Nyheter Videor

Daniel Cormier till Dana White: Ge mig Brock Lesnar!

Med tanke på att UFCs tungviktsmästare Daniel Cormier (22-1-0 1NC) är ett stort fan av amerikansk fribrottning var det föga förvånade att han satt bänkad framför WrestleMania 35 i helgen. Bland några av showens största namn hittade man de tidigare UFC-stjärnorna Ronda Rousey (12-2-0) och Brock Lesner (5-3-0 1NC).

”Let’s get this shit on the books”

Det är sedan DCs senaste match i buren (då han mötte Derrick ”The Black Beast” Lewis (21-7-0 1NC) i samband med UFC 230) klarlagt att han har siktet inställt på just  Lesner härnäst.

I en intervju med TMZ Sports berättade tungviktsmästaren att det är dags för UFCs president Dana White att se till att matchen blir av

Dana, get on the phone right now. If you haven’t called him yet, do it today. What are you waiting for? Let’s get this shit on the books. Let’s get this on the books.

Lesner, som även han har burit titeln tungviktsmästare inom UFC, är fortfarande en av sportens kändaste namn och har dragit storpublik till galor och PPV-försäljning under sin aktiva karriär. Den senaste MMA-matchen Lesner gick var under UFC 200 (i juli 2016), då han mötte Mark Hunt (13-14-1 1NC) i galans delade huvudmatch. En match som Lesner först vann på domslut men som senare ändrades till en ”No contest” efter att den tidigare mästaren testat positivt för otillåtna preparat.

Skulle pensionerat sig på 40-årsdagen

I nuläget är DC osäker på hur nära en match mot Lesner egentligen är på väg att bli av men han upprepade ytterligare en gång för TMZ Sports att det är den matchen som mästaren är ute efter.

It’s the fight I want,” Cormier said. “I think everybody wants to fight Brock. We all want to fight Brock, so … that’s the fight. That’s the fight that needs to happen. He’s a former UFC champ, All-American in college, the guy is very, very deserving of a fight and he’s gonna get it. Hopefully.

DC planerade länge att pensionera sig på sin 40-årsdag som inföll den 20 mars tidigare i år. Trots att bemärkelsedagen redan har ägt rum så är pensioneringen inte ett faktum och det verkar som att Cormier är ute efter åtminstone en vinst till innan han är beredd att lämna handskarna i buren.

 

Föregående artikel

McGregor säger sig ha mött Nurmagomedov med bruten fot

Nästa artikel

BJ Penn anklagas för övergrepp och våld

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök