17 June, 2024
Nyheter

Cris Cyborg sågar Ronda Rousey

Av

Ralph Nordahl

05/04/2024
Ronda Rousey

Den forna UFC-mästarinnan i bantamvikt Ronda Rousey anser sig vara den främsta fightern någonsin. Detta är inget som Cris Cyborg håller med om.

Cris Cyborg: Ronda Rousey verkar fortfarande ha CTE

Ronda Rousey, 37 år, pensionerade sig från MMA med två raka knockoutförluster mot Holly Holm och Amanda Nunes. Rousey har sagt att hennes huvud var i så pass prekärt tillstånd att till och med jabbarna gav henne hjärnskakning.

Det är oklart hur hon lyckades klara de medicinska testerna inför förlusten mot Holm där hon påstått sig ha en hjärnskakning innan matchen.

Den långvariga rivalen Cris Cyborg som varit mästarinna i UFC, Bellator, Strikeforce och Invicta FC var inte imponerad över Rouseys åsikt om att hon är den främsta någonsin. Hon tror nu att Rousey, som även var stjärna inom WWE, lider av CTE.

Brasilianskan skrev följande via Twitter:

Poor girl still suffering from CTE. I hope she finally got a good mouth guard.

Rousey har även sagt att hennes munskydd inte satt särskilt bra under förlusten mot Holm.

Olyckligt nog för UFC-fansen lyckades organisationen inte att boka supermatchen mellan Rousey och Cyborg. Brasilianskan förväntas nu att debutera i PFL senare i år.

CTE, annars känt som kronisk traumatisk encefalopatin är en neurodegenerativ sjukdom som utvecklas och förvärras av upprepat våld mot huvudet. Detta kan ge flera olika symptom som aggressivitet, depression, irritabilitet med mera.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök