Nyheter

Conor McGregor hånar familjen Nurmagomedov – ”Hycklare!”

Khabib Nurmagomedov Conor McGregor

Conor McGregor attackerar hela familjen Nurmagomedov på Twitter i samband med Usmans misslyckades dopingtest.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov

I en långt gående konflikt mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov levererar nu irländaren den senaste smällen. Det hela börjande inför deras match för fem år sedan.

McGregor har gjort sig känd för sitt ”trashtalk”. Mot större delen av sina motståndare har han på presskonferenser, social media och i intervjuer både hånat och dissat. Detta blev en stor del i hans framgång då många nya fans blev lockade till sporten i samband med enskilda citat och videoklipp som fick spridning på internet.

Skillnaden mellan tidigare fighters och Khabib var att McGregor lyckats besegra alla han tidigare mött i UFC. Men mot ryssen blev det en tuff kväll när han i fjärde ronden tvingades klappa och därmed ge upp. Ett stort bråk utbröt i buren efteråt då folk från både Khabib och Conors team hamnade i slagsmål. Sedan dess har irritationen aldrig riktigt lagt sig och Conor fortsätter än idag att rikta in sig på ”The Eagle”.

Bortsett från Khabib själv har fler fighters från hans hemstad Dagestan nått höga höjder i MMA. Islam Makhachev (inte släkt med Khabib) är mästare i lättvikt samt innehar just nu en förstaplats på UFC’s pound-for-pound lista. Men det är inte någon av de två som ny hamnat i fokus. Istället är det Usman Nurmagomedov, som nyligen blev fråntagen sitt bälte i Bellator då han åkt fast i en dopingkontroll.

Conor McGregor sågar familjen Nurmagomedov

I ett inlägg på sin Twitter skriver Conor att familjen Nurmagomedov och deras team är ”inavlade” och att doping är haram. Haram är en term som betyder ”förbjudet” och används inom Islam för att beskriva saker som inte tillåts enligt religionen.

Pea brains Inbreds on steroids. Steroids are HARAM! The shame of Allah hangs over the Nurmagomedev clan. Cheaters! Abdulmanap is doing tumbles in his grave.

Han tar även upp Khabibs bortgångne pappa och menar att denne rullar i sin grav över Usmans dopingtest.

I ett annat inlägg menar han att det inte är förvånande att ännu en i teamet testat positivt. Med detta syftar han på Islam Makhachev som 2016 blev avstängd efter att ha testat positivt för meldonium. Hans avstängning lyftes dock bara dagar efter att den fällts då bevis kunde presenteras för hans oskuld.

I am not one bit surprised upon hearing another of the Nurmagomedov team testing positive for steroids. Hypocrites of the highest order.

Usman själv öppnade upp om domen på sin Instagram. Där berättade han att en fullständig utredning genomförs i nuläget. Han påstår själv att den otillåtna substansen kommer från en receptbelagd medicin som han fått utskriven av en certifierad läkare. Tills vidare blir han fråntagen sitt bälte och hans senaste vinst mot Brent Primus har blivit ändrad till en ”no contest”.

Föregående artikel

Jan Blachowicz sågar Alex Pereira – ”Ouppklarade affärer”

Nästa artikel

Återupplev UFC 1 i sin helhet

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök