Curtis Blaydes tillhör nu toppen – här är UFCs uppdaterade rankinglista

curtis-blaydes-ufc217-fight-night-photo-per-haljestam-01

Curtis Blaydes var enligt oddsmakarna favorit att vinna helgens match och det gjorde han, men inte helt problemfritt. Han ställdes mot Nya Zeelands egna, Mark Hunt. Blaydes blev prickad hårt i den första ronden men kunde ‘rida ut stormen’ som var Hunt. Blaydes kunde använda sin fina brottning och kontrollera stora delar av matchen på marken, även om Hunt flertalet gånger kunde använda sig av buren för att ställa sig upp. Det är inte många som har lyckats lyfta Hunt från marken men det var just det Blaydes gjorde, det kan ni även se i UFCs ‘Fight Motion’ som ni hittar här.

Blaydes lyckades cementerade sin tredje raka seger under UFC-fanan och avancerar till 9–1 (1) i hans relativt unga MMA-karriär, han avancerar även ett rejält steg på UFCs rankinglista där han kniper Mark Hunts femte plats. Blaydes tillhör nu topp-5 bästa tungviktarna i världen. Nedan kan ni ta del av tungviktens rankinglista.

ufc ranking

Även Tai Tuivasa slog sig in på UFCs rankinglista som nummer 15. Tuivasa hade följande att säga om sin nya position.

Australiensaren Tyson Pedro besegrade Saparbek Safarov genom kimura i den första ronden och klättrar till en tolfte plats i den lätta-tungviktsdivisionen.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.
 • Ric _Ohet

  Det säger nog mer om tillståndet i en tunn tungvikt en om prestationerna i sig

  Om Tai Tuivasa kan slå en motståndare som inte ens är topp 50 och dessutom redan ligger under sig i rankingen är att åka på bananskal upp till toppen…..

  • Oleiniks amazing footwork

   Tycker du, Cyril Asker har imponerat på mig, hans stående kreativitet kan liknas Cub Swanson!

   • Ric _Ohet

    Jag pratar alltså om tillståndet i UFCs tungvikt. Om man kan som Curtis Blaydes gå från plats 9 till 5 bara med 1 endaste match och som Tai Tuivasa gå från plats 30 till 15 genom att slå en 50e rankad i UFC som borde ha världens bästa utbud på fighters är det lite kris i divisionen, ja det tycker jag.

    Det har inget med enstaka fighters kunnande. Även en fighter på lokala klubben i sin egna stad kan göra bra ifrån sig och imponera. Men imponera och vara crème de la crème i världens bästa promotions är skilda saker.

    • Reellron

     Kris o kris.. HW har ju alltid varit tunn.

 • Kimura guest

  Tuivasa besegrar två cans och hamnar på topp 15 i rankingen. Det är illa ställt i HW.

Fler Nyheter: