Cris Cyborg hotar att gå över till Bellator om hon inte får legitima fjäderviktutmanare

cris-cyborg-ufc

De flesta är eniga om att det råder en stor brist på utmanare inom UFC:s kvinnliga fjäderviktsdivision. UFC:s officiella hemsida indikerar endast Megan Anderson och Tonya Evinger som de andra två fighters inom division utöver divisionsmästarinnan Cris Cyborg Justino.

Cyborg försvarade sin titel med bravur mot den egentliga bantamviktaren Holly Holm vid UFC 219 den 30:e december och hon är nu under tryck från UFC:s VD Dana White att möta bantamviktsmästarinnan Amanda Nunes i nästa fight om fjäderviktstiteln. I en nylig intervju med Split Decision MMA berättade Cyborg att hon överväger att lämna UFC och gå över till Bellator MMA där hon anser att hennes viktklass är mer konkurrenskraftig. Cyborg förklarar även att hon vill fightas mot legitima fjäderviktare och inte bantamviktare.

Intervjun nedan transkriberades av BJ Penn.com:

If you think about it, I’ve had my belt for 145 for like 1 year. They don’t sign any girl at 145, they don’t put any girl fights (in my division) on the undercard…They don’t sign any girls 145. How you gonna grow the division if you don’t sign anybody?

When Dana White says ‘ahh we don’t have girls for the division,’ it just sounds crazy to me.

Every week I see Bellator sign new girls at 145. They make a division for me in Bellator. If I finish this contract, for me to be the real champ at 145 I have to go to Bellator and fight all the girls there.

Ni kan se hela intervjun med Cris Cyborg här nedan där hon även markerar att hon inte vill fightas mot Amanda Nunes. Det ryktas i nuläget om att en fight mellan dem faktiskt håller på att ta form.

Spela på Francis Ngannou till superoddset 10x pengarna på Unibet

Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • TheVobb

  Tror inte det beror på att Bellator skulle ha fler ”legitima” fjäderviktsutmanare än UFC utan mer att om hon går till Bellator så får hon en större bit av tårtan.

  • Bellator forever

   Exakt och att hon kan ha vilka sponsorer hon själv känner för

  • MMAkungen

   Skulle inte tro att hon gör det för ”en större bit av tårtan”.
   Bortsett från de $500k hon hade i sin senaste match i lön, så har hon även PPV intäkter.

   Grundlönen i Bellator är i regel lägre än i UFC och PPV säljer i regel inte lika bra. Utöver detta så har det ju visat sig för andra fighters som gått över att de haft svårigheter att få tillbaka eller locka till sig nya sponsorer i Bellator och därmed tjänar mindre totalt sett än vad de gjorde i UFC.
   Den enda mig veterligen som lyckats totalt säet tjäna bättre är Ryan Bader, tack vare att han lyckades hålla kvar gamla sponsorer från när UFC gick ihop med Reebok.

 • The Red King

  Feg fuskare

 • Kimura guest

  Bellator signar en del kvinnliga fighters med riktigt låg nivå. Oerfarna och direkt dåliga fighters. 135-pound i ufc producerar mkt tuffare utmanare för Cyborg än Bellators usla 145-pound.

  Så om det är vad Cyroid är ute efter så hoppas jag att hon går dit istället.

  • jari edvardson

   duuu,jag tror nog cyborg har lite mer info om vad som gäller i belator än vad som en kimura guest presenterar på en allmäntyckande kommentarsida. i sverige.

   • Kimura guest

    Testa att använda Google emellanåt. Det finns mycket info där. Du skulle bli förvånad över hur mycket.

    Tex kan man läsa om alla Bellators kvinnliga fighters i 145 lbs. Man kan även se deras records m.m. Det gör att man kan bilda sig en informerad uppfattning. På så sätt är det en underbyggd åsikt man uttrycker här.

    God kväll!

    • jari edvardson

     håller inte med,,cyborg som har god insyn i branchen har betydligt större trovärdighet än en fritidsgooglare på forumssida
     där man kan påstå och tycka precis vad som helst.

     • Kimura guest

      Du behöver inte hålla med kompis. Ibland håller inte jag med dig i det du skriver.

      Att tycka och påstå precis vad som helst är helt okej. Alla kommer inte hålla med men sånt är livet.

     • jari edvardson

      bra svar ok

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Va bara tyst och möt Amanda först och främst känner jag

 • snabelmannen

  Kan ju bero på att ingen vill gå upp i ringen mot king kong, då svälter dom sig hellre och kör en lägre viktklass

  • jari edvardson

   ja den risken finns ju faktiskt,hon är för bra och stark som eoxe……såg på videon vilket jävla marklyft hon gjorde,fick inte plats med fler vikter…

 • Gunnar Gråskägg

  Snälla gå till Bellator. Så slipper vi se en fuskare vinna i en låtsasviktklass.

  Win-win

  • MMAkungen

   ”låtsasviktklass”? Det är tydligt att du inte har följt den kvinnliga fighterskaran genom åren. Går du tillbaka i tiden så var det fjädervikt och stråvikt som var de två största klasserna och det fanns knappt några organisationer som hade bantamvikt för kvinnor.

   • Gunnar Gråskägg

    Du kanske inte läste vad jag skrev. Framgår klart att jag skrev om ufc.

    I ufc finns inte 145 lbs dom har en mästare och 2-3 bantamviktare.

    Kallar du det viktklass?

    Är det nu jag ska skriva ngt kaxigt om att ”det är tydligt att du inte…”

    Nä, det är fredag och vi är alla vänner i kommentarsfälten.

    • MMAkungen

     Du skriver ”låtsasviktklass”, och det är ingen som har hävdat emot att den viktklassen knappt existerar i UFC. Men vad Cyborg själv skriver är ju att de måste börja signa folk dit, och med mitt inlägg så vill jag poängtera att det finns många fighters i den viktklassen utanför UFC som går att signa. Så nej, det är ingen ”låtsasviktklass”, varken i UFC eller någon annanstans för den delen.

     • Gunnar Gråskägg

      Du får poängtera precis vad du vill.

      Men vad jag skrev var att jag anser att det är en låtsasviktklass i ufc. Jag har bara uttalat mig om ufc och jag har inte sagt något om framtiden eller om vad det skulle kunna bli om ufc rekryterade 15 nya 145:or.

      Jag skrev om hur det är nu och just nu är det en låtsasviktklass pga att det finns tre fighters i viktklassen och en av de är en bantamviktare så egentligen finns det bara två. Den ena är mästare och den andra har efter ca. 8 månader inte gått match i ufc.

      Den tidigare champ i ”viktklassen” var bantamviktare och vann titeln mot en annan bantamviktare.

      Du kan kalla det vad du vill. Men 2-3 pers är inte en viktklass.

 • Ric _Ohet

  Jag är lite tvetyad? dubbelmackad? Cyborg har ju rätt i sak, det kan ingen ta ifrån henne. UFC har inte ens försökt bygga upp en viktklass för henne sen de sa att det fanns ett bälte i 145 (som dessutom inte var första qvinnan att slåss om just det bältet). Och Om de vill ha en mästare borde det just i detta nu finnas 50st i viktklassen?, vilket det inte gör, det finns 2st till?

  Cyborg KAN lätt gå ned till 135, DET MÄRKTES TYDLIGT nu senaste matchen mot Holm. Det var ett spel för galleriet förra gången hon försökte gå ned 2 kg extra för att klara 140……

  Det för mej är hela grejen. Hon sa hon skulle dö (nä det var inte Tito) om hon försökte klara 135lbs, men nu ser det ut som hon skulle klarat av det hela tiden.

  Största utmaningen är Nunes, men jag bryr mej inte om UFC försöker hitta/köpa fighters som kan utmana Cyborg i 145lb – De har en viktklass i 145. Lägg ned och gå vidare eller låt cyborg möta 145are….

Fler Nyheter: