Nyheter

Conor McGregor misstänkt för sexuella övergrepp

Av

Jaser Davari

26/03/2019

Conor McGregor har återigen hamnat i problem med lagen. Denna gång misstänks den forne UFC-mästaren för sexuella övergrepp. Det skriver den ansedda tidningen The New York Times.

Misstankarna mot irländaren är relaterade till en incident som ska ha ägt rum i december förra året då en kvinna anklagat McGregor för sexuella övergrepp. Detta enligt fyra separata källor som har kopplingar till utredningen. Anklagelserna ska i nuläget inte ha bevisats men McGregor arresterades tidigare i år och förhördes då av polis. Detta är inte heller första gången i år som McGregor misstänkts för brott då han tidigare i år anklagades för att ha stulit ett fans mobiltelefon.

Kvinnan som anklagar McGregor har berättat att händelserna ska ha ägt rum på Beacon Hotel, ett hotel i utkanten av Dublin, vilket är ett hotell som enligt källor ska vara välbesökt av McGregor sedan tidigare. McGregors senaste registrerade besök på hotellet ska även ha ägt rum i december. Polis har inhämtat material från det rum som övergreppen ska ha ägt rum i. Det inhämtade materialet ska bland annat, enligt källor som har kontakt med utredningen, bestå av kamerainspelningar.

Irländsk media har redan sedan tidigare rapportera om händelsen utan att nämna McGregor. Detta då det bryter mot irländsk lag att nämna misstänkta sexbrottslingar utan att de har blivit dömda. Irländsk polis vill inte bekräfta den misstänktes identitet i nuläget och har enbart valt att kommentera att den misstänkte arresterades och förhördes den 17:e januari men att personen sedan släpptes.

Tidigare under dagen gick McGregor ut och meddelade att han drar sig tillbaka från MMA, vilket även har bekräftats av UFCs VD, Dana White. McGregor gick sin sista match under slutet av förra året då han mötte den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under galan UFC 229. Matchen slutade med Nurmagomedov som segrare via submission i 4:e ronden. Efter galan bröt kaosartade scener ut som ledde till avstängningar för både Nurmagomedov och McGregor. UFC 229 ägde rum i Las Vegas, USA.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök