17 June, 2024
UFC

Conor McGregor har en plan som inleds med en UFC match i december

Av

Alexander Clausson

13/08/2023
Conor McGregor

UFCs tidigare dubbelmästare Conor McGregor delade nyligen med sig av sin plan för återkomsten till MMA. Planen inleds i december, enligt irländaren.

Conor McGregor ute efter trilogimatch mot Nate Diaz

Så vitt vi vet har McGregor ännu inte återinträtt i anti-dopingbyrån USADAs testpool. För att få gå match i UFC behöver utövare ingå i poolen under en period av, åtminstone, sex månader innan en match i organisationen kan bli aktuell. Dessutom måste utövaren lämna, minst, två negativa prov under den ovannämnda perioden. Enligt McGregor själv kommer han dock återvända till buren redan i december.

Under gårdagens boxningsgala ställdes Anthony Joshua mot Stockholmssonen Robert Helenius. Den förstnämnda tog hem segern via en vacker knockout. McGregor var på plats i samband med galan och under en intervju med talkSPORT berättade irländaren om sina planer framöver.

McGregor berättade att han kommer möta den tidigare Bellator-mästaren Michael Chandler i december. Därefter vill han göra upp med Justin Gaethje om UFCs BMF-titel. Avslutningsvis vill han gå en trilogimatch mot Nate Diaz.

Chandler next, December. And then Gaethje ‘BMF’ (title fight). And then we’ll do Nate trilogy.

Diaz är inte under kontrakt med UFC i nuläget, men har uttryckt intresse för att återvända till organisationen. Härnäst förväntas han möta Jake Paul i en MMA-match under PFL MMAs flagg.

Det står 1-1 i inbördes möten mellan McGregor och Diaz. Deras senaste match ägde rum i augusti, 2016. Irländaren tog hem den fighten via ett majoritetsdomslut.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök