Bellator, Nyheter

Cris Cyborg hintar om när det är dags att lägga handskarna på hyllan

Av

Elin Sundqvist

18/04/2022
Cris Cyborg

Cris Cyborg (25-2) har fortsatt att dominera i Bellator, precis som hon gjorde i UFC åren fram till fjäderviktsmötet mot Amanda Nunes 2018. Och 36-åringen spår flera år till på MMA-scenen.

Cyborg planerar 20-årsjubiléum innan pensionen

Bellators fjäderviktsmästare och tidigare mästare i UFC har ett par år kvar i buren. Sedan Cyborg lämnade UFC har hon radat upp fyra raka vinster i Bellator och har vunnit samtliga på avslut. Cyborg är i nuläget bokad för en rematch mot Ariene Blencowe (15-8) 23 april på Bellator 279.

När Cyborg pratade med TMZ Sports nyligen om sin kommande match sade hon att det gått 17 år sedan debuten 2005, och att hon gärna skulle vilja fira 20 år i sporten innan hon slutar. Cyborgs MMA-debut inleddes med en förlust, men sedan dess har hon haft en imponerade karriär. Den enda som lyckats slå brasilianskan är Amanda Nunes, och Cyborg är fortfarande intresserad av en rematch mot Nunes, tre och ett halvt år senare.

Andra fighters med lång karriär

I UFC finns flera fighters som passerat 40. Fabrício Werdum gjorde sin MMA-debut 2002 och spenderade inledningsvis bland annat ett par år i Pride när det begav sig. Där mötte han bland andra Alistar Overeem, en match han vann via en kimura i andra ronden. Född -77 blir Werdum 45 år 30 juli.

En annan brasse som inte heller verkar åldras nämnvärt är Demian Maia. Maia gjorde sin proffsdebut 2001 och kom till UFC 2007. Maia firar också 45 i år 6 november. Yoel Romero, också född -77, meddelade föst sin pension i samband med UFC 248. Romero gick då en mellanviktsmatch mot den betydligt yngre talangen Israel Adesanya som slutade i förlust. Trots det tidigare uttalandet förlängde Romero karriären genom ett kontrakt med Bellator. Debuten i Bellator mot Phil Davis slutade i förlust, men Romero har en ny match mot Melvin Manhoef inbokad på Bellator 280 i maj.

På damsidan har vi bland andra Holly Holm. Född -81 blir amerikanskan 41 i oktober i år. Ett år senare föddes våran egen Lina Länsberg, som firade 40 år 13 mars och gick sin senaste match i helgen.  Och precis som på herrsidan verkar -77 var en stadig årgång. Marion Reneau blir 45 i juni och gick senast match mot Miesha Tate i juli förra året. Matchen slutade i förlust på ground and pound i tredje ronden. Marion inledde även sin proffskarriär relativt sent år 2010. Hon var då 33 år gammal.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök