23 juli, 2024
Nyheter

Christopher Bajo utmanar Andreas ”Bane” Gustafsson efter spektakulära vinsten

Av

Simon Gull

10/09/2023
Christopher Bajo

Huvudmatchen under FCR 17 i ett soligt och varmt Uppsala var den enda matchen på huvudkortet som gick till en andra rond, det var Malmöfightern Christopher Bajo som klev upp mot Finnen Toni Lampinen.

Christopher Bajo – ”Ett större namn att klippa”

Bajo stod för kvällens möjligtvis mest spektakulära avslut och Kimura träffade honom direkt efter för en exklusiv intervju.

Tanken var inledningsvis att Bajo skulle ställas mot Daniel Karlsson men då Lampinens motståndare drog sig ur fick Bajo flyttas upp till huvudmatchen. Enligt Bajo var bytet av motståndare inget problem:


Det var en omställning absolut men det är ett större namn att klippa, så jag var positivt inställd till förfrågan när den kom. Jag kände att jag var 100% i form och det var just en striker med lite wrestling-bakground som jag tränat för så det var inte en allt för stor förändring i förberedelserna

Bajo lyckades i första ronden avväpna Lampinens grappling och gick själv för ett benlås som dock inte satt helt. I andra ronden växlade Bajo upp sin offensiv ytterligare och visade prov på mycket fin muay thai-teknik. Med armbågar, slag och knän regnandes över sin motståndare kunde Bajo säkra segern via TKO. På frågan om hur planerna för den närmaste framtiden ser ut svarar Malmöfightern:

Jag är bokad på Muay Thai For Life 28 Oktober i Partille Arena, ska samla in lite pengar till cancerfonden. Sen efter det, i November, blir det Thaiboxning igen på Muay Thai Grand Prix i Köpenhamn.

Vid sidan av Thaiboxningen väntar också ytterligare en match i MMA om man får tro Bajo själv, då han utmanade Andreas ”Bane” Gustafsson. Den sistnämnda klev då in för en face-off i buren efter matchen. Det är oklart om eller när den potentiella fighten kommer äga rum.


 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UFC Fight Pass (@ufcfightpass)

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Allt inför Robin Roos titelmatch i Cage Warriors
🥊 Allt inför svenskens debut
Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji

Här kan du söka!

Search