23 juli, 2024
Nyheter

Cornelia Holm efter vinsten i debuten för PFL – ”Galen match”

Av

Alexander Clausson

26/03/2023
Cornelia Holm

Under lördagskvällen klev GBG MACs Cornelia Holm in i buren för att genomföra sin debut för Professional Fighters League (PFL). Polens Marta Waliczek (6-6-0) stod för motståndet.

Cornelia Holm – ”Jag borde brottats direkt”

PFL Europa är i gång och med den också den kvinnliga flugviktsturneringen. Efter en jämn första rond fick Waliczek in en huvud spark i drabbningens andra rond. Sparken skickade Holm till backen. I den tredje ronden skördade Holm framgångar med hjälp av sin brottning. Under ett samtal med Kimura delade Holm med sig av sina tankar angående matchen.

Det var många saker jag gjorde bra och några saker mindre bra. Tekniskt är jag inte helt nöjd, men måste kolla på matchen nu i efterhand också. Jag borde ha brottats direkt, då hade det varit en solklar vinst med avslut, det är jag säker på. Men överlag en sjukt rolig match! Galen! Men väldigt rolig.


Holm tog hem segern via delat domslut. Cornelia kände att hon hade gjort tillräckligt för att ta hem segern i fighten.

Jag kände mig säker på att jag vunnit, samtidigt som jag var orolig att jag skulle höra ett annat namn. Jag bad till Gud att det skulle vara mitt namn som lästes upp. Det kändes som att jag förtjänade det absolut.

Även Sveriges Malin Hermansson gick match i samband med eventet. Hon blev avslutad av supertalangen Dakota Ditcheva i matchens första rond.

”I Paris tänker jag stå som vinnare igen”


Härnäst återvänder Holm i samband med PFL Europa 3. Den galan äger rum i Paris den 30 september.

Tankarna nu är att jag har för första gången nånsin sjukt lång tid att specifikt förbereda mig för en match. Sex månader bort. Jag ser fram emot att sätta mig ner och lägga upp en riktigt stabil träningsplanering med mina coacher, för i Paris tänker jag stå som vinnare igen!

Vinnaren i respektive viktklass erhåller ett pris på 100 000 amerikanska dollar.


Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Conor McGregor Miek Perry Jake Paul
Jake Paul erbjuder Mike Perry ett jobb efter BKFC avskedandet av Conor McGregor
🥊
Jake Paul vill stoppa allt tvivel – berättar vad han vägde under matchen!
🥊
Nate Diaz utmanar Leon Edwars
Leon Edwards vs. Nate Diaz 2? Tränaren Säger Nej!
🥊 ”I think he needs to leave the game alone.”
Oliver Enkamp
Oliver Enkamp klar för ny match – Motståndaren är obesegrad
🥊 Får vi se ytterligare spektakulärt avslut av Oliver?
McGregor Sean O'malley om ostarin
Sean O’Malley tappar det på Conor McGregor
🥊 Kommenterade skrattande gråtemoji
WBA president positiv till titelmatch för Jake Paul
🥊 ”The Problem Child” vinner ny mark

Här kan du söka!

Search