Video
Conor McGregors förnekar alla anklagelser om sexuella övergrepp

Anton

Efter ett år av misstankar och anklagelser om sexuella övergrepp som cirkulerat kring Conor McGregor (21-4-0), den före detta UFC mästaren i fjäder- och lättvikt, uttalar sig nu hans manager Audie Attar.

McGregor själv har själv undvikit att lämna några kommentarer om anklagelserna riktade mot honom, och en tillsynes förlåtande journalistkår inom MMA har heller inte tagit upp ämnet i intervjuer med UFC-stjärna. Under måndagen öppnade hans manager i en intervju med Ariel Helwani upp om det stormhav av kontroverser som omsvept Conor McGregor det senaste året. Attar håller sin stjärna till trogen famn och dementerar med klar ton att det skulle finnas någon substans i anklagelser om sexuellt övergrepp:

In terms of certain allegations, we vehemently denies it and he (McGregor) does aswell.

Det positiva

Attar försöker framhäva det positiva med det gångna året, och föreslår att ur ett affärsmässigt perspektiv var det mycket framgångsrikt. Han ger flertalet kommentarer gällande Conor McGregors whiskeydestilleri och produkten Proper No. Twelve.

He (McGregor) has had a great year from a business standpoint. He hasn’t fought necessarily and we are dealing with all this drama, but then if you look at our businesses they are booming.

Domar och Framtid

Om än affärerna går bra kan man inte förneka det för egen hand profilförfall McGregor har genomlevt det senaste året. Den mest publicerade incidenten var ett överfall på en man på en pub i Dublin, men man får även inkludera angreppet på en person i Florida där McGregor bland annat åsamkade skador på personen i frågas telefon. McGregor dömdes skyldig för överfallet på puben förra fredagen.

Framöver förväntas det en retur till oktagonen för McGregor tidigt nästa år, med den färgstarka UFC-veteranen Donald ”Cowboy” Cerrone (36-13-0, 1 NC) som en av de föreslagna motståndarna. Förhoppningar består att irländarens karaktär tillåter en någorlunda obesudlad återkomst.

Ni kan se intervjun med Attar i klippet ovan

-10
Dana Sad
Dana Happy
AK Fighting Championship 2

AK Fighting Championship 2: Resultat (uppdateras live)

Izabelle

Den andra upplagan av den svenska AK Fighting Championship äger under lördagen rum i Solnahallen. Kimura.se är på plats och kommer under eftermiddagen och kvällen uppdatera resultat från galan live.

På galans huvudmatch har vi en grapplingsmatch mellan den forne UFC-fightern Reza Maddog Madadi och israelen Moshe Ben Shimol.

Galans delade huvudmatch är en titelmatch mellan de två svenska fjäderviktarna Frantz Slioa och Fernando Flores.

Matchkort

Main Event: Nogi Superfight

HUVUDKORT: (Startar kl. 21:00)

UNDERKORT: (Startar kl. 19:30)

PRELIMS (Startar kl. 18:15)

 • Bantamvikt (Proffs): Kevin Osorio besegrar Anton Larsson via rear-naked-choke (rond 2).
 • Catchvikt, 74 kg(A-klass): Navid Badi besegrar Abdallah Habib via enhälligt domslut.
 • Fjädervikt (A-klass): Tobias Söderberg (Kampsportscentret Linköping) besegrar Wasiu Idowu (MACC Fight) via delat domslut.
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jan-Blachowicz-UFC

Video
UFC Sao Paulo: Resultaten – Jan Blachowicz segrar mot Ronaldo ’Jacare’ Souza med kontroversiellt delat domslut

Karl Johansson

Huvudmatchen under nattens gala Sao Paulo bestod av ett möte mellan polske Jan Blachowicz mot brassen  Ronaldo ’Jacare’ Souza, där det slutade med ett kontroversiellt delat domslut. Souza gjorde sin debut i viktklassen.

Jacare gick framåt i första ronden och satte press på Blachowicz, som försöker sätta en hög spark men missar. Jacare försöker då med ett nedtagningsförsök men Blachowicz lyckas försvara sig från det.

Jacare fortsätter med ett försök för en nedtagning via single leg när han pressar Blachowicz mot buren, de bryter upp och Blachowicz träffar med ett par jabbar. Jacare missar en höger overhand och de går sedan in i clinch där Jacare försöker hittade ett sätt att ta ned Blachowicz när ronden tar slut.

I rond två börjar Blachowicz med jabbar. Jacare blockar en spark och försöker än en gång att ta ner Blachowicz, som försvarar. Jacare trycker upp honom mot buren men han lyckas ta sig loss och och tar sig tillbaka till mitten, varpå Jacare levererar slag och en låg spark.

I den tredje ronden lägger Jacare på press, men Blachowicz svarar med ett par skarpa jabbar. Jacare backar dock inte och försöker med nedtagning som försvaras. Han ställer ännu en gång Blachowicz mot buren och skickar iväg ett flertal slag och sparkar, men han tar sig loss och går tillbaka till mitten. De utbyter låga sparkar och Blachowicz får in en kroppsspark, som Souza svarar med en högerhand. De står i slutet av ronden och utbyter slag när hornet ljuder.

Den fjärde ronden påbörjas med sparkar från Blachowicz och publiken buar nu när hans tempo sänks. Denna ronden är inte särskilt händelserik, men Blachowicz slår med sin vänster och Jacare trycker upp honom mot buren igen. Han tar sig loss och levererar ett par hårda sparkar och en vänsterhand, uppföljt av en jabb som får Jacare att backa innan rondens slut.

I den femte och sista ronden dellar Blachowicz ut ett par jabbar och Jacare går in för en double leg, som försvaras av polacken. De brottas nu mot buren och domaren kliver in för att separera dem. Jacare gör ett sista försök för en nedtagning men missar, ramlar omkull och ställer sig upp vid matchen slut.

Domarna dömde matchen som vinst för Blachowicz via delat domslut med poängen (48-47, 48-47, 47-48).

Vem tycker ni att Blachowicz ska möta härnäst?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
mauricio-shogun-rua-ufc

Video
UFC Sao Paulo: Resultaten – Shogun Rua vs. Paul Craig slutar med ’split draw’

Karl Johansson

Under nattens gala i Brasilien gick den forne lätt-tungviktsmästaren Mauricio ’Shogun’ Rua match mot skottske Paul Craig i co-main på huvudkortet sär det blev en väldigt jämn match. Craig lyckades i första ronden få övertaget, men Shogun kom igång i den andra ronden. I rond 3 var det inte lika händelserikt och fansen undrade hur domarna skulle välja att döma mötet.

Här kan vi se några av höjdpunkterna från matchen:

Mötet blev dömt som en ’split draw. där poängen såg ut som följande: (29-28, 28-29, 28-28).

Innan detta hade Shogun 4-1 i de senaste 5 matcherna, med den senaste matchen mot Tyson Pedro under UFC Adelaide, där han segrade via TKO i den tredje ronden.

Craig segrade senast mot Vinicius Moreira via submission och har ett record på 4-4 sedan han skrev på kontraktet 2016.

Vad tycker ni om resultatet, var det rätt bedömt?

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Reza Maddog Madadi mot Moshe Ben Shimol slutar oavgjord

Izabelle

Huvudmatchen på lördagens AK Fighting Championship 2 slutar oavgjord.

Matchen var en grapplingsmatch under ADCC-regler mellan svensk-iraniern Reza Maddog Madadi och israelen Moshe Ben Shimol. Mötet var politisk laddad, då Reza med sin iranska backgrund tog ställning mot den iranska regeringens inställning gentemot den israeliska staten. Iranska regimen har under de senaste åren stoppat iranska atleter att ta sig an israeliska atleter, på grund av den dåliga politiska relationen  mellan länderna. Reza tog initiativ till gå denna match för att tydligt ta ställning mot detta.

Matchen i sig var inte så underhållande, då majoriteten av tiden då det inte hände så mycket. Madadi tog ned Shimol i början av matchen, men då det är under ADCC-regler fick han inte poäng för nedtagningen. Det är inga poäng som delas ut under de två första minuterna av matchen. Shimol hade Reza i sin guard under hela matchen utan att någon fighter lyckades uträtta något särskilt. Ingen fördel delades ut och matchen slutade oavgjord.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

AK Fightning Championship 2: Frantz Slioa skadad – titelmatchen inställd

Izabelle

Den tilltänkta titelmatchen på AK Fighting Championship 2 mellan Fernando Flores och Frantz Slioa ställdes in under lördagen. Anledningen ska vara att Frantz ska ha insjuknat och inte blivit godkänd av läkaren för att gå matchen. Exakt vad för skada/sjukdom det ska röra sig om är ännu oklart.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

AK Fighting: Kevin Osorio submittar Anton Larsson

Karl Johansson

Anton Larsson öppnade aggressivt med ett flygande knä stil med Jorge Masvidals mot Ben Askren när hans match mot Kevin Osorio satte igång. Osorio trycker upp honom mot buren och lyckas sedan ta ner Larsson på mattan, där han tar hans rygg och levererar flera slag. Larsson fortsätter få in smällar av Osorio på marken och komme inte loss. Till sist lyckas han ställa sig upp, men han blir sedan nedtagen igen. Osorio behåller kontrollen under resten av ronden där de rullar på mattan och fortsätter med ground and pound.

I den andra ronden avvaktar den första minuten. Larsson försöker sig på en huvudspark som missar och trycker sedan upp Osorio mot buren, men Osorio tar kontrollen och får ner Larsson som inte kommer loss. Osorio försöker med en choke och som Larsson lyckas ta sig loss från, men han blir snabbt nedtagen igen. Osorio pressar honom hårt mot buren med flertal slag mot kroppen och får tag i hans rygg, varpå han sätter en rear-naked choke.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

AK Fighting: Navid Badi segrar mot Abdallah Habib via enhälligt domslut

Karl Johansson

I den andra matchen under kvällens gala med AK Fighting möttes Navid Badi och Abdallah Habib där Badi tog hem, segern via ett enhälligt domslut.

Habib var i första ronden när på att få in en huvudspark, men blev sedan upptryckt mot buren för att sedan bli nertagen. Badi går aggressivt fram och försöker hålla matchen på mattan. Habib tar sig loss och träffar med ett par knän mot Badi, men blir återigen nertagen.

I den andra ronden möts de i mitten och Habib får in ett par sparkar. Badi svarar med ett slag som träffar och blir träffad av ytterligare knän, men pressar sedan Habib mot stängslet innan ronden slutar.

Badi avvaktar i den tredje ronden innan han beslutar att gå fram och blir träffad av fler knän. Habib går fram mot Badi och försvarar sig sedan mot en nedtagning. Badi hamnar i undre position på mattan och blir träffad av flertalet slag, men lyckas ställa sig upp igen.

Badi tar hem segern via ett enhälligt domslut.

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

AK Fighting – Tobias Söderberg segrar mot Wasiu Idowu via domslut

Karl Johansson

Just nu äger AK Fightings gala rum i Solnahallen. För ut på underkortet var Tobias Söderberg som mötte Wasiu Idowu.

I den första ronden möts de och utbyter bensparkar och slag, innan Söderberg gör det första nedtagningsförsöket, men det stoppas och Idowu blir upptryckt mot burstängslet och tar sig loss. Nu får Söderberg in en nedtagning varpå han tar Idowus rygg och försöker sig på en armbar. Idowu tar då kontrollen och ronden slutar med Söderberg liggandes mot stängslet.

I den andra ronden clinchar de två och fortsätter med att utbyta bensparkar. Idowu blir även träffad av ett kroppsslag innan Söderberg träffar med en uppercut. Idowu försöker sig på ett benlås men tar Söderberg tar sig loss. Söderberg tar ännu en gång rygg, men Idowu vänder på situtationen och det sluttar med att han tar Söderbergs rygg.

De utbyter slag i den tredje ronden och Idowu får in ett flertal knän mot Söderberg. Idowu lyfter honom och får in en nedtagning, men Söderberg lyckas ställa sig mot stängslet innan slutet av ronden.

Söderberg tar hem vinsten via ett delat domslut.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 234: Resultat – Vassell avslutar Kharitonov

Karl Johansson

Tungviktaren Linton Vassell har tagit sig tillbaka in i vinstkolumnen efter gårdagens gala Bellator 234, där han segrade mot Sergei Kharitonov via knockout. Vassell återvände till tungvikten efter att ha gått matcher i lätt tungvikt där han gått matcher om titeln vid två tillfällen, men förlorade via KO/TKO i båda. Han hade även en ytterligare fölust mot Valentin Moldavsky via ett enhälligt domslut.

Kharitonov inledde med att gå framåt mot Vassell, som cirklade längs med burens nät i de första minuterna. Han gick sedan in för en nedtagning som Kharitonov först försvarade och hölls sig uppe genom att hålla i nätet, men Vasses tog till slut ner honom. Väl nere på mattan fortsatte Vassell att dela ut slag i ett samlat ’ground and pound’ och kontrollerade från topp-positionen till rondens slut.

Rond 2 började på samma sätt, men Vassell blandade med en hög spark som blockades innan han gjorde ett nytt nedtagningsförsök som lyckades och han tog snabbt kontrollen från Karitonovs rygg. Vid ett tillfälle försökte Vassell sätta en rear-naked choke, men släppte för att istället fortsätta med ground and pound. Kharitonov kunde inte försvara sig och matchen stoppades efter halva ronden.

Nedan kan vi se alla resultaten från galan:

 • Linton Vassell segrade mot Sergei Kharitonov via TKO (slag) – Rond 2, 3:15
 • Sidney Outlaw segrade mot Roger Huerta via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Aviv Gozali segrade mot Zaka Fatullazade via submission (anaconda choke) – Rond 1, 0:56
 • Haim Gozali segrade mot Artur Pronin via submission (heel hook) – Rond 1, 4:12
 • Austin Vanderford segrade mot Grachik Bozinyan via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
 • Sinead Kavanagh segrade mot Olga Rubin via TKO (slag) – Rond 2, 4:37
 • Robson Gracie Jr. segrade mot Amir Bashir via submission (triangle choke) – Rond 1, 4:39
 • Adam Keresh segrade mot Vladimir Fedin via TKO (slag) – Rond 1, 3:29
 • Simon Smotritsky segrade mot Illia Hladkii via TKO (slag) – Rond 1, 2:10
 • Vuqar Keramov segrade mot Gustavo Wurlitzer via knockout (slag) – Rond 1, 1:29
 • Kirill Medvedovsky segrade mot Akhmed Al Farazha via submission (guillotine choke) – Rond 2, 0:46
 • Raz Bring segrade mot Naziri Daniliuk via enhälligt domslut (30-26, 30-27, 29-28)
 • Mihail Dulgher segrade mot Ofir Leibel via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)
 • Ron Becker segrade mot Artem Kazartsev via TKO (slag) – Rond 1, 2:57
 • Ben Cohen segrade mot Maksym Tkachuk via submission (rear-naked choke) – Rond 1, 3:17
 • Eli Aronov segrade mot Sari Hleihil via delat domslut (30-26, 27-28, 30-26)
 • Itay Lipszyc segrade mot Yizhak Yakobov via submission (ankle lock) – Rond 1, 2:51
 • Noam Voldman segrade mot Nisim Rozalis via delat domslut (30-27, 28-29, 29-28)
 • Itay Tratner vs. Elias Mamadov (split draw) (28-27, 28-29, 28-28)
 • Tomer Maslis segrade mot David Malka via TKO (uttröttning) – Rond 3, 1:32
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

MMA-VM: Svensk succé – 2 svenska guldmedaljer

Karl Johansson

Nyligen avslutades MMA-VM för Sverige. Sammanlagt tog svenska landslaget hem 5 medaljer, varav 2 guld av Bezan Mahmudi och Bianca Antman.

Atomviktaren Mahmudi gick match i kvartsfinalen mot finskan Jenna Horto, där hon snabbt tog kontrollen på mattan. Efter många försök att avsluta sin motståndare gick tiden sedan ut och hon segrade på poäng.

I finalen mötte Mahmudi sedan kazakstanske mästarinnan Ayan Tursyn och tog det ännu en gång ner till mattan, där hon behöll kontrollen tills den 2:a ronden som var stående. I den tredje ronden tog hon återigen kontrollen då hon tog Tursyn rygg. I slutändan tog Mahmudi sedan hem segern via domslut. Hon blev även den första att ta en medalj i viktklassen.

Det här kunde man se via Twitter:

Härnäst var det Antman som mötte sedan Ceileigh Niedermayr och Antman dominerade med sin thaiboxning. Hon avslutade matchen via en americana.

I semifinalen mötte Antman den tuffa ryskan Zemfira Alieva och tog kontrollen med brottningen där hon dominerade i de första två ronderna och segrade via domslut.

I finalen mötte hon Hannah Dawson från Nya Zeeland. Hon tog snabbt kontrollen i det stående och levererade ett fletal kombinationer och hårda knän. I rond 2 började Dawson försöka använda sin brottning, men det visade sig vara ett stort misstag. Antman såg vid ett tillfälle ut att kunna avsluta det hela med en kimura, men fick sedan in en giljotin istället. Hon blev därmed den förste kvinnlige flugviktaren att ta gulmedalj.

Sammanlagt tog Sverig hem 3 brons och 2 guldmedaljer. De andra medaljisterna var Daniyal Shamkhalov från Västerås Fight Club, Frida Vastamäki och Sandra Meneses.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy