Nyheter

Christian Stigenberg om segern på FCR 12 – Man vill ju bjuda publiken på underhållande matcher

Christian Stigenberg

Fight Club Rush 12 ägde rum under maj månad i Västerås. På huvudkortet så fightades Gävlebaserade welterviktaren Christian Stigenberg som besegrade Theodor Berggren genom enhälligt domslut. Kimura kunde efteråt intervjua Stigenberg.

Christian Stigenberg gav Theodor Berggren hans första förlust

Christian Stigenberg ställdes mot Umeåfightern Theodor Berggren. En obesegrad fighter med mycket hype bakom sig som kom från två segrar genom avslut i den första ronden. Berggren öppnade starkt men Stigenberg kunde vända matchen. Inför den tredje ronden så var han osäker vad det stod i ronder menar han.

Det är svårt att känna av ronderna när man är inne i ringen. Jag tänkte faktiskt att första ronden hade kunnat gå hursomhelst i mitt huvud. Han träffade lite och jag träffade lite. Jag pressade och han fick in lite fina slag. Första ronden var verkligen svårdömd där skulle jag vilja se hur domarna dömt det. Andra var väl sådär jag fick ju in en del knän dock när jag hade han upptryckt mot buren. Kände då att han slappnade av lite och då var det bara att ösa på. Tredje ronden vann jag ju med min brottning men du vet man vill ju bjuda publiken på roliga matcher. Det kände jag kanske inte att jag gjorde. Jag försökte uträtta något på marken men han försvarade sig bra.

Norrlänningen kunde trots att Stigenberg tog över matchen ju längre den gick bjuda på diverse akrobatiska attacker. Någon Gävlefightern var beredd på berättar han.

Det hade jag nästan räknat med faktiskt. Alla hans tidigare matcher har han gjort sådant. Han är ju väldigt svår att träffa. Jag försökte med en del knän som förvisso satt. Han är ju väldigt atletisk av sig.

Kände att han svek publiken

I den tredje ronden så tog Christian ned motståndaren och säkrade segern. Men berättar att han kände att han då inte bjöd publiken på en bra match. Flera i publiken skrek dock att han skulle hålla kvar sin motståndare vilket han är osäker på om han hörde berättar han.

Haha det kanske jag gjorde haha jag vet inte. Man vill ju dock ha lite stand and bang och bjuda på underhållande matcher.

Hoppas få gå match på Superior Challenge i juni

Lången hoppas på ett aktivt år och vill vara tillbaka och fightas redan i juni på Superior Challenge den 11 juni.

Jag hoppas det verkligen men jag vet inte om jag får någon match.

Kryllar av svenska welterviktare

Welterviktaren har gått många svenskmöten och har inget emot att göra det igen även om han inte vet någon han vill möta på rak arm.

Jag är absolut öppen för ett svenskmöte igen. Ingen jag tänker på nu direkt som jag skulle vilja möta. Men som du säger så finns det många svenska namn där ute. Haha även om jag inte kommer på några just nu. Kan du nämna några?

Bland dom svenska welterviktare som finns som Stigenberg inte redan mött eller är bokade för någon match så finns bland annat Moraad Moreno, Andreas Ståhl, Alexander Lindgren, Oskar Biller, Nabbe Malki, Jeanpier Basauri och Moein Ahmadi.

Du ser det finns massor. Basauri kör han fortfarande? Han skulle jag kunna möta han har ju mött min lagkamrat Adam förut. Men ja du ser det finns ju massa olika som man skulle kunna möta.

Vill möta Robin Roos i framtiden

På Superior Challenge så kommer welterviktsmästaren Håkon Foss från Norge att försvara sitt bälte mot svenske Robin Roos. Svenske Roos som haft en rivalitet med Stigenbergs lagkamrat Adam Westlund. Stigenberg hoppas att Roos vinner och att han sedan någon gång för möta honom.

Jag hoppas Roos vinner så att jag sedan kan ta Roos.

Föregående artikel

Marvin Vettori nobbades av Sean Strickland, Khamzat och Darren Till

Nästa artikel

Daniel Cormier tror att Conor McGregor återvänder mot Michael Chandler

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök