UFC

Conor McGregor tillbaka – möter Michael Chandler under UFC 303

Av

Alexander Clausson

14/04/2024
Conor McGregor Michael Chandler UFC 300

Efter mycket om och men har UFC till sist offentliggjort nästa match för Conor McGregor. Den tidigare dubbelmästaren

Conor McGregor återvänder till buren

McGregor har inte gått en match i UFC sedan juli, 2021. Då åkte irländaren på sin andra raka förlust mot Dustin Poirier. En vinst i organisationen har den tidigare dubbelmästaren inte tagit hem sedan januari, 2020. Då besegrade han Donald Cerrone via en huvud spark och slag i drabbningens första rond.

Den ursprungliga tanken var att den tidigare, dubbla, bälteshållaren skulle göra comeback redan under den föregående sommaren. McGregor och Michael Chandler var huvudtränare för varsitt lag under The Ultimate Fighter 31. UFC hade planer på att de båda tränarna skulle möta varandra i en match efter säsongens slut. Skador, avsaknad av dopingtester och marknadsföring av McGregors skådespelarkarriär har dock satt käppar i hjulet för irländarens återkomst till UFC. Nu har vi dock fått ett officiellt datum.

UFC offentliggör den efterlängtade matchen

I samband UFC 300 valde organisationen att offentliggöra den kommande matchen mellan McGregor och Chandler. De båda utövarna kommer drabba samman med varandra under. Eventet äger rum den sista helgen i juni på T-Mobile Arena i Las Vegas. Fajten kommer agera huvudmatchen på galan och gå av stapeln i weltervikt. Det berättar organisationens president Dana White.

Även Chandler kommer senast från en förlust mot den ovannämnda Poirier. Amerikanen har gått 2-2, sett till sina fyra senaste matcher. Hans senaste vinst kom via en brutal front kick mot Tony Ferguson.

35-åriga McGregor står nu med ett totalt matchfacit som lyder 22-6-0. Den 37-åriga motståndaren Chandlers dito lyder 23-8-0.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök