Conor McGregor

Conor McGregor säger sig ha skadat benet innan UFC 264

Anton

UFC-stjärnan Conor McGregor skall ha lidit en stressfraktur i benet inför sin kamp med Dustin Poirier under UFC 264. Enligt McGregor, var skadan den bidragande faktorn till att han bröt ankeln under matchen.

Conor McGregor mötte Dustin Poirier med existerande benskada

Den senaste nyheten kring ”Notorious” Conor McGregors (22-6) olycksaliga öde under UFC 264 är att han kom in i huvudmatchen mot Dustin ”The Diamond” Poirier (28-6, 1 NC) med en stressfraktur i benet. Det är irländaren själv som kommer med avslöjandet om den sedan tidigare existerande skadan. Han bröt där med ankeln som följd av beslutet att ändå genomföra kampen, menar menar han.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMA Junkie (@mmajunkiedotcom)

I was injured going into the fight… Ask Dana White. Ask the UFC. Ask Dr. Davidson, the head doctor of the UFC. They knew. My leg – I had stress fractures in my leg going into that cage. There was a debate about pulling the thing out.

För att understödja hans påstående om stressfrakturen i benet, publicerade McGregor även ett par bilder till Twitter som skall ha tagits några veckor innan UFC 264. I dem kan det tydligt ses att den irländske whiskeymagnaten undergick medicinsk vård på sitt vänstra ben, samma som senare under matchen skulle komma att knäckas i tu.

Vad säger avslöjandet om McGregor och UFC?

Om dessa uppgifter stämmer, är det högst förvånande att McGregor tilläts gå sin match under galan. Först och främst kan man ifrågasätta UFC och dess president Dana White, som tillsynes tillät en skadad fighter kliva in i oktogonen, för att där lida ett svårt benbrott i det påverkade benet. Sedan kommer det frågor om hur ett sådant här scenario kommer att behandlas av den atletiska kommissionen i Nevada NSAC (Nevada State Athletic Commission).

Förutsatt att NSAC var ovetande om den rapporterade stressfrakturen, kommer möjligen en utredning att iscensättas. Det är mer än bara risken mot Conors personliga hälsa som måste undersökas. Med tanke på att matchen var en högprofilerad tillställning, sattes mycket pengar på spel på kampens utgång. Om McGregor och UFC dolde en tidigare skada på irländaren, kan detta potentiellt leda till granskning av både han själv som organisationen.

Om inget annat, får det sägas att det minst sagt visade sig bli ett ansvarslöst agerande att gå en professionell MMA-match med en stressfraktur i benet, vare sig denna var pågående eller nyligen läkt. Möjligen kan det här ses som en dyrköpt läxa för ”Magic Mac”, som nu utöver skadan från träningen även får leva med en söndertrasad ankel.

Vad skall man säga om McGregors avslöjande?

 

-6
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett