Nyheter

Conor McGregor svarar på Ilia Topurias utmaning

Av

Hugo Lindström

19/02/2024
Conor McGregor och Ilia Topuria

Ilia Topuria riktade fokus mot Conor McGregor efter helgens vinst. Nu svarar ”The Notorious” på utmaningen.

Ilia Topuria utmanade Conor McGregor

Det blev en händelserik helg för MMA-fans världen över. UFC 298 bjöd på flera meriterande vinster och huvudmatchen var inget undantag. Vi fick se den 27-åriga Ilia Topuria besegra Alexander Volkanovski via knockout i matchens andra rond. En stor bedrift för ”El Matador” som nu har en vinst mot en tidigare pound-for-pound etta.

Han gick in som underdog mot Volkanovski som innan var obesegrad i fjädervikt. Efter en jämn första rond, som möjligen gick till motståndet, kunde Ilia öka sin press i den andra. Under en slagväxling prickade han med en klockren högerkrok som sänkte mästaren. Där var det över och maktskiftet var ett faktum.

Under intervjun efter matchen passade den nykrönte Topuria på att utmana Conor McGregor. McGregor som nu länge varit aktuell för en comeback. Ilia bjöd in honom till en match i hemlandet Spanien, men med en brasklapp ifrågasättande irländarens mod…

And Conor McGregor, if you still have som balls, I will be waiting for you in Spain.

Conor ger svar på tal

Detta undgick inte McGregor som var snabb med ett svar. På Instagram spelade han vidare på Topurias kommentar.

I have huge balls, I’ve 4 kids.

Topuria slåss i fjädervikt, viktklassen som Conor påbörjade sin UFC-karriär i. Men efter flera tuffa viktnedgångar rörde han sig uppåt, något han fortsatt göra idag. Med snack om en match i mellanvikt, tre steg ovanför fjädervikten.

Conor har som ovan nämnt länge haft en oklar status, med motsägelser från honom och Dana White. Länge verkade en match mot Michael Chandler vara mer eller mindre överenskommen. Men med flera hinder, bland annat USADA och senare byte av viktklass, kändes det mer och mer avlägset.

Bland annat antydde Chandler på sin Twitter att UFC 300 kunde haft något större, förmodligen syftande på en match mot Conor.

Vem vill ni se Conor möta i en eventuell comeback? Topuria eller Chandler?

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök