UFC

Conor McGregor inte längre misstänkt för ”våldsam våldtäkt” på NBA-final

Conor McGregor maskot 2

UFC-superstjärnan Conor McGregor står inte längre inför brottsanklagelser för ett påstått sexuell överfall vid en NBA-final i juni, enligt TMZ.

Conor McGregor slipper gå till domstol

På tisdagen rapporterade TMZ att åklagare kommit fram till i ett internt meddelande att det fanns ”otillräckliga bevis” och ”motstridiga och/eller ingen samstämmig vittnesmål” för att bevisa bortom rimligt tvivel att McGregor sexuellt överföll en kvinna den 9 juni under Game 4 av NBA-finalen vid Kaseya Center i Miami. En advokat för McGregor, Barbara Llanes, var nöjd med beslutet eftersom det inte fanns ”någon sak att driva vidare.

McGregor deltog i evenemanget för en marknadsföringsframträdande där han knockade Miami Heat-maskoten Burnie. Det påstådda sexuella överfallet inträffade efter basketmatchen när McGregor påstods ha ”våldsamt våldtagit” en kvinna inne på en herrtoalett.

Övervakningskamerabilder från arenan visade McGregor och hans påstådda offer gå in i toaletten tillsammans i ungefär fem minuter. De sågs sedan tillsammans på en nattklubb inne på arenan.

Enligt meddelandet intervjuade åklagare en toalettvakt som bevittnade att paret gick in i en bås tillsammans, men han ”hörde inga tecken på nöd eller ljud som skulle bekräfta att det som pågick inte var frivilligt.” Offrets vän berättade också för åklagarna att hon inte hade fått kännedom om det påstådda överfallet.

Dagar efter de första rapporterna om det påstådda överfallet hävdade offrets advokat att NBA erbjöd henne 100 000 dollar för att hålla tyst om händelsen.

Trots anklagelserna som McGregor stod inför, fortsatte ESPN och UFC att sända säsong 31 av The Ultimate Fighter, där den tidigare tvåfaldiga mästaren medverkade som tränare mot Michael Chandler. Det har sedan ryktats om en match mellan dem, även om matchen ännu inte har ett datum. McGregor återvände nyligen till USADA-testpoolen och måste genomföra två negativa tester medan han är tillgänglig i poolen under en period av sex månader. UFCs kontrakt med USADA löper dock ut den 31 december. Därefter inleder organisationen istället ett samarbete med Drug Free Sports.

”The Notorious” tog sig ur testpoolen medan han återhämtade sig från en bruten fotled i sin senaste match mot Dustin Poirier, under UFC 264 i juni, 2021.

Föregående artikel

VIDEO: Mediadag inför UFC 294 med Khamzat Chimaev

Nästa artikel

Paulo Costa visar upp otäcka skadan som tvingade honom ur matchen mot Khamzat Chimaev

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök