att den va bra men i slutändan så var det en competiteve fight där Conors gastank svek honom och det va för att han hade för kort tid på sig att förbereda sig för 12 ronder. Plus att han i grunden har problem med gastanken vilket han erkänner själv. Kanske med lite mer tid för förberedelser och mer tid att anpassa sig till allt så hade han kanske vunnit en rematch.

    • Christian Landahl

     Vilken planet bor du på?

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Sverige

    • Lol2k

     Hahahaha

 • Jäzz

  Kimura lägg av nu fan,trodde att skiten om amatör teatern slutade med fredags krönikan så varför i helvete fortsätter ni? Ilir går för fan match snart och ni nämner inte ett skit om det? fy skämms…

 • Brorsan

  Fredagskrönikan: Conor McGregor vs. Floyd Mayweather – cirkusen är äntligen över.

  Vad var meningen med krönikan? Har ni skribenter på kimura svårt att samarbeta?

 • https://www.youtube.com/watch?v=ScjdwjXzL2w leosutthiprapa

  En till som sällar sig till skaran. Vi är kanske inte så många men vi har rätt!

Fler Nyheter: