Cormier ratar Alexander Gustafsson – erbjuder Volkan Oezdemir titelmatch

Kampsport, UFC, Titelmatch Gustafsson - Cormier

Alexander Gustafsson får inte nästa titelfight mot Daniel Cormier. Om Cormier och hans fans får välja, det vill säga. Mästarens fans ville i en omröstning i stället se Schweizaren Volkan Oezdemir i matchen om bältet i lätt tungvikt. Och Daniel Cormier tycks hålla med. Under torsdagskvällen twittrade han till Oezdemir och erbjöd honom titelfighten.

I asked and people wanna see u and I scrap. So you got it man! Let me figure a date now. They chose u bud! Congrats.

Volkan Oezdemir 10

Alexander Gustafsson, som redan förlorat en tät match om bältet mot Cormier, kom tvåa i twitteromröstningen. Volkan Oezdemir har tre raka vinster i UFC, varav två knockoutvinster inom en minut mot Jimi Manuwa och Misha Cirkunov.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Alexander Gustafsson, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • HerrObjektiv

  Sämre version av Rumble som DC kommer att pussa o krama tills domarn bryter.

 • ylle kalle

  Hahaha, kommer bli slakt. Volkan? Who the fuck is that guy?

  • sv

   Volkan är ganska populär nu, man måste va ganska efterbliven om man inte vet vem de är nu.

   • ylle kalle

    Vilket efterblivet svar av en efterbliven människa.

    • sv

     Volkan förtjänar gå titelmatch med tanke på hans bra prestationer mot bra rankade fighters, sannolikt att han förlorar men tycker inte man kan inte räkna ut han helt o hållet, alex skulle få de väldigt tufft mot denne, anthony johnson sa att volkan var hans main sparring partner efter att tyrone spong bytte till boxning, du verkar inte veta vem volkan är men ändå är det jag som är efterbliven..

     • ylle kalle

      Gått 3 matcher. Borde isåfall gå mot Gus först.

 • Simon N

  Hahaha ägd gustafsson

  • ylle kalle

   Vad ska Gus göra nu?

 • Michael

  Låt Sean Shelby och UFC göra sitt jobb. Bitch move av DC och pusha för detta, jag menar, karln blir slaktad av Jones och är knappast i position att leka matchmaker.

  • Styrbjörn

   Visst fick han smisk av Jon, men det kan ju möjligtvis vara på grund av att Jon har en större juice-koncentration än Tropicana i blodet. En bidragande faktor kanske.

   • Uhg

    Juice gör inte att han timar in den huvudsparken som sänkte DC.

    Bones =!GOAT!

    • Mantel

     Juice gör att han orkar träna längre/hårdare ger bättre kondition. juice gör att han inte får lika många skador utan kroppen återhämtar sig snabbare.Juice gör att han orkar tima in huvudsparken. Juice gör att han orkar träna huvudsparkarna mer. Juice ökar hans självförtroende. Juice!

    • MMAst

     Hört detta flera gånger men ni som ursäktar för JJ’s fuskande verkar vilja glömma några saker gällande fighters. Eller det gäller iof alla atleter och det är den mentala biten.
     Är du rädd, nervös mm så påverkar det din timing, din styrka, din kondition ja allt.
     Hur bra är en nervös Jon? Top 50 som bäst?
     Med tanke på va han själv sagt så verkar han ha en hel del demoner, rädsla och en hel del dåliga nerver innan och under sina matcher.

     • Flash_is_still_here

      Va?

     • MMAst

      Ok, bra svar, förstår precis, men håller inte riktigt med.

     • Flash_is_still_here

      Du får nog lära dig vad som är ”svar” och vad som är ”fråga”. Frågor följs vanligtvis av ett frågetecken (?).

      Jag försvarar inte Jones, har han ertappats med förbjudna preparat i kroppen så ska han bestraffas efter gällande regler precis som alla andra. Men jag har fortfarande inte sett några bevis på att han medvetet fuskat. Jag ser och hör människors fördomar om att så skulle vara fallet, men saknar fortfarande bevis. Har du några så vänligen presentera dem då.

      Sedan får du nog utveckla punkten där du antyder att en ”nervös” Jon är ”top 50 som bäst”, vad baserar du det påståendet på?
      Att känna oro rädsla och nervositet inför en fight i en sport som potentiellt kan döda dig är sunt. Det är bara i extrema fall som sådana känslor leder till de negativa effekter du beskriver. Långt innan det gått så långt får man först snabbare reaktionsförmåga och växlar över till instinkter som är positiva för dig i en allvarlig situation där du utsätts för fara.

      För att citera en av mina favoritförfattare; ”I am disillusioned enough to know that no man’s opinion on any subject is worth a damn unless backed up with enough genuine information to make him really know what he’s talking about.
      -H. P. Lovecraft

     • MMAst

      suck…
      Du får nog lära dig vad som är ”påstående” och vad som är ”fråga”. Frågor följs vanligtvis av ett frågetecken (?).

      Sen så att påstå att det är endast i extrema fall som nervositet leder till något negativt…. Det man läst och hört från flertalet utövare genom flera år målar upp en helt annan bild.
      Den bild jag har fått är den omvända, finns flera duktiga utövare men de får helt enkelt inte till det när det är match.

      Sen så vad för straff han får visar inte vad som är rätt eller fel. T.ex. så i dagens USA så kan pedofiler få mildare straff än någon som har frigående höns i sin trädgård. Finns fler som fått sin dörr insparkad av swat för att det odlas ekologisk mat.

      För att felcitera en av mina favoriter.
      ”Jag kan tänka själv, jag är inte rädd.”
      - Stig Helmer

    • jonzyjonzy

     Knä?

 • Mantel

  Vilket skämt! Tycker ozdemir ska köra en till match mot en topprankad för att göra sig ett namn i 205 samt få testa sig mot toppen även fast den är väldigt tunn. En match mot Glover och vinner han den så förtjänar han en titelmatch.

  • tojo77

   Håller med helt. Oezdemir är spännande men ”bara” slagit 3 kända namn; Cirkunov, OSP och Manuwa. Inte för att Alex resumé är så mycket mer spännande, men efter fighterna mot Jones och DC är Alex odds för vinst mycket lägre än Volkans. OSP-vinsten dessutom ett svagt split decision. Bullshit-matchning. Alex först.

   Volkans record: http://m.sherdog.com/fighter/record/Volkan-Oezdemir-58503

   Sjukt svag division den här LHW alltså.

   • Quagmire

    Utveckla gärna hur du tänker när du säger att Gustafssons resumé INTE är så mycket mer spännande? Vilka fler skulle han mött?

    • tojo77

     Tyvärr har han torskat mot de tre klart bästa av de du nämner. Shogun är trött. Glover är trött, även om den vinsten var Alex mest imponerande ihop med Manuwa.

     Jag menar inte att han kunnat möta andra fighters, det är bara det att han förlorat när det verkligen gällt. Sånt är livet. Därför förstår jag att en del fans vill se en ny spännande kille mot DC.

     • Quagmire

      Fast hans resumé är ju densamma, oavsett om han vann eller förlorade.
      Han har mött de bästa, och dessutom varit jävligt jämn med både DC och Jones, vilket inte någon annan kan skryta med.
      I min bok kan man inte ha en mycket mer ”spännande” resumé än Alex i den viktklassen.
      Med det sagt säger jag inte att Alex automatiskt borde gå före Oezdemir i kampen om titeln. Jag ser gärna Volkan mot DC!

     • tojo77

      Precis, i den viktklassen blir det inte mer spännande än så. Mött de bästa och torskat jämnt. Folk vill se en ny spännande Volkan och se om han kan. Jag köper det även om det kan kännas orättvist för Alex del.

    • BenRangel

     Jag håller med – det är många som säger att Alex record är kasst men samtidigt vill nedvärdera alla hans vinster. Vilket hintar om att folk i princip menar att alla i i LHW utöver topp3 är kassa.
     Det är nästan ironiskt att vissa avfärdar hans vinst över Shogun som att det va ”en gammal gubbe” redan för 5 år sen, samtidigt som nu vissa menar att Shogun skulle va en title contender igen.

     Men om man ska vara den som är den – Alex började ju i UFC 2009, han hade teoretiskt sett kunnat få ett mycket mer imponerande record om han fått turen att möta nån av de stora namnen under de 3 åren de tog honom att jobba sig upp till vinsten över Shogun.
     Tänk om han mött Rashad eller Machida.

     • Quagmire

      Jag tycker man ska räkna in i ekvationen att Alex hade ruggiga krig mot både DC och (en potentiellt dopad) Jones. Mer eller mindre jämna matcher som gick till domslut mot båda två, vilket ingen annan lyckats med.

     • tojo77

      Agree. Alex hade varit kung om han plockat en av de otroligt jämna titelmatcherna. Would have could have should have.

     • BenRangel

      Instämmer. Många värderar records på tok för svart-vitt, och tycker att en förlust är en förlust. Jag tycker det är mer vettigt att väga in hur många ronder man vann. Och Alex har vunnit fler ronder mot Jones och DC än nån annan.

     • tojo77

      Ja, några såna vinster till mot kända namn hde varit mumma för Alex resumé.

 • Styrbjörn

  Föga förvånande att DCs fans vill se han möta Volkan. Volkan är otestad mot brottare och många tror nog på en Rumble 3.0. Lätt vinst för DC. Alex fight var ju trots allt en jämn match och är också en farligare match för DC. Alex är en testad fighter med bra brottning och kan gå 5 ronder utan problem. Med det sagt så vill jag gärna se vad UFCs omröstning skulle säga. Han vann den trots allt mot Jones. Men jag blir inte förvånad om Alex går miste om chansen nu när Jones är borta, var det första jag tänkte på när Jon blev poppad. Alex skulle behöva visa lite engagemang i sin matchmaking om han vill möta DC, förmodligen hade han inte behövt lyfta ett finger om Jon var kvar.

  Personligen tror jag att DC är en betydligt svårare fight för Alex än en returmatch mot Jon. Speciellt efter Glover-matchen.

  • Val Venis

   Är inte förvånad alls, mycket av dagens fans vill hellre se fighters som knockar eller blir knockade. Volkan knockar och många fans vill se DC bli knockad.
   Själv ser jag hellre Alex möta DC, men då är ju mitt hjärta blågult.

 • Bongo

  Skoj, volkan vs Dc har vi ju inte sett tidigare.. Alex kan gå match mot någon annan på samma gala ifall nån i huvudmatchen går sönder.

 • jari edvardson

  tänk om volkan vinner,,då kan man ju börja fundera på hur många mästarämnen som aldrig fått chansen,,men kan en så kan alla.

 • Totte

  Känns som det kommer sluta som DC vs Rumble. Men får se, tycker oezdemir är en bättre striker med samma freakish power så kan mycket väl chocka DC.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  What a cunt move

 • artem choritzo

  psst vilken kärring, han törs fan inte möta Alex

 • BenRangel

  Lite skönt att man får bekräftelse på att det DC sa om att Alex är den jobbigaste fighter han mött, kanske inte bara va nåt han sa för att vara snäll.

Fler Alexander Gustafsson: