Nyheter

Conor McGregor ställer upp för maffiabossens barnbarn

Av

Ralph Nordahl

13/06/2023
Conor McGregor väger in på UFC 202

Conor McGregor stöttar John Gotti III i fejden med Floyd Mayweather.

Conor McGregor villig att ge John Gotti III uppbackning

I söndags mötte John Gotti III boxningslegendaren Floyd Mayweather i en uppvisningsmatch där MMA-fightern diskvalificerades efter att upprepande gånger använt brottningstekniker mot den obesegrade boxaren. Efter att domaren valt att stoppa matchen för gott utbröt totalt kaos när båda fighters respektive team hoppade in i ringen och drabbade samman i ett masslagsmål.

Efter matchen tog Gotti III till Instagram där han sade att Mayweather nu är hans fiende för livet och han bad även MMA:s världsstjärna Conor McGregor om uppbackning med följande ord:

Punk b****, Floyd Mayweather, you my enemy for life. Bum never put me down or stopped me. It was a DQ for no reason. @thenotoriousmma we need backup.

Det var knappast överraskande att McGregor såg Gottis förfrågan och svarade att han skulle stå på dennes sida. Irländaren skrev följande i ett nu raderat Tweet.

I back the Gotti’s. The war is on.

Familjen Gotti är en ökänd maffiafamilj där patriarken var boxarens farfar John Gotti som var medlem i familjen Gambino i New York. Maffiabossen planerade även mordet på Gambino-bossen Paul Castellano i december 1985 och tog kort efter detta över familjen och blev då boss över det som ansågs vara USA:s mäktigaste brottssyndikat. I och med det har McGregor valt att stötta maffiafamiljen i fejden med Mayweather.

McGregor mötte Mayweather år 2017

UFC-stjärnan Conor McGregor och Floyd Mayweather är knappast främlingar för varandra då herrarna möttes i en lukrativ match i augusti 2017. Det var en massiv match där McGregor hade viss framgång i början av matchen men Mayweather blev till slut för svår och avslutade irländaren i rond 10 via TKO.

Sedan han besegrade McGregor har Mayweather endast gått uppvisningsmatcher men ingen av dessa har fått lika mycket uppmärksamhet än den senaste på grund av det antiklimatisk slutet och efterföljande slagsmålet. Det återstår att se om Gotti III och Mayweather ryker ihop igen i eller utanför boxningsringen.

McGregor skapade senast rubriker efter att förra veckan knockat en maskot under NBA-finalen som sedan fick föras till sjukhus.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök