Conor McGregor går i pension

Kaveh Sabeghi

Tidigt imorse gick MMA-stjärnan Conor McGregor ut på Twitter med att han lägger av med sporten. ”I wish all my old colleagues well going forward in competition”. Det här är inte första gången som McGregor går ut med att han slutar sin MMA karriär, tidigare var det ett PR-trick, denna gång återstår att se.

MMA historiens absolut största stjärna har vid 30 års åldern bestämt sig för att lägga MMA handskarna på hyllan.

Oväntat besked

Beskedet kommer väldigt oväntat då McGregor under den senaste månaderna utmanat flera fighters, däribland Donald Cerrone. För tillfället avtjänar McGregor en avstängning på 6 månader på grund av sin inblandning i bråket under UFC 229. Vid flera tillfällen har irländaren sagt dock att han siktar på att göra en comeback i julimånad.

UFC:s största stjärna

McGregors UFC debut började i Globen, Stockholm med en TKO vinst mot Marcus Brimage och ganska omgående fångade irländaren fansens hjärtan. Vinsterna och avsluten radades upp i takt med hans galenskap utanför buren. Till en början handlade det om verbal galenskap med kreativ och humoristisk trashtalk. Men det hela utvecklade sig i takt med de galna matchutmaningarna. Under sin UFC-karriär har han hunnit gå match i tre olika viktklasser och varit mästare i två olika.

Strul utanför och inne i buren

Senaste stora nyheten där han häktades pga rån och skadegörelse har likt många tidigare nyheter om McGregor handlat om hans handlingar utanför buren. Även i hans senaste match mot Khabib Nurmagomedov som handlade om bältet så slutade matchen i katastrof. Utöver förlusten mot ryssen slutade det hela med storslagsmål mellan de båda teamen som sedan resulterade i avstängningar och dyra böter.

Nu har McGregors resa nått sin ända enligt han själv, men kommer det att hålla sig?

Kommer du sakna att se McGregor i buren?

Visa resultat

+3
Dana Sad
Dana Happy
Anthony Pettis
Professional Fighters League (PFL) kommer till Europa i sommar
kimura
Hett
Damir Hadzovic i buren
Damir Hadžović tillbaka – går match i samband med UFC London
kimura
Hett
Charles Oliveira Islam Makhachev Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov beskriver hur Islam Makhachev kommer dominera Charles Oliveira
kimura
Hett
Kayla Harrison, Ali Abdelaziz och Cris Cyborg
”Ingen bryr sig ett skit” – Kayla Harrisons manager om en eventuell Cyborg-fight
kimura
Hett
Per Eklund kollage
Per Eklund, UFC-svensken som förlorade allt | Del 1 – Skräckskadan och kampen mot Karolinska
kimura
Hett