Nyheter

Corey Anderson berättar om att mista priset för Bellators Grand Prix

Av

Hugo Lindström

18/04/2022
Corey Anderson

I helgen var det final för Bellators tungviktsturnering då den forne UFC-fightern Corey Anderson (16-5, 1 NC) tog sig an Bellators mästare Vadim Nemkov (14-2, 1 NC). Men sammandrabbningen slutade i no contest efter en oavsiktlig skallning. En besviken Anderson sågs i buren då fram tills dess kontrollerat matchen.

Corey Anderson vs. Vadim Nemkov slutade som no contest

Slutet på Bellators ”Grand Prix” i tungvikt slutade utan en vinnare. I tredje ronden råkade de två skalla ihop vilket ledde till ett stort ärr ovanför Vadims vänstra öga, läkarna klev in och matchen blev avbruten. Corey Anderson reagerade starkt då han fram tills dess haft ett tydligt övertag i matchen.

Att ingen vinnare utsågs betyder att prispengarna på en miljon dollar inte gick till någon. Anderson gick senare ut på sociala medier med sin reaktion på händelsen. Där påstod han att hans egna sportslighet kostade honom titeln och pengarna.

Nattens största läxa är att vara sportslig och/eller en bra människa inte alltid lönar sig, men det kommer inte att ändra på vem jag är. Ja, jag sa till domaren att ”vi skallade ihop” när han och mina tränare sa att jag skulle fortsätta då han (Vadim) hade ögonen fulla med blod.

Senare på sin Instagram la han upp en bild på Twitterinlägget ackompanjerat av en beskrivning som löd:

It’s always a good time to do what’s right. Even if it costs you a million dollars and a world title. And I still don’t think I would’ve handled it any differently.

Det är alltid hög tid att göra det rätta. Även om det kostar dig en miljon dollar och en världstitel. Och jag tror fortfarande inte att jag skulle hanterat det annorlunda.

Scott Coker vill boka om matchen

Bellators VD Scott Coker har uttalat sig om incidenten och vill boka ett returmöte. Matchen lär bli av senare i år. I nuläget är det osäkert om det kommer vara under samma premiss som förra, huruvida prispengarna förblir samma summa eller inte.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök