Nyheter

Conor McGregor har avslutat sin samhällstjänst

Conor McGregor attackerar bus

Conor McGregor (21-4) kan nu lämna bussincidenten i samband med UFC 223 bakom sig.

Samhällstjänst i kyrkan

TMZ rapporterade under fredagen att den tidigare UFC-mästaren i två divisioner har slutfört sitt straff som innehöll fem dagars samhällstjänst och en kurs vars syfte var att hjälpa ”the notorious” att hantera sin ilska. Samhällstjänsten avtjänades på två olika kyrkor i Brooklyn, New York. Enligt källor till TMZ så gjorde McGregor ett intryck även där, då personalen från de båda kyrkorna ”älskade” honom.

Samhällstjänsten var en del av den anbudsöverenskommelse som nåddes i juli 2018, vilket gjorde det möjligt för McGregor att undvika fängelsetid efter den beryktade bussattacken inför UFC 223.

Det var under mediedagen i april 2018 som Khabib Nurmagomedov (27-0) tillsammans med andra fighters skulle ta sig tillbaka till sina hotell, med hjälp av de busstransporter som utgick från garaget på Barclays Center. Strax efter att de klivit på bussarna stormade McGregor, tillsammans med ett stort antal vänner, in i garaget och attackerade bussarna. ”The notorious” fångades på video när han hivade in en transportvagn genom en av bussarnas fönster. McGregor och hans vänner flydde från platsen direkt efter attacken.

Tidigare dispyt låg bakom

Bakgrunden till attacken berodde på en dispyt mellan Nurmagomedovs team och McGregors lagkamrat Artem Lobov (13-15) tidigare under veckan, som även den fångades på film. UFCs presiden Dana White kallade bussattacken för ”den vidrigaste händelsen” i organisationens historia. Trots detta rullade videon på attacken konsekvent under UFCs marknadsföring av titelmatchen mellan McGregor och Nurmagomedov, som gick av stapeln i oktober förra året.

I matchen, som blev den mest lukrativa i UFCs historia, vann Nurmagomedov efter att han fått McGregor att klappa ut i fjärde ronden.

Trots att White ursprungligen förväntade sig att Nurmagomedovs nästa match skulle gå mot den tidigare interim-mästaren Tony Ferguson (24-3) sa han nyligen att McGregor är en av de fighters som diskuteras i samband med Khabibs nästa match.

 

Föregående artikel

UFC Wichita: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Nästa artikel

Rykte: Datum och motståndare för Valetina Schevchenkos titelförsvar

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök