Conor McGregor startar GOAT tråd på twitter, har med sig själv i diskussionen

Simon Tingberg

Den tidigare UFC dubbelmästaren i fjädervikt och lättvikt, Conor McGregor har under dagen dragit igång en tråd på twitter där han skapat en tråd kring vem som är GOAT inom MMA. GOAT som står för Greatest Of All Time är ett intressant diskussionsämne inom MMA världen och McGregor har gjort en topp fyra lista på kandidater. Där har McGregor också motiverat sina val. McGregor anser att den före detta mellanviktsmästaren Anderson Silva är nummer ett. Som nummer två rankar han sig själv följt utav den forne dubbelmästaren i weltervikt och mellanvikt George St Pierre samt lätt tungviktsmästaren Jon Jones.

Av dessa är samtliga fighters aktiva förutom ST Pierre.

McGregors motivering kring Anderson Silva

MMA History Today on Twitter: "Oct14.2006 12 years ago today ...

Anderson Silva var mellanviktsmästare mellan 2006 och 2013 vilket är den längsta tid någon hållit ett mästarbälte. Han försvarade bältet tio gånger och gjorde även under tiden flertalet fighter i lätt tungvikt. Silva gjorde sig känd för flertalet spektakulära avslut i både mellanvikt och lätt tungvikt. Antalet avslut i två olika divisioner är något som McGregor anser gör Silva värdig som nummer ett GOAT. Detta kombinerat med hur spektakulära avsluten har varit. Att Silva flera gånger gått upp en viktklass är något McGregor anser en sann GOAT skall göra.

McGregors motivering kring sig själv

Conor McGregor väljer legitimt titelförsvar framför ny moneyfight ...

McGregor anser sig vara nummer två eller alternativt delad nummer ett tillsammans med Silva. Detta då McGregor har avsluts segrar i tre olika viktklasser fjädervikt, lättvikt och weltervikt. Och varit mästare i två. Fjädervikt och lättvikt. Att Silva tidigare avstängts för doping ”trots Silvas nekande” anser McGregor gör honom själv till nummer ett, Dock vill inte McGregor tvivla på Silvas tidigare framgångar.

McGregors motivering George ST Pierre

Krönika: Georges St-Pierres nästa motståndare -

George ST Pierre blev mästare i weltervikt 2006 men förlorade det nästkommande år. Han återtog bältet 2008 och försvarade bältet nio gånger innan han avsade sig bältet. Han gjorde comeback under 2017 och utmanade mellanviktsmästaren Michael Bisping om mellanviktsbältet som han då vann. Trots att ST Pierre också har avslut i två olika viktklasser så anser McGregor att denne är efter honom och Anderson Silva, och rankar denne som trea. Detta då denne inte tagit merparten utav sina segrar genom avslut. Att ST Pierre också lämnade weltervikten efter en kontroversiell seger väger också in menar McGregor. ST Pierre tog också ett mästarbälte i ytterligare en viktklass precis som McGregor. Irländaren menar dock att ST Pierre gjorde det genom att besegra en Michael Bisping som var blind på ena ögat. Detta istället för att ha utmanat om mellanviktsbältet då Anderson Silva var mästare.

McGregors motivering kring Jon Jones

Jon Jones besegrar Dominick Reyes på UFC 247 | Kimura 🥊

Jon Jones blev mästare i lätt tungvikt under 2011 och höll bältet till 2015 då han fråntogs bältet efter att ha varit inblandad i ett smitningsolycka. Jones återtog bältet 2017 men fråntogs det igen då han testat positivt för doping. 2018 så återtog han bältet en andra gång och innehar det fortfarande. Jones har totalt gjort elva titelförsvar och har endast förlorat en fight som var genom diskvalificering. McGregor väljer dock att ranka denne som fyra på listan. Alternativt ranka denne som delad trea tillsammans med George ST Pierre. Trots att McGregor skriver att han gillar Jones så anser han att denne har saker att utveckla fortfarande. Som exempelvis att boxas baklänges och använda knän. Att Jones borde stått fler fler segrar genom avslut och inte gått upp till tungvikt väger också in menar McGregor.

-11
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling TJ Dillashaw
Aljamain Sterling inför matchen mot T.J. Dillashaw: “We’re going to skin the snake”
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz Dana White
Dana White: En match mot Khamzat Chimaev hade inte varit bra för Nate Diaz
kimura
Hett
Khamzat Chimaev Nate Diaz
Khamzat Chimaev hintar om mellanviktssatsning – hånas av Nate Diaz
kimura
Hett
Mads Burnell
Bellator 285 – fullständiga resultat från kvällens gala i Dublin
kimura
Hett
Yoel Romero
Bellator 285: Yoel Romero besegrade Melvin Manhoef i Dublin – avslut i tredje ronden
kimura
Hett