Spel och casino jämförelse

Cris Cyborg är MMA-drottningen av låga odds

Av

kimura

02/12/2021
Cris Cyborg

Ofta fokuserar man på de största underdogsen när det kommer till betting. Men här tar vi även en titt på de några av de mest favorittippade utövarna.

Kvinnliga fighters bland de mest dominanta

För att tjäna några vettiga pengar på att spela på storfavoriter behöver du antingen någon form av bonuskod, eller spela för sinnessjukt stora summor. Här kollar vi närmare lite på en av de mest dominanta utövarna oddsmässigt i kampsportens historia, Cris ”Cyborg” Santos (25-2).

Cris Cyborg har alltid varit storfavorit

Just de mest dominanta kvinnliga utövarna har ofta fått se extremt ensidiga odds. Cris ”Cyborg” Santos har varit en av de mest fruktade atleterna i världen och har i många av sina matcher varit extremt stor favorit. Faktum är att Cyborg endast tippats som underdog vid ett enda tillfälle sedan 2008. Det var i EliteXC där Shayna Baszler stod för motståndet. Oddsen på Cris var då 2.95 mot 1.43 för Shayna.

I Strikeforce började oddsmakarna tungt att favorisera brasilianskan med odds som 1.07 mot Jan Finney och 1.09 mot Hiroko Yamanaka.

Efter det tävlade knockoutmonstret i den kvinnliga organisationen Invicta FC under några år. Det var där vi fick se de mest ensidiga oddsen i hennes karriär. I Invicta-debuten mot Fiona Muxlow var oddsen på galna 1.03. Snudd på snarlika odds var det mot Faith Van Duin som är det bland de lägsta oddsen i hela Cyborgs karriär. Det vill alltså säga att oddsmakarna hade Cyborg som vinnare av 97 av 100 matcher.

I UFC var det mer av samma där de enda två undantagen var matcherna mot Amanda Nunes och Felicia Spencer där oddsen var något mer rimliga på 1.47 respektive 1.20. Men det är faktiskt inte förrän i sin senaste match som vi fick se de lägsta oddsen i hela Cyborgs karriär. Dessa kom i hennes möte mot Sinead Kavanagh på Bellator 271. Där hade brasilianskan odds på 1.02, alltså 98% sannolikhet.

Även i en fiktiv match mot den nu väldigt haussade amerikanen Kayla Harrison (12-0) är Cyborg satt som favorit på det något mer sansade 1.50 kontra 2.7 för amerikanen.

 Andra dominanta kvinnor kommer inte nära

Inte ens den nuvarande dubbelmästaren Amanda Nunes (21-4) är ens i närheten av samma ensidiga odds som hennes forna nemesis. Faktum är att Nunes, enligt det amerikanska oddssystemet, endast gått under -1000/1.1 en enda gång. Det var i hennes näst senaste match mot Megan Andersson. Lite intressant kuriosa är att hon trots det är mer favorit än Cyborg i ett fiktivt möte mot Kayla Harrison där man satt oddsen på 1.34.

Ronda Rousey (12-2) får anses som den första kvinnliga superstjärnan i MMA. Och oddsen från hennes matcher reflekterar verkligen det. I UFC-debuten låg oddsen på 1.10 mot Liz Carmouche och under hennes karriär gick den inte över 1.25 (mot Miesha Tate) förrän hennes sista match i organisationen mot Amanda Nunes, där hon fortfarande var favorit på 1.53.

Matchen där hon ådrog sig sin första förlust har också gått till historien som en av de största vinsterna för en underdog i MMAs historia. Den förlusten kom mot Holly Holm som var underdog på hela 6.25 kontra Rouseys odds på 1.11.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök